vosek za zascito laka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

vosek za zascito laka

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Torej...avto je na novo pofarban :D treba ga je zdaj negovat. :wink:

Polirno kremo ze mam...SONAX za vse metalic lake...cisto osnovna verzija, ni agresiven, v rdeci embalazi.

Kaj pa priporocate za zascito laka? Kateri vosek se obnese in kaksen je postopek nanosa? Isto kot pri polirni kremi?

Vsak nasvet dobrodosel...sa se bo sajnalo pa en cajt drzalo kot je treba.
Slika
Maxxo

Odgovor Napisal/-a Maxxo »

Jaz uporabljam TurtleWax tekoci vosek in je super. Naspricas in zbrises.
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a damjan »

ce maš možnost, kupi onega za stojno poliranje...jz sm ga, nekega britanskega v Spektru v žalcu, drag ko pes, nanašu sm ga kr s ekscenticno brusilko.
ene 3krat sm uporabu turtle wax pa je po ene dveh mescih s5 pokazu kak je že avto bogi. s tem voskom pa po pol leta ni še nic narobe. verjetn bi pa ob profesionalni opremi bli rezultati še boljši, sam se ne sekiram, glavn da se neki pocne :)
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
Bojci

ime mogoce ves? Da bom vedel kje v mb iskati, ker v zalec pa ne bi ravno zaradi tega :?
Slika
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Jaz uporabljam od firme Auto Magic vosek Banana Magic. Sem zelo zadovoljen z rezultati, pa tudi drzi zelo dolgo. Lahko se nanasa strojno s polirnim strojem, za domaco uporabo pa je najboljsi kar nanos s polirno gobico ali polirno vato, pocakas, da se osusi, potem pa zbrises povrsino do visokega sijaja, najbolje kar s krpo iz mikrovlaken.

http://www.automagic.biz/2005-Flyers/73-flyer-lo.pdf

Dobi se v vsaki bolje zalozeni trgovini z avto materialom.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Jaz pa ne uporabljam nic. Ups, lazem. Uporabljam samo sampon Wiking ali nekaj podobnega, iz spara (pa hudic ni poceni).
Dobro opere avto, po veckratnem pranju (po enem letu recimo) pa je 19-ka taksna, kot bi jo pred enim tednom spoliral. Napram izgledu ko sem jo kupil, je barva veliko lepsa in umazanija se ne prime. Pa je nisem niti enkrat spoliral.
LP, Samojed
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

jaz ne uporabljam nobenega voska, razen c e poliram kaksno prasko, da jo skrijem. Drugace pa za zascito uporabljma teflon, Jolly al nekaj takega, se hitro nanese in dosezes visok sijaj. Nekje sem namrec prebral, da voski nacenjajo barvo-lak in ce ni potreben kozmeticni popravek ni potrebno, da bi nanasal vosek. Z jollyem sem avto- laguno zrihtal v pol ure, potrebno pa je pazit da ne naneses na prednje steklo in plastiko, ker potem ostaja bela sled. Oba avta tako premzem v jeseni, za zimsko obdobje in potem spomladi za poletje. Poleg leska je povrsina zelo gladka, tako, da se manjsi kamencki odbijajo pa tudi packarija se ne prijemlje tako na lak.
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Kje pa dobim ta Jolly teflon?
Uporabniški avatar
Bojci

scrat napisal/-a:Kje pa dobim ta Jolly teflon?
Tudi mene zanima?

pa hvala za odgovore :wink:
Slika
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

BTC Ljubljana, hala A v kleti ne vem tocnega naslova trgovine je pa takoj pri prhodu v zgornjo etazo kjer je tudi bankomat, pa tudi v gama hala A sem videl, da ga imajo. Je v rumeni plasteki v obliki malega kanistra z rdecim zamaskom.
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

ok. Hvala ti. :wink:
Odgovori