policaji v Ljubljani

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

policaji v Ljubljani

Odgovor Napisal/-a dete »

Morem vam povedat, da sm imu vcerej v Ljubljani srecanje z zelo brihtnim policajem (v pravem pomenu besede)!!! :shock:

Se pelem popoldne ob ene dveh po Vodnikovi cest, za mano pa policaj, k ga sprva se opazu nisem, no pol pa dam levi smernik, da bom zaviu na parkpalc; sledi uiu-uiu, pa plave lucke seveda. Stopi do mene pravi kot ponavadi (voznisko pa prometno), pa se homologacijski kartoncek.

Jest sm biu cist trd, pulza pa dvesto, k sm si reku: Zdej pa mas piz.....!!!
Problem je ta, da naceloma mam vse homologirano (sipe, alu platisca z gumami, vse spojlerje, blende), razen dveh izpuhov, ki krasita zadnji del avtomobila in kar vabita policaje da me ustavijo :twisted:

Je pa se en problem, da je trenutno avto brez vseh spojlerjev, pa brez alu platisc, tako da policaju ni blo nc jasn :!: :?:

Gospod policist si je vzel cas in vse pregledo, se dimenzije gum je preveru, no, k si je pa zadnji konc ogledvou, sm res cutu srce; no pol pa k si je vse ogledou stopi do mene in rece: Imate pa res lepo urihtan avto, sam se volancek bo treba ob prvi priloznost homologirat, za armaturo pa ne vem (mam samo pobarvane konzole okrog stevca, zato ne vem kaj je s tem mislu :? ), pa srecno voznjo.

Pol se mi je pa kamn od srca odvalu, pospravm papirje in se odpelem-tokrat res srecen konc prigode s policaji!

Tako da sm sklenu, da je res bl pametno kaksn tolar (euro) vec dat, za tiste papirje, pa lepa beseda tud dost pomaga! :wink:
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

lol, spet en pametn policaj, k bi hotu homologacijo za notranjost :D

legenda. kmau bo treba se vufer omologirat.

reces mu, naj ti odredi izredni tehnicni pregled, ce mu kaj ne pase.
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
dete

no sej glih to sm hotu poudart, kaj je narobe s pobarvano armaturo-konzolo!!!??? :?: :!:

sej drugac je cist normalno da te ustavjo, pa da zahtevajo kartoncek, sam da pa rece kaj pa armatura, res ne vem kaj hocjo :?

se dobr da sm na sedezu sedu, ker mam cez prevleke, ki niso v serijski barvi :wink: , mogoce bi ga tud prevleke zbodle?

kako pa je ce zahtevas izredni tehnicni pregled :?:
Uporabniški avatar
care

Odgovor Napisal/-a care »

ce zahtevas izrednega tehnicnega pades kot prvo zarad izpuhov drugic zarad volana tretjic pa obdrzijo homologacijski kartoncek pa pobrisejo vn vse kar nimas na avtu

fantje se ne splaca kregat ker boste sebe zajebal
lp care
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Jst pa mislim da si srecal zelo uredu policaja, pac te je opozoril, kar je njegova dolznost, in to je to, jst bi na tvojem mestu biu vec kot hvalezen.
Uporabniški avatar
dete

sej sm biu srecen, k u bistvu bi me brez problema unicu

sicer se mi je to, da so me ustavli policaji in zahtevali kartoncek zgodilo drugic; prvic je u bistvu sam kartoncek pogledu, pa je vidu, da je skor poln, pol ni pa cist nc vec sikou, ta je biu pa precej bl pozoren, pa se vedno sm res lahko srecen, da sm jo odnesu BP :D

kar se pa tice izrednga tehnicnga, pa ni sans da bi ga zahtevu, je res najbols da si vljuden s policaji, pa da mas cim manj opravka z njimi, pa ti mogoce dajo mir
Imperator

lepa beseda lepo mesto najde
?†it ... spet mam prav!
Imperator

dons so me copili. en peder se mi je na rit zalepil in jest valda po gasu (v temi nisem videl, da je policijski avto). po naslednjem kriziscu: "voznisko in prometno prosim" :)
lepo sem odgovarjal na vsa vprasanja (alkohol, oprema itd.) in me je spustil naprej brez kazni.

Ena stvar me zanima: Ali me lahko kaznuje na podlagi izmerjene hitrosti v svojem policijskem avtu, ce ta ni opremljen s ProVido?
?†it ... spet mam prav!
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

dons so me copili. en peder se mi je na rit zalepil in jest valda po gasu (v temi nisem videl, da je policijski avto). po naslednjem kriziscu: "voznisko in prometno prosim"
lepo sem odgovarjal na vsa vprasanja (alkohol, oprema itd.) in me je spustil naprej brez kazni.

Ena stvar me zanima: Ali me lahko kaznuje na podlagi izmerjene hitrosti v svojem policijskem avtu, ce ta ni opremljen s ProVido?
Ej men se je cist isto zgodil. Ker avto je pa mev, a je bil v uniformi a u civilu???
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Ce nima dokaza, da si se hitr prehitr pelu, ti ne more kazni dat.
Uporabniški avatar
dete

ne more ti dokazat in tud kazni ti ne sme dat, se je men podobno zgodilo pred ene 2. letoma na Topniski, sm ga teruo u bolnico k snet, pa mejaval pas brez smernika seveda, za mano pa policaj, pa ga isto nism vidu, k je bla tema, pol me je pa pred bivso Mavrico ustavu, pa pravi: kam se vam pa tako mudi?

Dubu sm samo kazn za neuporabo smernika pri menjavi voznega pasu!!!
Uporabniški avatar
Wolfpack
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Wolfpack »

Ko je mene ustavu, mu tut ni pasalo, d mam modro lucko za osvetljevanje kabine pa modro neonko na zadnji polici pri zvocnikih...
Do a buck sixty everytime I redline :smt039
Slika
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

Odgovor Napisal/-a gogi »

Imperator napisal/-a:Ena stvar me zanima: Ali me lahko kaznuje na podlagi izmerjene hitrosti v svojem policijskem avtu, ce ta ni opremljen s ProVido?
Kolk je meni znano LAHKO a le po zakonsko doloceni dolzini prevozenih metrih, in tako je dakaz dva policaja priti enemu soferju, torej gdo bo zmagal? :roll: :wink:

Kaj se pa tice notranjosti vozila pa se lahk on sam lepo veselo v rit binca, ce pa je faus kaj imas ti on pa ne pa ni tvoja stvar :lol: 8) :wink:
Lp Gogi

Slika
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

tako za intermezo pa malo off. Danes sem testiral na novo zmontirani gps sistem katerega imam v sluzbene m avtu. lej ga zlomka po stevcu peljem krepkih 150 km/h po gps-u 135. Ker sem bil se bolj radoveden sem zato vprasal monterja na kolk natnancno pa kaze gps hitrost on pa odbije par km/h ne vec kot 5. Torej zanima me ali potem takem lahko policaju zabijem, seveda ce me ustavi v sluzbenem vozilu, naj se pele z mano pa bo vidu kaj zgleda 130 po gps-u.
Štrom for wife, UPS for life.
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

mislim, da se noben ne bo sel peljat s tabo.
Odgovori