Poliranje prask
Poliranje prask
A ima kdo informacijo s kaksno polirno pasto se da najbolje opdravit praske na kovinski barvi. Na pokrovu motorja imam okoli 3x5 cm veliko odrgnino, ni do podlage se pravi ni globoka ampak je izgleda nacet samo prozoren lak, na blizu se sploh ne opazi ce pogledas od strani pa se opazi ker se tam lak ne sveti ampak je bolj mat barve, poskusil sem ze z JOLLY pa nisem dosegel drugega kot, da se na blizu ne opazi s strani se se vedno vidi madez.
Re: Poliranje prask
Jolly je fina polirna pasta, z njo bos dosegel samo visoki sijaj.lagunec napisal/-a:A ima kdo informacijo s kaksno polirno pasto se da najbolje opdravit praske na kovinski barvi. Na pokrovu motorja imam okoli 3x5 cm veliko odrgnino, ni do podlage se pravi ni globoka ampak je izgleda nacet samo prozoren lak, na blizu se sploh ne opazi ce pogledas od strani pa se opazi ker se tam lak ne sveti ampak je bolj mat barve, poskusil sem ze z JOLLY pa nisem dosegel drugega kot, da se na blizu ne opazi s strani se se vedno vidi madez.
Za odpravljanje prask je najboljsa groba pasta in sicer:
Glasurit pasta - bela tuba, na vrhu je narisana papiga Ara
Ce si iz Kranja jo dobis v Avtotri-ju, tam samo reces glasurit pasto pa jo bos dobil...preverjeno je odlicna pasta za odpravljanje prask in drugih reci...ker smo jo uporabljali v licarski delavnici za tovrstne namene
Lepo,lagunec napisal/-a:Hvala za napotek paste sicer nisem kupil ker sem iz Lj sem jo pa dobil pri prijatelju in jo tudi sprobal, deluje odlicno, madez je izginil ze po nekaj kroznih potegih tako, da se sedaj tudi od strani nic ne opazi skratka kot novo.
ta pasta je res uporabna, saj z njo lahko odpravimo nesteto napak odrgnin ipd. ali saj zmanjsamo videz. Tko, da jo priporocam vsem kateri imajo podobne praske.
Sama pasta pa tudi ni tako draga cca.2500SIT imas jo pa lahko zelo dolgo...
- nelkosmile
Evo naslova:nelkosmile napisal/-a:No ni mi lih cist jasn sam bom probou najdt. A mas saj naslou bo velik lazi?
http://www.standox.si/distributerji.asp?id=3
Red steelers
Re: Poliranje prask
Za grse poskodbe na laku pa ostaja se vedno zalivanje z original barvo, 2000 vodobrusni papir in poliranje. Sam uporabljam Sonaxovo polituro za metalik lake. Vcasih sem se sam presenecen kaj vse se da skriti...lagunec napisal/-a:A ima kdo informacijo s kaksno polirno pasto se da najbolje opdravit praske na kovinski barvi. Na pokrovu motorja imam okoli 3x5 cm veliko odrgnino, ni do podlage se pravi ni globoka ampak je izgleda nacet samo prozoren lak, na blizu se sploh ne opazi ce pogledas od strani pa se opazi ker se tam lak ne sveti ampak je bolj mat barve, poskusil sem ze z JOLLY pa nisem dosegel drugega kot, da se na blizu ne opazi s strani se se vedno vidi madez.