Vezava racunalniske hladne katode v avto

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Vezava racunalniske hladne katode v avto

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

A ve mogoc kdo, ce je potrebno kaj vezat pred ali za blue boxom (transformatorjem) katode od racunalnika ce jo hoces uporabljat v avtu?

Rad bi namrec mal osvetlil pedalerijo pa me zanima, ker sem ze en transformatorcek od teh katod skuro.

THX za odgovore.

LP
Uporabniški avatar
rokyyy
Kraj: vransko

Odgovor Napisal/-a rokyyy »

se ti pridruzujem tudi jaz sem ga skuril:)In si lahko kje kupil potem samo novi starter ali si komplet nove katode kupil?????Problem je pa v tem da hladne katode delujejo na 12V vsaj receno je tako vendar ze pri 12V se rahlo grejejo,najlepse svetijo nekje pri 10V,ko pa avto vklopis pa e v vozilu tudi do nekje 14 v napetosti in zato skuri.Najbolse bi bilo narediti en stabilizacijo napetosti katera bi ob kakrsni koli visji napetosti dala na izhodu vedno 10V...oz ze kaksnim oporom vendar malo vec W bi zadeva igrala brez problema....

za***** sem pa jaz enako kr sm kr direkt priklucil prej sm pa mal probval na napajalniku in je pri 10V svetila glih najlepse pri 12V se pa je ze grela.Potem pa sm hotu v avto zvezat pa se je sam pokadil hehe:)
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Re: Vezava racunalniske hladne katode v avto

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

moj prajtu je lepo kupil 30cm dolge racunalniske neonke ki so na 12V in mu noro osvetljuje...zvezes pa na maso in na plus preko varovalke, (v boxu kjer so varovalke v avtu) stikala za vrata in se na kaj druzga...jest imam tako da ko odprem vrata vendno posvetijo in da jih lahko vklopim in izklopim med voznjo, torej dodatno stikalo tko kot majo vsi pomejm seeno stikalo....imam pa 20cm dolge modre samo so bolj nezne ampak ravno prav da se od alu tepihov med voznj ponoci prevec ne odbija :!:
nism lih newem kaksen stromar vem da vprasanje ni bilo ravno tako...samo dal sem en nasvet ;) mogoce :roll:
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz si bom tudi to naredo...

Samo se nisem mel cajta, mogoce se jutri spustim v akcijo :D

No v bistvu danes, ker je ze 3 ura...Kak cajt mine, to nemores verjet :?
Uporabniški avatar
Doctor DJ

@ Mark:ponocnjak ti :P , ej ko ti bo uspelo mi prid prosim povedat kak pa da vidmo.

@rokyy: ma sm mogo nov komplet kupit :evil:

@Black: ma ja , si ziher kak to gre? :? ce gre prek varovalke, kake pa? kolk A al celo mA? Res nevem pa nocem kej skurit.

Lp
Uporabniški avatar
BlackWind

Doctor DJ napisal/-a:
@Black: ma ja , si ziher kak to gre? :? ce gre prek varovalke, kake pa? kolk A al celo mA? Res nevem pa nocem kej skurit.
Lp
jst sem lepo peljal zadevo do avto-elektricarja in mi je lepo zvezal ;) :) ne bom pameten za nekej kar ne vem 100% mislim pa da so v omarici v povprecju 0.5 do 1amper varovalke notr...prevec stvari na eno varovalko tudi ne sme biti da ni preobremenjena...mors pogledat kje se nimas veliko....bols da to naredi nekdo ki se spozna!
lp
Zadnjič spremenil BlackWind, dne 26 Okt 2005, 10:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

ti si car :shock:
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
BlackWind

croma_man napisal/-a:ti si car :shock:
jebiga :D 8) blage veze kar se tice stroma :)
se ne igram prevec da kej ne pokurm ;)
lp
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
re-volt
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a re-volt »

o boh pa vi kle toplo vodo odkrivate. vezes direkt na konektor od fajrcajga pa stvar resena. men tko nubenh problemou ni delal.
Uporabniški avatar
rokyyy

dans sm jes vprasal kako vezati to katodo da jo ne bo skurlo.Zraven starterja vezes vzporedno zener diodo 10 oz ce hoces 12V in napetost ne bo nikoli presegla vec kot dvanajst oziroma deset voltov tako ob polnjenju akumulatorja ki doseze do 14 v b ov starter katode prislo vedno le dvanajst voltu.Ali pa stabilizator 12V naredis kar pa je malo vec dela..
Uporabniški avatar
Doctor DJ

@rokky: ej to pa je zaj komplikacija.

@re-volt: bom probau tak nardit pa ce skurim se me pazi :twisted:

@Black: sam povej, a vezes varovalko kr na + kabel pred transformerjem od katod?

aja, marsikaj sem ze delal z elektiko sam da pa se en transformer skurim bom pa kupo 12V na 220V pa kr svetleco kaco gor pa bo :evil:

LP
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Naredi iz diod, pa vezi na stropno lucko, tko kot nas ma ene par pa bo lih tko ql :wink:
Uporabniški avatar
rokyyy

ni kompliciran....

zener diodo vezes med plus in minus prikluckom tistega transormatorja oziroma starterja.
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Doctor DJ napisal/-a:@ Mark:ponocnjak ti :P , ej ko ti bo uspelo mi prid prosim povedat kak pa da vidmo.
Eh, ce pa cajt tak hitro mine :lol:

Evo spet je 3 ura :D

Ja danes sem se po kable sel, da napeljem to not :D

Kako Zener diodo? Kolko voltno (preboj)?
Uporabniški avatar
rokyyy

mark:obicno zener diodo koliko voltov pac hoces ce hoces da ti ne preseze 12V vezes ZD 12V ce hocis da t ine preseze 10V vezes ZD 10V
Odgovori