RABM NASVET glede LEXUS LUCI!!!!

Vse o videzu avtomobila
Goran
Kraj: Celja

RABM NASVET glede LEXUS LUCI!!!!

Odgovor Napisal/-a Goran »

lep pozdrav mene pa zanima ce rabim za lexus luci katere imajo oznako E certifikat (TUV)....klico sm na RTI v Mb pa mi je rekla tam da ne nucam tega kao za luci ni potreben ta certifikat...ka mente ostali....hvala
Uporabniški avatar
James
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a James »

Koker jaz vem, mora imeti luc gor otisnjen znak E, kar pomeni da ima doloceno svetilnost. TUV za luci pa ne potrebujes.
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

James napisal/-a:Koker jaz vem, mora imeti luc gor otisnjen znak E, kar pomeni da ima doloceno svetilnost. TUV za luci pa ne potrebujes.
veliko ljudi pravi da moras imeti samo E oznako na luceh in ti na LPP-ju vpisejo v homologacijski kartoncek :!:
nekateri pravijo da ni potrebno homologirati luci z E oznako :!:
nekateri pa dobijo TuV in gredo na LPP (kljub E oznaki) in jim vpisejo v kartoncek :!:
no jaz sem bil med ljudmi zadnje moznosti :!:
ker se mi ne gre igrati z roko pravice :D :lol:
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
samojura

Odgovor Napisal/-a samojura »

ja jaz mam tud oznako e 11 mislim da na zadnjih lexuskah, pa sn jih kupo v a3mu in sem dobo papir zraven, pa sn suo na LPP, pa je reko, da oznake zacuda stimajo, se pravi, da je veliko takih, katerim ne!?
kako pa je na RTIju pa ??, samo so itak tam sami bedaki, tak da se ne bi cudil, ce bi ti komplicirali.
Lepo zrihtaj :wink:
samojura
Uporabniški avatar
vorteks
Kraj: lublana-vič ghetto

Odgovor Napisal/-a vorteks »

jst mam na svojm original reno lexus, z vtisnjenim E znakom. Edin problem je, ker sm v dvomih glede homologacije-za moje pojme se mi zdi to brezveze dajat vpisvat v kartoncek, ker je originaln (nadomestn) del. po drugi strani se mi pa tudi ne da (bo dalo) vsakemu policaju, ter uradniku na tehnicnem razlagat da je to original itd...dilema...

itak bom pa nasledn tedn dal vgraditi sportne vzmeti in posledicno tud pelju na LPP. a naj dam se luci vpisat zravn? MNENJA?????

LP
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

kaj bos to vpisoval, ce je original nadomestn del...

jst bi prov caku da bi se policaj zapicu v to pa kej sral z kaznimi.. bi jih tozu k osle..
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
vorteks
Kraj: lublana-vič ghetto

Odgovor Napisal/-a vorteks »

no sej tole se bo "bralo" neumno, vendar imam vedno s seboj v avtu katalog (sportnih) dodatkov za Clia, pac sam tok da ce se res ksn tezak zapic u to, da mu na mestu pokazem kaj in kako..
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

Ce ni originalni del in ni upisan pod opremo avtomobila je potrebno homologirat! to je v zakonu!

Oznaka E je obvezna!!!!!

Zakaj pa za zadnje luci pr nas samo E oznaka NE velja in jih je potrebno met upisane!?????
samojura

Odgovor Napisal/-a samojura »

no jaz mam tudi e oznako in sem vpisal na LPPju, po moje je najboljse, da das se to vpisat in mas pol mir, itak mas pot tja in je tako poceni, da se ti res splaca. Druga varjanta bi bila, ce bi sel delat na RTI, tam bi te se zajebavali pomoje, kr nimajo pojma (vsaj eni tam ne).
za primerjavo samo jaz sem dal homologirat luci, sipe in filter in me je na LPPju stalo 11.500, na RTIju pa bi me prislo 34.000, vidis razliko??, sn pa sel raje v LJ na izlet pa na Horsburger, hi hi :wink:
samojura
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

jaz jih ze mam dobro leto pa se nisem mel nobenih tezav s policaji! Homologacije nimam!
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

@ Mark: sreco mas da tvoj avto ni tk upadljiv !!!!
Uporabniški avatar
Raptor
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Raptor »

hm, mislim si nabavit sprednje "lexus" luci preko ebaya. A ta E stvarca je kje na luci, al morajo biti zraven kaki dokumenti?
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine :)
Slika
Uporabniški avatar
BlackWind

Raptor napisal/-a:hm, mislim si nabavit sprednje "lexus" luci preko ebaya. A ta E stvarca je kje na luci, al morajo biti zraven kaki dokumenti?
sprednje lexus :oops: :roll: hm kasne so to :?:
E oznaka mora biti vtisnjena notri na luci primer: E11 ....
drugace lexusk ni potrebno homologirati, saj se bolje svetijo kot pa serijske (saj je oznaka E dosti...kar pomeni da luc sveti po evropskih standardih o svetilnosti)
ampak nasa drzava zna tudi zato teziti...tko je
mislm da ce imas moznost dobit papirje jih zrihtej...
samo ce bos iz nemcije narocil luci, papirjev TuV ne bos dobil zraven, ker po njihovem mnenju je dovolj E oznaka :!: ampak jim ne mores dopovedati da bi ti za nase ceste to potreboval...pol se pa pejt :D
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Verjetno je mislu angel eye luci :D
Uporabniški avatar
BlackWind

thesharky napisal/-a:Verjetno je mislu angel eye luci :D
najbrz bo to ja 8)
www.avtohisa-REAL.si
Odgovori