Senic 1.9 dCi l. 2002

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Joso

Senic 1.9 dCi l. 2002

Odgovor Napisal/-a Joso »

Na armaturni plati mi obcasno svetita oranzni lucki za SERV in za airbag, obe hkrati. Vcasi ko zazenem motor mi lucki normalno ugasneta, vcasih pa svetita naprej. Poleg tega mi je avto na avtocesti (rahel klanec) izgubil moc in zasvetila je oranzna lucka za ogrevanje sveck, ko sem zmanjsal plin in izkljucil klimo je lucka ugasnila, avto pa je imel zopet normalno moc.

Ima kdo kaj vec informacij kaj se dogaja z mojo "skatlo"?

Hvala.
LP.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Senic 1.9 dCi l. 2002

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pelji na servis, da ti avto priklopijo na racunalnik in ti bodo povedali kje je vzrok. Glede senzorja za airbag, je pa ponavadi problem v konektorjem pod sedezem, kateri izgubi stik.
Slika
Uporabniški avatar
Megajvar
Kraj: Mislinja

Odgovor Napisal/-a Megajvar »

Imel iste probleme z lucko za svecke na enakem avtu z enako masino.
Napaka je bila zabit EGR ventil, zaradi saj, in zaradi slovenske zj.... nafte.
Ce tankas na petrolu potem je toto. EGR ven vzet in spucat, ce se da. Moj je bil tako zabit, da ga je zlomilo, ker motorcek ni mogel vec potegnit ventila nazaj in je mehanizem zj.....
Se pa da spucat ta ventil. Poglej malo po temah za EGR ventil in bos videl kaj to cudo je in da mogoce ni najboljse, ce ga gres sam dol jemat, ker se lahko, ce nisi pazljiv odlomi. Seveda je ob ciscenju ali menjavi obvezno scistit tudi kolektorje okrog tega ERG ventila.
Nov EGR ventil me je na pooblascenem servisu prisel 38K SIT+DDV +pol ure dela. Seveda je bilo dela se vec, ker je avto na racunalniku javil napako na vbrizgalnem sistemu. Ki je pa ni bilo in so jo iskali. Racunalniku se zmesa zaradi tega EGR, ker motor dusijo izpusni plini.
Tako, da ti kar lepo reci scistite EGR pa si bos nekaj $$$ prisparal.

Za airbag lucko bi se pridruzil mnenju v zgornjem postu.
Joso

sem bil danes na servisu in racunalnik je vse moje tezave pridno belezil, zadeva naj bi bila sladeca: obcasno prizgana lucka za airbage naj bi pomenila, da bo sel racunalnik za airbage kmalu zu grund, vendar ga do tedaj nima smisla manjat. Glede lucke za ogrevanje sveck pa naj bi bilo vse ok, prisla naj bi le smet preko nafte, saj je pritisk pri vbrizgu padel le momentalno. Dali so mi neko cistilno tekocino, ki jo natankam v prazen tank, nato pa moram na ISTRABENZ polno natankat in avto malo bolj tiscati, da se zadeva prepuca. To je seveda bolj preventivno. Strosek: 2k za cistilo
Uporabniški avatar
gre_up
Kraj: malo naokoli

Odgovor Napisal/-a gre_up »

glede airbagov bi jaz ne cakal, da racunalnik popolnoma odpove, ampak glede na to da vedo da nagaj zahteval zamenjavo takoj
ker 1. lahko da da crkne ravno takrat ko ga bos rabil, 2. crkne tako da to odpre airbage, 3. predno crkne potece garancija...

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

mislim, da nihce ne more reci ,da bo sel racunalnik v ku**c!
ta crkne ali pa dela! problem je v konektorjih pod sedezem. a je avto se v garanciji? ce ni, potem ti naj nekdi, ki se spozna na elektriko konektor odreze stran in zlota kable. problem resen za vedno!
Uporabniški avatar
seba

Odgovor Napisal/-a seba »

Tudi meni je pravkar crknil racunalnik za airbag (laguna II), to je pravzaprav racunalnik za zategovalnik varnostn. pasu v primeru trka.
Nahaja se pod rocico menjalnika. Najprej so pregledali in scistili vse kontakte, potem menjali zategovalec, sele potem so ugotovili da je sel racunalnik. Cena je okrog 200 EUR. Lahko ga odklopis, pas in airbagi bodo v primeru nesrece delali normalno, le zategovalnik te ne bo v primeru nesrece dodatno potisnil nazaj. lp
Joso

Zanimivo, kako tile racunalniki hitro guznejo. No, meni sedaj ze nekaj dni lucka ne gori vec, ceprav racunalnik ni bil menjan. Mogoce je od strahu pred zamenjavo nehal delat probleme,... mogoce.

LP.
Odgovori