Megane 1.6 16V-prosti tek,mrzel avto

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Hm ja ql ane-bom probal-upam,da to ne vpliva slabo na racunalnik..

Morm pogledat se na avto data cd ce tam kej pise..

Porocam jutri ko bom imel cas to rihtat..
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
bluerunner

E tako je to..
Resetiram racunalnik tako kot je killah reku-zjutraj opazne spremembe,vendar se vedno to ni to.Vidim,pa da tole resetiranje ima efekt..

Stvar je zdej taka,da si bom jutri zjutraj izposodil od soseda,1.6 16 megan,merilnik temperature zraka.Zdej ne vem ali je to to ali ne,vendar bi po moji logiki morala bit povezava,med tem senzorjem in loputo.Ta sentor naj bi meril zunanjo temperaturo in racunalniku sporocal ali masinca rabi "zauh".. :?

Upam.. :lol:

Vsekakor bom pa videl jutri zjutraj..

O rezultatih obvestim..

Ce pa slucajno ze kdo ve zakaj mi to dela,ne se bat kr povej.. :D
bluerunner

Veselje...:lol:

zrihtal sem avto.. :lol:

In kaj je bil vzrok vseh teh tezav..

Pred poletjem sem hotel narest home made air intake z cevjo direkt na loputo zraka.Ker sem imel cas sem vzel se loputo dol in jo ocistil.In pri sestavljanju nisem bil pozoren na tesnili na ohisju lopute.Eno je na strani,ki se natakne v motor,druga pa sede v plastiko ohisja zracnega filtra.Ocitno se morata ti dve tesnili natancno prilegat ohisju.In majhna reza med tesnilom in ohisjem je bila vzrok tezav.Pozimi je zrak prihajal skozi filter in rezo in dokler se avto ni ogrel je senzor dajal napacne podatke in racunalnik je sam dodajal gas.

Pred nekja dnevi sem pa sam se enkrat vse zdrl,z loputo vred in nasel vzrok tezav. :)

V lokalni trgovini sem potem dobil dve novi tesnili in zdaj avto normalno dela tudi mrzel.
:D
Uporabniški avatar
pery
Kraj: cerknica

Odgovor Napisal/-a pery »

no sam da si ustimu :wink:
Slika Slika
bluerunner

Ne mores verjet kolk se mi fajn zdi,da sem zrihtal napako,ki mi je ze kaksen mesec zrla zivce.. :D

Zdej sem ze ceu mehanik.. :lol:
bluerunner

Ja pa zelo se mi zdi zanimivo,ker zdej lepse pospesuje,prej ni cisto enakomerno,pa se po board compu imam zelo majhno porabo.Vsekakor manjso kot prej.No bom pa videl po ene dveh tankih..
Odgovori