Se pelem popoldne ob ene dveh po Vodnikovi cest, za mano pa policaj, k ga sprva se opazu nisem, no pol pa dam levi smernik, da bom zaviu na parkpalc; sledi uiu-uiu, pa plave lucke seveda. Stopi do mene pravi kot ponavadi (voznisko pa prometno), pa se homologacijski kartoncek.
Jest sm biu cist trd, pulza pa dvesto, k sm si reku: Zdej pa mas piz.....!!!
Problem je ta, da naceloma mam vse homologirano (sipe, alu platisca z gumami, vse spojlerje, blende), razen dveh izpuhov, ki krasita zadnji del avtomobila in kar vabita policaje da me ustavijo
Je pa se en problem, da je trenutno avto brez vseh spojlerjev, pa brez alu platisc, tako da policaju ni blo nc jasn
Gospod policist si je vzel cas in vse pregledo, se dimenzije gum je preveru, no, k si je pa zadnji konc ogledvou, sm res cutu srce; no pol pa k si je vse ogledou stopi do mene in rece: Imate pa res lepo urihtan avto, sam se volancek bo treba ob prvi priloznost homologirat, za armaturo pa ne vem (mam samo pobarvane konzole okrog stevca, zato ne vem kaj je s tem mislu
Pol se mi je pa kamn od srca odvalu, pospravm papirje in se odpelem-tokrat res srecen konc prigode s policaji!
Tako da sm sklenu, da je res bl pametno kaksn tolar (euro) vec dat, za tiste papirje, pa lepa beseda tud dost pomaga!