Problematicen Clio

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
zblojenc

Problematicen Clio

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

No da se jaz povem kaksne probleme imam iz svojim francozom. Zjutraj se vsedem v avto, avto komi vzgal (akumulator poln). Si mislim ok, te bo ze minilo. Se pred solo vsedem v avto, ga zalavfam, hocem spelat iz parkinga volan 2 sekunde popolnoma trd. Doma ugasnem avto, ga ponovno prizgem, volan spet trd. WTF? To je ze tretji zaporedni reno pri hisi, ko je sam sranje z njim :mad: Tok sm jezn, da bi tale prekleta francoska jajca zapelu u prepad. Pa da nebo kdo mislu, da je samo to narobe. Mi je pokazal v 9ih mescih pokazal veliko svojih muh:
- bremze na levi strani mnogo bolj primejo kot na desni
- v volanu ko ga vrtis na mestu obcasno nekaj poka
- voznikova stranska sipa zajebava (impulzno delovanje)
- voznikova stranska sipa poka
- iz zadnje desne zavore tece v dezevju rja
- nedela merilec zunanje temperature
- pocil lak na odbijacu zadaj (nikamor butnil)
- voznikov sedez se gunca (se ne sex-a na najemu :) )
- ...bom rajs koncal da nebom se slabse volje kot sem ze

Ce se komu kaj svita o volanu mi naj pove. Nebi rad ostal na cesti brez volana. Aja avto ima pa klincevih 9k km :mad:
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Caki, za katerega Clia to govoris in ce je nov oz. v garanciji ga pac zapelji na servis in naj ti ustimajo zadevo :roll:
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Re: Problematicen Clio

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

zblojenc napisal/-a: Mi je pokazal v 9ih mescih pokazal veliko svojih muh:
- bremze na levi strani mnogo bolj primejo kot na desni
- v volanu ko ga vrtis na mestu obcasno nekaj poka
Meni tudi. Ampak ponavadi samo na zacetku, ko avto stoji cez noc. Baje je neka plastika tam, al kaj ki se jo da mal pohekat.
- voznikova stranska sipa zajebava (impulzno delovanje)
- voznikova stranska sipa poka
Meni tudi. Scasoma se navadis. Pa pokata mi obe. :)
- iz zadnje desne zavore tece v dezevju rja
- nedela merilec zunanje temperature
- pocil lak na odbijacu zadaj (nikamor butnil)
- voznikov sedez se gunca (se ne sex-a na najemu :) )
Meni tudi, naslonjalo se malo gunca..tudi tega se navadis :)
- ...bom rajs koncal da nebom se slabse volje kot sem ze

Ce se komu kaj svita o volanu mi naj pove. Nebi rad ostal na cesti brez volana. Aja avto ima pa klincevih 9k km :mad:
:))) sej bo
lp Dejan
zblojenc

@killah bee Govorim za 9 mescov starga Cliota. Saj ga bom peljal na servis, vendar prej kot cez 14 dni nemorem, ker delam tako narodno (od 9h do 5h) :x

@SpEkTr Bomo vidl, ce res bo. Ze vidim, da bom na servisu kriv sam za pol stvari - ker bodo rekl, da zihr tazga avta niso izdal. Vidim, pa da imas tudi ti par takih napak. Jaz samo nekaj pravm. Avto je bil kupljen v dobri veri, da bo vse delalo. In se je izkazalo, da sem padel na glavo. Imeli smo veliko renojev pri hisi (sigurno 15) in vsi so delali ok. Potem je prisla pa laguna na kartico (poden od podna), megan na kartico (tadrug podn - z razliko, da se pa temu saj ne praznijo akumulatorji), in nakoncu smo rekl, sj clio pa ni na kartico, tko da tudi bo zihr use spilal. Pa sm se pod nosm obrisu. Priznam, da sm picajzlast, samo to je pa ze visek. Aja pa pozabil sem omeniti se, da ko se avto pelje po cesti naravnost, je volan obrnjen v notranjosti za skor 2 cm v levo. Avto ni bil butnjen v noben robnik, nikamor ga ne vlece, gume pravilno napumpane, samo tko dobr je optika in vse nastimano :mad:
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

za tolk tezav, kot jih imas ti, se na servisu dogovori na nadomestno vozilo in jim pusti tvoj avto tam tako dolgo, da ga postimajo, kar se stekel tice, tisto pokanje je mehanizem za dvig stekla v defektu, impulzno delovanje popravis sam tako, da popolni+oma zapres steklo in drzis potem isti gumb 4-5 sekund, pa bo mir,
za zadje zavore se nisem slisal, da bi blo kaj narobe?
senzor zun. temp. morjo zamenjat.
za lak morajo naredit ogled s strani renaulta,
sedez pomojem kaka napaka na ogrodju-se mora zamenjat, naslon se pa itak malo premika...
pokanje volana je pa lahko ali fedra preskakuje v leziscu, al pa je zracnost na kriznem zglobu... o tem imajo na servisih ze navodila s strani renaulta...
Uporabniški avatar
SpEkTr

Ja itak da bo. Jaz sem tudi precej picajzlast in mi gredo razna pokanja in cricki v kabini posteno na zivce. Ampak pr tem avtu sem se mogu mal skulirat. Pac nis kupu Maybacha ampak Renoja in za povrh se 'malega' renoja. Ti mali 'jajcki' pa pac niso lih vzor vrhunske izdelave :)))

