Sorry za offtopic.bojan napisal/-a:...halo? Kaj pa tema glede napisa na display-u CHECK INJECTION ?
megane II 1,9 dci (na displ. pojavil napis CHECK INJECTION)
Re: megane II 1,9 dci (na displ. pojavil napis CHECK INJECTI
bojan napisal/-a:Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Meni se je isto "prikazalo" lani pozimi (Scenic II 1'9 dCi). Vzrok je bil prebijanje ene od grelnih sveck
Zadeva je zgleda resena.
Tester na Renault minutki je pokazal napako na predgrelnem sistemu za gorivo. Ker niso imeli casa zadeve pogledati kot se spodobi sem se zapeljal h kolegu, ki ima prav tako avtomejhanicno delavnico. Tudi on ima po novem tester. Diagnoza je bila ista. Zamenjal je grelno svecko (imel se je neko rabljeno, delujoco) pa je OK.
..ja, ja saj bom zamenjal vse stiri...kmalu.. enkrat, po placilu zavarovanja, ki me caka ta mesec.
Hvala za vasa mnenja!
Tester na Renault minutki je pokazal napako na predgrelnem sistemu za gorivo. Ker niso imeli casa zadeve pogledati kot se spodobi sem se zapeljal h kolegu, ki ima prav tako avtomejhanicno delavnico. Tudi on ima po novem tester. Diagnoza je bila ista. Zamenjal je grelno svecko (imel se je neko rabljeno, delujoco) pa je OK.
..ja, ja saj bom zamenjal vse stiri...kmalu.. enkrat, po placilu zavarovanja, ki me caka ta mesec.
Hvala za vasa mnenja!
Meni se je chek inj. prizigal pri 150 kmh pa je tudi hitro ugasnil. Napako so parkrat probali z resetiranjem racunalnika.Pan i bilo nic boljse.Nakar so na servisu nevem kako ugotovili ,da je pri dizah premali tlak nafte. Ker je bil se v garanciji so mi menjali dize. Informativo so me seznanili o ceni cca. 380jurjev.
celinko
pety napisal/-a:Na nasem Scenicu II 1.9 dci je bla po istem javljanju napake tudi grelna svecka. Tak da cimprej menjat vse 4 pa bo spet encajt mir.
Mogoce spet off-post, sorry.. Naj vas malo potolazim,da se to ne dogaja samo pri Renault-u. Kolega je na 3leta starem Audi-ju A4 (TDI) ze tudi menjal grelne svecke pa crpalko,sklopko in se in se. Baje so mu rekli, da je to povsem nekaj normalnega. Razlika je le, da so deli za A4 * 2 tistim od Megana.. Vsi novodobni dizli so obcutljivi
Na enem izmed testnih Renaultovih Modusov z 1.5 dCi (82 KM) se je to prizigalo vsakic, ko sem vozil z nizkimi vrtljaji, potem je lucka sama ugasnila. Res sem naredil le ~2000 km z njim. Lahko je karkoli, tudi slab kontakt kje, da te pomirim. Prva postaja tester.
"C'est le privil?®ge des grands de ne retenir que l'essentiel."