@Samojed verjetno imas kar prav! In pa tudi npr ko se premikam 1km/h in zategnem rocno, avto "pocepne" le na levi strani - kot da si samo na levi bremzal Sem pa pred pol ure prisel iz Murgel in je bila totalna guzva, tako da sem imel v drugi prestavi in je avto sel, kolikor je motor vlekel - cca 20km/h. No in se prizge na semaforju rdeca luc, in js zastos pohodm bremzo "do konca" in je spet "zaskrtal" Bom vidu kaj bodo na servisu rekl.
@bluerunner avto je bil popolnoma nov kupljen pri Setnikarju v Dragomlju. Nekatere napake so bile opazne ze takrat (pokanje sipe in mocnejse zaviranje na levi strani) vendar si nisem nikoli vzel casa, ker mi je Dragomelj popolnoma od rok. Zdaj sem pa prisiljen, da bom sel malo na obisk Je pa avto tudi od zacetka prvih 300km ko si ga ugasnil smrdel po zazganem, vendar sem to pripisal utekanju motorja, ceprav kaj takega nisem dozivel se pri nobenem avtomobilu, pa vedno kupujemo nove. Bil je pa vozen strogo prvih 1000km do 3000 obratov, brez polnega gasa... Ce se pa nebodo pri Setnikarju hoteli nic pogovarjati, oz bodo pripisali kaksno okvaro pri meni, bom pa brez skrbi urgeral, tako na uradnega zastopnika v Sloveniji kot tudi v Francijo. Ker to je pa ze 2 much.
Ni mi pa tudi jasno od kje je avto prvih par sekund ko ga prizges brez servo volana
Ej, ker nimam casa, bom samo na kratko. Nisem kupil novega avta, sem pa iskal rabljenega. Scenica. En, ki sicer ni bil v prvem izboru (se star model, iskal sem prenovljenega - ne zadnjega) je bil naprodaj. Sem sel pogledat. Kot povsod na renoju so avti odjavljeni iz prometa, zato ob nakupu delas tehnicnega in registracijo za celo leto. Ok, ampak v povprecju bos povsod na boljsem. Huje je to, da oni kao meni prodajajo izpraven avto z narejenim servisom itd blala, tudi tehninega mi oni uredijo (poudarek je na uredijo). Ko rećcem za testno voznjo, se ze zacne malo komplicirati. Koncno dobim kljuce, vzgem, auspuh kaput. Pusca in rohni. Odpelejm po parkplacu - luft v kolesih, zlajfi stekajo - ok, bila je zima. Parkiram nazaj in recem ne hvala. Sledi prepir, da z avtom ni nic narobe, jaz pa itak da trdim da ta avto ne naredi tehnicnega.
Zagledam facelift scenica, lep ko hudic, metalic zelene barve, letnik 2000. Vprasam za ceno. Pravi da jo se ne vejo, ker so ga ravno dobili in delajo veliki servis. (za primerjavo - ko sem na sicer kasneje drugje kupljenem delal veliki servis, sem v 30s zvedel ceno za to). se zmeniva da me poklice cez dan ali dva. Si grem pogledat avto. Delajo menjavo jermenov, a avto v prafaktorjih. Podrt motor, podrta armaturka, poln prtljaznik robe. Avto pa lep ko hudic.
Cez dva dni nic, cez 4 dni nic, konec tedna klicem - ga se nismo zrihtali. Haloo! v 1 tednu niste sposobni kao klincevega zobatega jermena zamenjat ali kaj?
Skratka - bil sem tam, videl in sel. Rabljenega avta pri njih nebi kupil (raje uvozenega pri tistem ki to prizna) in glede na videno se nebi cudil da so tudi pri katerem "novem" kaj mutili.
Samo kratka misel iz drugega posta, ko je sla benz pumpa, pa ne priznajo garancije: sem prodajalec. Prodajam avto x. Imam enakega. Mi crkne benz pumpa. Jo vzamem iz avta x, noter pa vtaknem eno iz smeti, ki komaj se dela. Moj avto dela, avto x dela in ga prodam. Cez 3 dni pride avto x nazaj ker e crknila pumpa. Garancije ni, prodam in zmontiram novo in zasluzim. Juhu.
Teoreticna zgodbica, ki je povsem mozna in verjetna, hkrati pa v bistvu nedokazljiva. Bi bila, ce i se ZAKON v nasi drzavi zaimal za tovrsten kriminal (prstni odtisi na pokrovu, kablih, matici pumpe".
Tudi to smo ze pisali - 80% servsov bi bilo treba zapret. Ni vsega kriv RENAULT, veliko nasi servisi, nekaj pa tovarne renoja, za katere smo balkanci in ce dodas se nas zelo "kvaliteten" bencin ali nafto, je cudno da sploh kdo z renojem pride v sluzbo. Zal.
Lahko noc!
P.S. vceraj sva imela s kolegom debato - na meganu 1.6 je zamenjal 4! benz pumpe, pa jih ima 100.000 prevozenih. prva je crknila, potem so jih pa menjali ker so ugotovili, da cuka zaradi bencinske pumpe. Sele s 4 (ki jo placal!) avto dela normalno. Jaz imam pri 19-ki pri 228.000 kilometrih se originalno. Temu se pa lahko rece padec pri kvaliteti vgrajenih delov. A je komu na 19-ki crknila benz pumpa?