Avto vzami kot prevozno sredstvo, bodi vesel, da ti ne crkuje masina itd,...pa bo :)
lp Dejan
zblojenc

@zupi13: saj jim ga imam namen pustiti tam in naj mi vse ustimajo kot se sika. Imam pa par odgovorov zate, impulznega delovanja nemorem nikakor popravit (na laguni sem ga popravljal vsakih 14 dni, na cliotu se pa neda), sedez je potrebno samo privijacit v podn, ker se gunca cel in ne samo naslon, najvecji problem bo pa pomoje zadnji odbijac, ker mi bodo hoteli na vsak nacin dokazat, da sem na nekam ruknil. Samo ce bi ga jaz ruknil (ampak ga nisem) bi se poznalo kaj na laku - vsaj kaksna crtica ali pa kaj podobnega. Aja pa pozabil sem napisat, da mi bodo mogli menjati pokrovce na platiscih - 2 zankca sta popolnoma oksidirala in sta kar kosmata. Se nekaj glede senzorja. Doma imam (bo treba poiskat) serijsko opremo od avta in na njej pise tudi merilec zunanje temperature, o katerem pa pri meni ni ne duha ne sluha. A ma kdo tukaj extreme dvojko?

@SpEkTr me ne briga al je majhen jajcek al pa maybach. Avto je avto. Zakaj pa kljub mojem picajzlenju nisem imel pripomb na podedovanega cliota od babice 97 letnik. Tist je bil pa se mnogo cenejsi, ampak je delalo vse bp. Samo fotrova laguna, ki je bila pa nova neki cez 7 mio, pa tut ni biu jajcek, in je bla skoz na servisu. Roko na srce, nocem povzrocat hude krvi in zelit kaksnega, samo renoji zadnjega casa (od 2001 naprej) so postali nekvalitetni. Se masina mi nj crkne, ja. Samo se tega se mi manjka :)
Uporabniški avatar
SpEkTr

2X ni za rect. Sej ves kako pravijo. Ne klici hudica, se sam rad pride :) Drugace se pa strinjam s teboj. Tudi jaz sem mislil, da so bolj kvalitetno narejeni. No odvisno od primera do primera, se mi pa zdi da so precej slampasto narejeni. Po eni strani bi jih cisto lahko primerjal z Italjani.

No majo pa kako drugo prednost...
lp Dejan
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Extrem oprema enka in dvojka imata merilec zunanje temperature, ce si to mislu.
zblojenc

@SpEkTr Sam ne klicat hudica lepo prosm :D Se pr italjanih pomoje bolj stima vse skupi. Avto se bo porihtu in gre staro za novo ko pribito. Kolebam pa med P207 in Grande Puntotom, ceprav dobim pa novega Cliota hudooo ugodno. A misls da bi dal renoju se eno moznost - zadnji popravni izpit? P207 mi je v notranjosti zelo lep, punto pa zunaj. Joj spet bo tezka odlocitev pred mano :cry:

@thesharky ja to sem mislil. Kaj bo veselo na servisu :D

Se en problem imam :oops: Mogoce veste vzrok zakaj mi abs skoz "skrta" ko se malo, ampak res malo mocneje zabemza - pa ne na ful!! Peljem se po glavni cesti 70km/h, prbremzam na 30-40 da zavijem na odcepu desno pa ze skrta. V pondelk sem prehitevu pasata, in ko sem bi ustic z njim, je voznik prtisnu po gasu, in ko mi je zmankal placa (nasproti je prisel avto) sem prbremzu (lepo pocasi ker sva peljala cca 140) in je ze skrtalo k ...
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Si ze sam napisal - zadnje bremze. Eno kolo steka.
LP, Samojed
zblojenc

@Samojed napisal sem, da na levi strani mnogo bolj primejo in da iz zadnje desne ob dezevju vcasih tece rja. Mislis da je to vzrok za "skrtanje"?
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

zadnji odbijac lahko pride pogledat "oglednik za lak" in potem se na podlagi ogleda odloci kako in kaj. je pa res, da kdaj pa kdaj spregleda kako zadevo v skodo stranke...
samo, ce ni nobenega vidnega znaka, potem mislim, da ne sme biti problemov. radkapo ti pa tut morajo zamenjati...
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tole s kolesi - in en in drug je sumljiv. Da eno bolj prime - ok, mogoce bi tako morala oba. Potem imas pa pojav puscanja olja - na tehnicnem obicajno prime premalo, v realnosti pa mnogokrat zablokira. Lahko da je to pri tebi vzrok in za rjo in za ABS - kolo zablokira mnogo prehitro oz. se "prilepi", zato se vklopi ABS.
LP, Samojed
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Tole je pa cudn :roll:

9 (devet) mesecev star avto pa tece rja iz zadnjega bobna?!!!

A si ti ziher da te niso nategnil z kaksnim rabljenim,zbitim,uvozenim iz kaksne Ceske.Tolk enih napak pa cist lepo delas z avtom.Probaj se obrnit na kaksne visje predstavnike Renaulta-email,klic,pismo.

Men disi kot en nateg :?
Bo treba mal prah dvignit

Aja-a so te napake obstajale ze od zacetka,ko je bil avto iz trgovine pripeljan?
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Odgovori