Zima in sprtni filter

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
PokeMan

Zima in sprtni filter

Odgovor Napisal/-a PokeMan »

Zanima me ce iz svojih jeklenih konjickov zez zimo sportni filter zamenjate z orginalnim ali ne?!?

LP
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

:lol: :lol:
ne par vrec cementa nalozim v prtljaznik da ne leti prevec

zakaj bi menjal filter, a ne sanjamo vsi o tam kako dobiti cim vec, cim hladnejsega zraka do motorja?
zakaj bi ravno pozimi, ko so idealni pogoji vse zasral z navadnim filtrom
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Imperator

Odgovor Napisal/-a Imperator »

zato ker se tezje ogreje na dleovno temperaturo in vec zre?

nevem, spekuliram :)
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ja..to je res. :?
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

da bi vec zrl to ne vem...se mi zdi da kr manj, sam so tle se gume za v zakup vzet......ogreje se pa meni zloooo pocas, kar pa pri cliotu l.2004 pomen da te zebe ko ****** do takrat. jest se mal bl oblecem pa je :lol:

edit: drgac ga pustis par minut da laufa potem se pa v toplem odpeljes :wink: tko jest ze 2 zimi prakticiram pa je cist kul :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

drmocar napisal/-a: drgac ga pustis par minut da laufa potem se pa v toplem odpeljes :wink: tko jest ze 2 zimi prakticiram pa je cist kul :wink:
jst tud...pa se za turbinco je to dobr (no za cel motor)...kr jo ne obremenjujes ko je olje se cist mrzlo (sploh ce mas avto odzuni) in takrat se ne maze dobr 8)
Uporabniški avatar
Drmo

CliYo II napisal/-a:
drmocar napisal/-a: drgac ga pustis par minut da laufa potem se pa v toplem odpeljes :wink: tko jest ze 2 zimi prakticiram pa je cist kul :wink:
jst tud...pa se za turbinco je to dobr (no za cel motor)...kr jo ne obremenjujes ko je olje se cist mrzlo (sploh ce mas avto odzuni) in takrat se ne maze dobr 8)
ekzekli maj point :wink:
Enigma motorsport
Imperator

ja, ampak ko avto laufa na 600 obrati se deli mazejo zelo slabo.

nekje sem bral, pa se zal ne spomnim kej, da je ajbolje speljati par sekund po tem ko prizges avto. ce motor dela na 1500-2500 obratih se deli dobro mazejo, motor se hitreje ogreje itd.
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ko je motor hladen ima oljna pumpa najvecji pritisk, torej ne vem v cem bi bla fora manj mazanja :wink:

Edina napaka pri ogrevnju na mestu je in ga zato ne priporocajo, ker se pocasneje ogreva avto kot med voznjo, ter predvsem zaradi okoljevarstvenih razlogov. Saj so te v AS ucili, da ko dalj casa stojis na cesti, da ugasnes avto :wink: :)
Uporabniški avatar
Drmo

....pa se nevem ker avto mrzel laufa na 600 obratih :roll:

..ok...razen tisti ki majo rocni zaug na fergazarju, pa se tist more laufat na visjih obratih dokler se malo ne segreje
Enigma motorsport
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

tut jst sm bral, da je bols avto zalaufat za ksno minuto/dve pa pol speljat. Tko pravijo, da je najbols za avto. Seveda ga ne smes prtiskat takoj :wink:
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

drmocar napisal/-a:....pa se nevem ker avto mrzel laufa na 600 obratih :roll:

..ok...razen tisti ki majo rocni zaug na fergazarju, pa se tist more laufat na visjih obratih dokler se malo ne segreje
Ja na rocni zauk je pa znanost zase, to vsi vemo. Men osebno avto pri rocnem zaugu na prvem zobu laufa skor na 1500 obratih na malo vec potegnenem zaugu pa na lepih 2000. Ne morte si predstavljat veselja sosedov ko se to dogaja :P. Drugace pa tud jaz prakticiram, da je avto 5 minut vzgan in da laufa preden speljem. glede filtrov je pa tako. ce imas sportni filter pozimi je finta amo ta da masina tezje zalaufa zaradi prehladnega zraka, zato pa majo, nevem VSI ati loceno dovajanje toplega in hladnega zraka. En dovod je nekej iz okolce masine, za drugega pa vsi dobro vemo od kod pride zrak.

pa lep pozdrav
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz na 21ki nisem nikjer opazil da bi imela dovod vrocega zraka za mrzle dni
18ka ga ima kot tudi vse ostale masince na fergija (tam bi ga res zeblo ce bi imel sportni filter)

pa da bi avto z rocnim zaugom mrzel laufal na 600rpm je tudi bosa, po mojih izkusnjah rabijo se vec obratov kot bratci z elektronskim vbrizgom
18ka pozimi mrzla lepo dela na tam cca 1300rpm (takoj ko avto vzgem)
21ka vedno na 1000rpm

z ogrevanjem motorja na mestu ni nic narobe, maze se prav lepo, edina tezava je da se motor ogreva pocaaaasi in se zato nabira kondenz- v samem motorju bolj teoreticno v izpuhu pa kar opazno, tako da na dolgi rok ne vpliva blagodejno na zivljensko dobo.....ampak vseeno 100x bolje kot ce gres in mrzlega nagonis po avtocesti
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

ce je fesjt mrzlo ga vzgem in tkoj speljem, prve 3km vozim tko rekoc pod stantgasom, pol pa gasa :D

sportn filter sem ga pa to zimo prvic odmontiral in nataknu gor stock filter, pa mi je mocno zal, avto se mogoc mjcken prej segreje to je pa tud vse, poraba je enaka, stime pa ni :x
Slika
Imperator

jest ga zalaufam, spucam dol led, se odpeljem. vozim do 2.500 rpm dokler se hladilna tekocina ne ogreje, do 3.000 dokler se olje ne ogreje (racunam cca 2 min po hladilni) in potem pac kolker mi pase.
?†it ... spet mam prav!
Odgovori