Vezava racunalniske hladne katode v avto

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

@ Black: a zej me bos pa nadzirau kje in kaj pisem, ccccc :P

Bom prestavo ja, aja te katode pa tak mal svetijo da grejo u prtljaznik, na njih mesto pa diode k jih croma nabavi.

Bom pa pol poslikau!

LP

@Black: drago pozdrau :wink:
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

Doctor DJ napisal/-a:@ Black: a zej me bos pa nadzirau kje in kaj pisem, ccccc :P
Bom prestavo ja, aja te katode pa tak mal svetijo da grejo u prtljaznik, na njih mesto pa diode k jih croma nabavi.
Bom pa pol poslikau!
LP
@Black: drago pozdrau :wink:
bom tnx ;)
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Je mozno kak priklopit diode te hladne da bi utripale po bassu? Zdaj mam 2 pod amaturko:) In zaj bi rad da bi se ostali dve ki jih mam pod sedezom utripali po bassu:) mozno to? :)

Drgace pa :
Slika
Uporabniški avatar
BlackWind

[quote="MaTe0"]Je mozno kak priklopit diode te hladne da bi utripale po bassu? Zdaj mam 2 pod amaturko:) In zaj bi rad da bi se ostali dve ki jih mam pod sedezom utripali po bassu:) mozno to? :)

Drgace pa :
uf tebi pa tole fejst shajna :D
jah pred konektorjem za 12V bi moral vezati senzor (mikrofon) z potenciometrom da nastavis njegovo obcutljivost...nisem pa ziher ce se da to izvesti vedno in povsod...bo se kdo kaj povedal.....samo to pol sploh ne bi bilo za med voznjo :!: ze tele ti svetijo skoraj do glave sopotnika :D
ze za taksne kot jih imamo nekateri (neonke) tezijo policaji ce te zasacijo :!: ;) samo meni ne svetijo tako mocno :!:
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
MaTe0

Vgasnem ce vidim policijo:) hehe tak da :P Svetijo pa kr fejst ja:) 30cm so:P Kar se pa tice neki sem slisal da nekdo dal sam + - od neonke na bass oz. zvocnik in je utripalo:) Oky sam meni nena:P to ce zna kdo razlozit:D
Uporabniški avatar
rokyyy
Kraj: vransko

Odgovor Napisal/-a rokyyy »

za neonko oziroma hladne katode se kupi prav taksen pretvornik ki ga vezes zraven in ti potem utripa po muziki...
Uporabniški avatar
BlackWind

rokyyy napisal/-a:za neonko oziroma hladne katode se kupi prav taksen pretvornik ki ga vezes zraven in ti potem utripa po muziki...
no nekej tacga sm imel v mislih :!: ;)
lp
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
MaTe0

In MB kje se da to kupit ?
Uporabniški avatar
MaTe0

Doctor DJ napisal/-a:ZRIHTANO!!!!!

Ce ne podaljsas kablov od transformatorja do katod lah uporabis 3 ohmski upor pa dela (200 ohmov ne pusti dost stroma skoz, tud 150 ne, pa 60 ne, pa 12 ne) :?

Ce pa podaljsas oba kabla (v primeru 2h katod) pa upora NE rabis.

Zaj dela.

LP
KJE V MB SI KUPO TA KABEL? Jaz sem podalsal z nekim kablom od transformatorja do katod pa ne gori..ocitno je fora v kablu ker druga vse dela...lahko pomagas?
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

da povlecem tole temo iz naftalina

kaj je treba kam vezati da je vedno 12v in se racunalniske komponente ne skurijo?

imam en kup luck za racunalnik ki bi jih dal v avto samo nocem da kaj zasmrdi :lol:
Slika

2x hladne katode
modul za utripanje po glasbi
4 multicolor lucke

kaksen moder nasvet?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
MaTe0

GLej jaz ti lahko povem samo za tisti 2 hladni katodi...Rabis tisto crno skatlo...tam noter priklopis obe neonki. POtem pa poisci rumen in crn kabl in ju priklopi samo zraven kjer ima tok radio.Torej samo rumena na rumeno in crna na crno. Se mi zdi da ti gre tista ven iz regulatorja - Rumena in crna. Meni pa gre ven iz stikala...torej podobno :) Ce bos tisti dve priklucil na radio nebo se nic kadilo :) Vsaj pri meni se ne pa imam iste - slika zgoraj :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

A nebi blo to bol met tako, da se ti neonke przgejo ko mas vrata odprta?
Uporabniški avatar
MaTe0

Hja saj tak tud lahk naredis. Pac potem tja zvezes. Men ne bolse ce mam na svoje stikalo. Ker mi ni vedno za gledat te svetlobe :P Takrat ko mi pase :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

po par urah googlanja nasel resitev, in to tam kjer bi jo najmanj pricakoval avtomobilizem.com

Slika
LM7812 resi vse tezave :lol:

pri ugasnjenem avtu imam na izhodu okrog 10v, pri prizganem motorju pa ne gre nikdar cez 12v

edino pri neonkah se malo greje, bo treba se en hladilnik da bom mirneje spal
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Odgovori