Vezava racunalniske hladne katode v avto
Vezava racunalniske hladne katode v avto
A ve mogoc kdo, ce je potrebno kaj vezat pred ali za blue boxom (transformatorjem) katode od racunalnika ce jo hoces uporabljat v avtu?
Rad bi namrec mal osvetlil pedalerijo pa me zanima, ker sem ze en transformatorcek od teh katod skuro.
THX za odgovore.
LP
Rad bi namrec mal osvetlil pedalerijo pa me zanima, ker sem ze en transformatorcek od teh katod skuro.
THX za odgovore.
LP
se ti pridruzujem tudi jaz sem ga skuril:)In si lahko kje kupil potem samo novi starter ali si komplet nove katode kupil?????Problem je pa v tem da hladne katode delujejo na 12V vsaj receno je tako vendar ze pri 12V se rahlo grejejo,najlepse svetijo nekje pri 10V,ko pa avto vklopis pa e v vozilu tudi do nekje 14 v napetosti in zato skuri.Najbolse bi bilo narediti en stabilizacijo napetosti katera bi ob kakrsni koli visji napetosti dala na izhodu vedno 10V...oz ze kaksnim oporom vendar malo vec W bi zadeva igrala brez problema....
za***** sem pa jaz enako kr sm kr direkt priklucil prej sm pa mal probval na napajalniku in je pri 10V svetila glih najlepse pri 12V se pa je ze grela.Potem pa sm hotu v avto zvezat pa se je sam pokadil hehe:)
za***** sem pa jaz enako kr sm kr direkt priklucil prej sm pa mal probval na napajalniku in je pri 10V svetila glih najlepse pri 12V se pa je ze grela.Potem pa sm hotu v avto zvezat pa se je sam pokadil hehe:)
Re: Vezava racunalniske hladne katode v avto
moj prajtu je lepo kupil 30cm dolge racunalniske neonke ki so na 12V in mu noro osvetljuje...zvezes pa na maso in na plus preko varovalke, (v boxu kjer so varovalke v avtu) stikala za vrata in se na kaj druzga...jest imam tako da ko odprem vrata vendno posvetijo in da jih lahko vklopim in izklopim med voznjo, torej dodatno stikalo tko kot majo vsi pomejm seeno stikalo....imam pa 20cm dolge modre samo so bolj nezne ampak ravno prav da se od alu tepihov med voznj ponoci prevec ne odbija 
nism lih newem kaksen stromar vem da vprasanje ni bilo ravno tako...samo dal sem en nasvet
mogoce
lp
nism lih newem kaksen stromar vem da vprasanje ni bilo ravno tako...samo dal sem en nasvet
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
jst sem lepo peljal zadevo do avto-elektricarja in mi je lepo zvezalDoctor DJ napisal/-a:
@Black: ma ja , si ziher kak to gre?ce gre prek varovalke, kake pa? kolk A al celo mA? Res nevem pa nocem kej skurit.
Lp
lp
Zadnjič spremenil BlackWind, dne 26 Okt 2005, 10:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
jebigacroma_man napisal/-a:ti si car
se ne igram prevec da kej ne pokurm
lp
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
dans sm jes vprasal kako vezati to katodo da jo ne bo skurlo.Zraven starterja vezes vzporedno zener diodo 10 oz ce hoces 12V in napetost ne bo nikoli presegla vec kot dvanajst oziroma deset voltov tako ob polnjenju akumulatorja ki doseze do 14 v b ov starter katode prislo vedno le dvanajst voltu.Ali pa stabilizator 12V naredis kar pa je malo vec dela..
@rokky: ej to pa je zaj komplikacija.
@re-volt: bom probau tak nardit pa ce skurim se me pazi
@Black: sam povej, a vezes varovalko kr na + kabel pred transformerjem od katod?
aja, marsikaj sem ze delal z elektiko sam da pa se en transformer skurim bom pa kupo 12V na 220V pa kr svetleco kaco gor pa bo
LP
@re-volt: bom probau tak nardit pa ce skurim se me pazi
@Black: sam povej, a vezes varovalko kr na + kabel pred transformerjem od katod?
aja, marsikaj sem ze delal z elektiko sam da pa se en transformer skurim bom pa kupo 12V na 220V pa kr svetleco kaco gor pa bo
LP