Najprej imas
SQ - soundquality
tukaj se meri kvaliteta zvoka in celostna podoba vgradnje sistema in tudi izgled avtomobila
Tekmuje se v razlicnih kategorijah (glede na vgrajene komponente). Predvaja in meri se navadno glazbo.
SPL - sound pressure level
tukaj pa se meri glasnost zvoka in po nekaterih pravilnikih tudi vgradnja sistema in izgled avtomobila pri nekaterih pa to nima vpliva.
Tam vidis potem najvec gole iverke
Tudi tukaj se tekmuje se v razlicnih kategorijah (glede na vgrajene komponente).
Tukaj pa se merijo samo frekvence (vcasih tudi glazbo).
DbDrag, EMMASPL, SPL Competition ipd. pa so samo imena tekmovanj po bolj ali manj podobnih pravilnikih v izvedbah razlicnih klubov, drustev ipd.
Seveda na regijskih podrocjih, lokalnih, drzavnih, evropskih in celo svetovnih. Nekatera so samo lokalna, nekatera so drzavna, ena pa tudi evr oz. svetovna.
Tekmuje so po vnaprej dolocenih pravilnikih in tocke v sezoni se sestevajo. Skupen sestevek tock pa potem na lokalnem podrocju pokaze prvake, ce pa je to evropsko ali svetovno pa potem najboljsih na drzavnim omogoca sodelovanje na teh tekmovanjih.
Jaz sem tekmoval z mojo petko v SPL v najnizjem razredu. Razredi pa so spet razlicni od pravilnika do pravilnika. V glavnem pa so zlo podobni.
Upam, da je to to kar si hoto slisat. ce pa te se kaj zanima pa kar vprasaj. Ceprav sem ze nekaj casa iz tega in nisem vec na tekocem.
Te pa taksna tekmovanja lahko mirno zasvojijo. Na prvi tekmi sem bil cisto iz firbca in dosegel 4 mesto. Pri podelitvi pokalov in nagrad pa sem samo zalostno gledal.
No potem pa se je zacelo. Zakaj ne bi na naslednji tekmi bil malo boljsi.
In ze se je vrtalo, zagalo, rezalo, dokupovalo, montiralo, merilo, ipd....
Blond