Poliranje prask

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
lagunec

Poliranje prask

Odgovor Napisal/-a lagunec »

A ima kdo informacijo s kaksno polirno pasto se da najbolje opdravit praske na kovinski barvi. Na pokrovu motorja imam okoli 3x5 cm veliko odrgnino, ni do podlage se pravi ni globoka ampak je izgleda nacet samo prozoren lak, na blizu se sploh ne opazi ce pogledas od strani pa se opazi ker se tam lak ne sveti ampak je bolj mat barve, poskusil sem ze z JOLLY pa nisem dosegel drugega kot, da se na blizu ne opazi s strani se se vedno vidi madez.
Uporabniški avatar
Danch
Kraj: Kranj

Re: Poliranje prask

Odgovor Napisal/-a Danch »

lagunec napisal/-a:A ima kdo informacijo s kaksno polirno pasto se da najbolje opdravit praske na kovinski barvi. Na pokrovu motorja imam okoli 3x5 cm veliko odrgnino, ni do podlage se pravi ni globoka ampak je izgleda nacet samo prozoren lak, na blizu se sploh ne opazi ce pogledas od strani pa se opazi ker se tam lak ne sveti ampak je bolj mat barve, poskusil sem ze z JOLLY pa nisem dosegel drugega kot, da se na blizu ne opazi s strani se se vedno vidi madez.
Jolly je fina polirna pasta, z njo bos dosegel samo visoki sijaj.

Za odpravljanje prask je najboljsa groba pasta in sicer:

Glasurit pasta - bela tuba, na vrhu je narisana papiga Ara :lol: (nemorem zdaj preveriti ce sem prav napisal ker sem v sluzbi)

Ce si iz Kranja jo dobis v Avtotri-ju, tam samo reces glasurit pasto pa jo bos dobil...preverjeno je odlicna pasta za odpravljanje prask in drugih reci...ker smo jo uporabljali v licarski delavnici za tovrstne namene :wink:
Slika

ex: R19 16V
now: Honda Civic HB (+)130Hp
lagunec

Hvala za napotek paste sicer nisem kupil ker sem iz Lj sem jo pa dobil pri prijatelju in jo tudi sprobal, deluje odlicno, madez je izginil ze po nekaj kroznih potegih tako, da se sedaj tudi od strani nic ne opazi skratka kot novo.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

lagunec napisal/-a:Hvala za napotek paste sicer nisem kupil ker sem iz Lj sem jo pa dobil pri prijatelju in jo tudi sprobal, deluje odlicno, madez je izginil ze po nekaj kroznih potegih tako, da se sedaj tudi od strani nic ne opazi skratka kot novo.
A u Lublan nimate pisate za kupit al kako?? :P :wink:
Uporabniški avatar
Danch

lagunec napisal/-a:Hvala za napotek paste sicer nisem kupil ker sem iz Lj sem jo pa dobil pri prijatelju in jo tudi sprobal, deluje odlicno, madez je izginil ze po nekaj kroznih potegih tako, da se sedaj tudi od strani nic ne opazi skratka kot novo.
Lepo, :wink:

ta pasta je res uporabna, saj z njo lahko odpravimo nesteto napak odrgnin ipd. ali saj zmanjsamo videz. Tko, da jo priporocam vsem kateri imajo podobne praske.

Sama pasta pa tudi ni tako draga cca.2500SIT imas jo pa lahko zelo dolgo... :wink:
Slika

lagunec

sem pregledal nekja trgovin v BTC pa nimajo pojma kaj je to Glasurit pasta ceprav obstaja tudi njihova spletna stran, bom se malo povprasal okoli po Lj ce ne grem pa v Kranj sej ni tako dalec
Uporabniški avatar
nelkosmile

Odgovor Napisal/-a nelkosmile »

Kje v Kranju pa je Avtotri???
Uporabniški avatar
Danch

nelkosmile napisal/-a:Kje v Kranju pa je Avtotri???
ce ves kje je Rupa (pri Kranju) mimo kranjskega olimpijskega bazena gres samo po glavni cesti in levo mimo cerkve po klancku gor in na levi strani je tabla Avtotri - trgovina :wink:
Slika

Uporabniški avatar
nelkosmile

No ni mi lih cist jasn sam bom probou najdt. A mas saj naslou bo velik lazi?
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

nelkosmile napisal/-a:No ni mi lih cist jasn sam bom probou najdt. A mas saj naslou bo velik lazi?
Evo naslova:
http://www.standox.si/distributerji.asp?id=3 :evil:
Red steelers
Uporabniški avatar
nelkosmile

Hvala, velik si mi pomagau!
Uporabniški avatar
iztok.g
Kraj: močvirje

Re: Poliranje prask

Odgovor Napisal/-a iztok.g »

lagunec napisal/-a:A ima kdo informacijo s kaksno polirno pasto se da najbolje opdravit praske na kovinski barvi. Na pokrovu motorja imam okoli 3x5 cm veliko odrgnino, ni do podlage se pravi ni globoka ampak je izgleda nacet samo prozoren lak, na blizu se sploh ne opazi ce pogledas od strani pa se opazi ker se tam lak ne sveti ampak je bolj mat barve, poskusil sem ze z JOLLY pa nisem dosegel drugega kot, da se na blizu ne opazi s strani se se vedno vidi madez.
Za grse poskodbe na laku pa ostaja se vedno zalivanje z original barvo, 2000 vodobrusni papir in poliranje. Sam uporabljam Sonaxovo polituro za metalik lake. Vcasih sem se sam presenecen kaj vse se da skriti...
vesolc

Odgovor Napisal/-a vesolc »

vem da je stara tema, ampak a mors tako prasko nujno z masino za poliranje polirat, a lahko kr rocno??
Uporabniški avatar
En3r6Y
Kraj: Radomlje

Odgovor Napisal/-a En3r6Y »

vesolc napisal/-a:vem da je stara tema, ampak a mors tako prasko nujno z masino za poliranje polirat, a lahko kr rocno??
Lahko rocno, a poliranje z polirko je veliko ucinkovitejse!
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

Stara tema ampak vseeno kje na primorskem polirajo "kvalitetno" avtomobile ali prodajajo paste in ostali pribor mal boljsi.
Odgovori