Zima in sprtni filter
Zima in sprtni filter
Zanima me ce iz svojih jeklenih konjickov zez zimo sportni filter zamenjate z orginalnim ali ne?!?
LP
LP
ne par vrec cementa nalozim v prtljaznik da ne leti prevec
zakaj bi menjal filter, a ne sanjamo vsi o tam kako dobiti cim vec, cim hladnejsega zraka do motorja?
zakaj bi ravno pozimi, ko so idealni pogoji vse zasral z navadnim filtrom
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
da bi vec zrl to ne vem...se mi zdi da kr manj, sam so tle se gume za v zakup vzet......ogreje se pa meni zloooo pocas, kar pa pri cliotu l.2004 pomen da te zebe ko ****** do takrat. jest se mal bl oblecem pa je 
edit: drgac ga pustis par minut da laufa potem se pa v toplem odpeljes
tko jest ze 2 zimi prakticiram pa je cist kul 
edit: drgac ga pustis par minut da laufa potem se pa v toplem odpeljes
Enigma motorsport
ekzekli maj pointCliYo II napisal/-a:jst tud...pa se za turbinco je to dobr (no za cel motor)...kr jo ne obremenjujes ko je olje se cist mrzlo (sploh ce mas avto odzuni) in takrat se ne maze dobrdrmocar napisal/-a: drgac ga pustis par minut da laufa potem se pa v toplem odpeljestko jest ze 2 zimi prakticiram pa je cist kul
Enigma motorsport
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Ko je motor hladen ima oljna pumpa najvecji pritisk, torej ne vem v cem bi bla fora manj mazanja
Edina napaka pri ogrevnju na mestu je in ga zato ne priporocajo, ker se pocasneje ogreva avto kot med voznjo, ter predvsem zaradi okoljevarstvenih razlogov. Saj so te v AS ucili, da ko dalj casa stojis na cesti, da ugasnes avto

Edina napaka pri ogrevnju na mestu je in ga zato ne priporocajo, ker se pocasneje ogreva avto kot med voznjo, ter predvsem zaradi okoljevarstvenih razlogov. Saj so te v AS ucili, da ko dalj casa stojis na cesti, da ugasnes avto
Ja na rocni zauk je pa znanost zase, to vsi vemo. Men osebno avto pri rocnem zaugu na prvem zobu laufa skor na 1500 obratih na malo vec potegnenem zaugu pa na lepih 2000. Ne morte si predstavljat veselja sosedov ko se to dogajadrmocar napisal/-a:....pa se nevem ker avto mrzel laufa na 600 obratih![]()
..ok...razen tisti ki majo rocni zaug na fergazarju, pa se tist more laufat na visjih obratih dokler se malo ne segreje
pa lep pozdrav
Štrom for wife, UPS for life.
jaz na 21ki nisem nikjer opazil da bi imela dovod vrocega zraka za mrzle dni
18ka ga ima kot tudi vse ostale masince na fergija (tam bi ga res zeblo ce bi imel sportni filter)
pa da bi avto z rocnim zaugom mrzel laufal na 600rpm je tudi bosa, po mojih izkusnjah rabijo se vec obratov kot bratci z elektronskim vbrizgom
18ka pozimi mrzla lepo dela na tam cca 1300rpm (takoj ko avto vzgem)
21ka vedno na 1000rpm
z ogrevanjem motorja na mestu ni nic narobe, maze se prav lepo, edina tezava je da se motor ogreva pocaaaasi in se zato nabira kondenz- v samem motorju bolj teoreticno v izpuhu pa kar opazno, tako da na dolgi rok ne vpliva blagodejno na zivljensko dobo.....ampak vseeno 100x bolje kot ce gres in mrzlega nagonis po avtocesti
18ka ga ima kot tudi vse ostale masince na fergija (tam bi ga res zeblo ce bi imel sportni filter)
pa da bi avto z rocnim zaugom mrzel laufal na 600rpm je tudi bosa, po mojih izkusnjah rabijo se vec obratov kot bratci z elektronskim vbrizgom
18ka pozimi mrzla lepo dela na tam cca 1300rpm (takoj ko avto vzgem)
21ka vedno na 1000rpm
z ogrevanjem motorja na mestu ni nic narobe, maze se prav lepo, edina tezava je da se motor ogreva pocaaaasi in se zato nabira kondenz- v samem motorju bolj teoreticno v izpuhu pa kar opazno, tako da na dolgi rok ne vpliva blagodejno na zivljensko dobo.....ampak vseeno 100x bolje kot ce gres in mrzlega nagonis po avtocesti
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC