grelne svecke se ne prizgejo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
skywalker1

grelne svecke se ne prizgejo

Odgovor Napisal/-a skywalker1 »

imam megana letnik 2002 1.9 dci imam problem z grelnimi sveckami in sicer nocejo se vklopit najprej je slo ce sem nekajkrat obrnil kljuc pa so se vklopile in to samo takrat ko je bil motor mrzel sedaj pa niti to vec noce.je mogoce kaksen rele al svecke...help me
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Re: grelne svecke se ne prizgejo

Odgovor Napisal/-a elzorro »

skywalker1 napisal/-a:imam megana letnik 2002 1.9 dci imam problem z grelnimi sveckami in sicer nocejo se vklopit najprej je slo ce sem nekajkrat obrnil kljuc pa so se vklopile in to samo takrat ko je bil motor mrzel sedaj pa niti to vec noce.je mogoce kaksen rele al svecke...help me
Naj ti elektricar pregleda, ce prihaja strom do grelnih sveck. Ce prihaja so svecke, ce ne pa rele, kar je manj verjetno.
Red steelers
Uporabniški avatar
DarkDemon
Kraj: Štore

Odgovor Napisal/-a DarkDemon »

Prej svecke glede na to da te je to prej zafrkavalo pri mrzlem motorju.
Slika
Uporabniški avatar
hermand

Odgovor Napisal/-a hermand »

Zdaj ko je bolj toplo rele verjetno sploh ne vklopi sveck, ampak potem ko avto vzge vsaj tako je pri TDi motorjih, za te pa nisem preprican ce je tako.

LP
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ce mas koga poznanega z enakim avtom se probi zment da bi poizkuso njegov rele za svecke!!!

LP
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

jaz tudi bolj sumim na rele, ker ta vklaplja grelce in cas trajanja segrevanja.
Slika
Uporabniški avatar
d_leonit

Re: grelne svecke se ne prizgejo

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

skywalker1 napisal/-a:imam megana letnik 2002 1.9 dci imam problem z grelnimi sveckami in sicer nocejo se vklopit najprej je slo ce sem nekajkrat obrnil kljuc pa so se vklopile in to samo takrat ko je bil motor mrzel sedaj pa niti to vec noce.je mogoce kaksen rele al svecke...help me
Pozdravljen, imam enak problem kot ti, in se mi je zacel pojavljati ta problem priblizno pol leta nazaj, tako da sem 1-2x obrnil kluc in so se segrele svecke .Sedaj pa moram obrniti ze kar ene 15x kluc da se mi prizge tista lucka oz. da se segrejejo ogrevalne svecek, vcasih se pa sploh ne prizgejo.Imam pa cliota 2003l 1.5dci 65KM motor in bo sel jutri na servis.Ti sporocim ce bodo ugotovili napako(bolje zanje da jo bodo :x )
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

hy

Danes sem bil na servisu, kjer so ugotovili napako in jo tudi odpravili :D .Kriva sta bila dva releja za vklaplanje sveck katera so tudi zamenali in sedaj dela brez problema :D .

lp
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Imel sem primer je sel racunalnik vbrizga, ni dal komande za napajanje releja grelnih sveck. :?
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Odgovori