Megane 1.6 16V-prosti tek,mrzel avto

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bluerunner

Megane 1.6 16V-prosti tek,mrzel avto

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

LP

Imam megana 1.6 16V.
Pojavil se mi je problem ob mrzlem avtu.Ko avto ponoci stoji zunaj,sem opazil znatno dviganje obratov prostega teka.Ob prvem zagonu,zjutraj, se "gas" ustali nekje na 1500-1600 RPM,kar se mi zdi prevec.Avto mora potem nekaj casa delovati,da spusti obrate.Ce se z avtom takoj peljem,se tudi po nekaj km avto ne umiri.Ko se ustavim celo nekaj casa dviga in spusca obrate,to je nekje med 1200-1600 RPM.
Motorcek prostega teka ni,ker sem ze imel izposojenega pa ni razlike.Malo ciljam na kaksen senzor za temperaturo vstopnega zraka ali mogoce kaksen drug senzor..
Aja to se poleti oziroma,ko se sonce upre v avto ni dogajalo..

Za kakrsen koli namig,nasvet,ali tocen odgovor kaj se da narest se zahvaljujem..

:wink:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

zjutraj ko je mraz je normalno da ko avto uzges lavfa pod zvisanimi obrati, ker ti avtomatski zaug (cok), poveca dovod goriva v cilindre, zato povisani obrati...po tem ko avto nekaj casa laufa in se motor nekoliko ogreje pa se cok izklopi in avto lavfa pod normalnimi obrati.
tko nekak :)

Lp!
bluerunner

Ja vem..

In tko se je normalno dogajal do letosnjega prvega resnega mrazu..

Zdej so pa obrati previsoki,normalno je 1200 rpm,pr men je 1500-1600rpm,pa tudi potem ko se nekaj casa peljem in se ustavim mi obrati nihajo.Zvezno mi gas navija med 1200-1600 rpm.Slisi se kot,da bom ravnokar izstrelu z mesta-kot letos Renault F1 :D
Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Kraj: Posavje

Odgovor Napisal/-a Blueboy_RM »

kaj pa temperaturo ti normal kaze ko se avto ogreje?
RM
[Nism član j... ga:)]
Slika
Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Kraj: Posavje

Odgovor Napisal/-a Blueboy_RM »

Pocekiri se tam k ti jemlje vakum za servo, ce dobr tesni, oz preveri vse spoje ki gredo na sesalni kolektor.
RM
[Nism član j... ga:)]
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Po vsej verjetnosti bo treba razdret loputo za zrak, ker tale cok se dejansko uravnava glede na okoliski zrak in najverjetneje povzroca to stvar. Sam imam podobne zadeve na 19ki pozimi in sumim na to...jaz bom enkrat to stvar vse prepucal, pa bom videl.
Slika
bluerunner

Hja zdej jaz sem ze zdrl loputo,stvar prepucal pa ni nic boljs.. :?

Nisem pa se pregledal ce vakumska cev ne tesni.. :?:
To je tista na desni strani motorja,gledano od spredaj,ki se natakne priblizno zraven plasticne cevi za vstop zraka v motor :?:

Ja pa temperaturo mi normalno kaze
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

men zjutraj isto narastejo obrati na tam okol 1600..v poletnih mesecih je blo to okol 1000-1200.
obrati so visoki, dokler se temperatura ne povzpne na polovico. potem so med 500 in 700
Slika
bluerunner

Hm...

Prejle sem staknu ene par cevi,jih mal ocistu in nazaj nataknu pa se mi zdi,da je boljs..

Nisem cist ziher,bom pa to videl jutri zjutraj ko bo mraz..

Aja preverjal sem vse cevi na katerih je vakum in so povezane na motor-ne vem bom zjutraj videl pa porocam a je to to ali ni..
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

mas slucajn sportni filter?
Slika
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

BoneS napisal/-a:mas slucajn sportni filter?
Zakaj bi bil pa to problem?
bluerunner

Danes zjutraj vzgem...

Nic boljs :(

Pol sem pa razmisljal,da cevi ne morjo bit,ker se mi to dogaja samo,ko je avto mrzel..
Ce bi ble kaksne cevi bi to delalo tudi pri toplem avtu..

Aja pa nimam sportnega filtra..

Zazeljene kakrsnekoli ideje..
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Sej ce si imel motorcek prostega teka izposojenega, ti tako ali tako ne bo delal, ker je potrebno preko testerja nastavit njegovo vrednost na 0. Sele takrat naj bi delal tako kot more.

Se enkrat si sposodi motorcek, pojdi na tester in bos videl.
bluerunner

:?: :?:

A to velja pri vsaki menjavi?Tudi ce je iz enakega motorja-1.6 16V?

Killah pravis da naj grem na tester-mogoce ves kdo to poceni in kvalitetno uredi?

Aja pa zanimivo se mi zdi,ker to dela samo ob mrzlem motorju-ob toplem vremenu nisem imel teh problemov,pa motorcek tudi ni bil nastavljen,oziroma prvic slisim,da se to mora narest..

Ja vedno kej novega izvem :)
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Dans sem sam menjal motorcek. In ni potrebe po testerju, je pa potrebno resetirat motorcek, pa ce je tudi iz drugega avta iste masine.

Resetiras ga pa tako, da ko imas vse zmontirano, das kontakt in pod kontaktom odklopis konektor iz racunalnika( po domace povedano: odklopis racunalnik) , naslednji korak je odvzem kontakta, ter priklop racunalnika, das nazaj konektor. Tako se motorcek resetira in bi moralo delovati. Ce se vedno ne bo delovalo, problem tici drugje :wink:
Odgovori