ce maš možnost, kupi onega za stojno poliranje...jz sm ga, nekega britanskega v Spektru v žalcu, drag ko pes, nanašu sm ga kr s ekscenticno brusilko.
ene 3krat sm uporabu turtle wax pa je po ene dveh mescih s5 pokazu kak je že avto bogi. s tem voskom pa po pol leta ni še nic narobe. verjetn bi pa ob profesionalni opremi bli rezultati še boljši, sam se ne sekiram, glavn da se neki pocne
Jaz uporabljam od firme Auto Magic vosek Banana Magic. Sem zelo zadovoljen z rezultati, pa tudi drzi zelo dolgo. Lahko se nanasa strojno s polirnim strojem, za domaco uporabo pa je najboljsi kar nanos s polirno gobico ali polirno vato, pocakas, da se osusi, potem pa zbrises povrsino do visokega sijaja, najbolje kar s krpo iz mikrovlaken.
Jaz pa ne uporabljam nic. Ups, lazem. Uporabljam samo sampon Wiking ali nekaj podobnega, iz spara (pa hudic ni poceni).
Dobro opere avto, po veckratnem pranju (po enem letu recimo) pa je 19-ka taksna, kot bi jo pred enim tednom spoliral. Napram izgledu ko sem jo kupil, je barva veliko lepsa in umazanija se ne prime. Pa je nisem niti enkrat spoliral.
jaz ne uporabljam nobenega voska, razen c e poliram kaksno prasko, da jo skrijem. Drugace pa za zascito uporabljma teflon, Jolly al nekaj takega, se hitro nanese in dosezes visok sijaj. Nekje sem namrec prebral, da voski nacenjajo barvo-lak in ce ni potreben kozmeticni popravek ni potrebno, da bi nanasal vosek. Z jollyem sem avto- laguno zrihtal v pol ure, potrebno pa je pazit da ne naneses na prednje steklo in plastiko, ker potem ostaja bela sled. Oba avta tako premzem v jeseni, za zimsko obdobje in potem spomladi za poletje. Poleg leska je povrsina zelo gladka, tako, da se manjsi kamencki odbijajo pa tudi packarija se ne prijemlje tako na lak.
BTC Ljubljana, hala A v kleti ne vem tocnega naslova trgovine je pa takoj pri prhodu v zgornjo etazo kjer je tudi bankomat, pa tudi v gama hala A sem videl, da ga imajo. Je v rumeni plasteki v obliki malega kanistra z rdecim zamaskom.