Renault original Radio+cd wechsler+amp?

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
matic600

Renault original Radio+cd wechsler+amp?

Odgovor Napisal/-a matic600 »

Zdravo!

Upam da sem vtaknu tole vprasanje v pravo temo,ce ne prosim moderatorje da jo premaknejo :roll:
Imam vprasanje, avto laguna 2006 z navigacijo carminat 2 plus in radio ki bere samo cd-je. Videl sem da obstajajo MP3/CD changerji od Alpine-a,kenwood-a in se kaksen. Ali se to da prikljuciti na obstojeci original radio? Ali ima izhod za cd changer? Pa se to, prikljucu bi Alpine amp+woofer. Ali imajo te radiji izhod za ojacevalec?
Slika

Hvala vsem za pomoc!
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

tud jst sem se to sprasvau k sm auto kupo.
seu na servis
radijo ma priklop za wexler, za renojev seveda
nima pa nbenga izhoda za amp

je potrebno preh Hi inputa prklopit, zvocniske kable od radija napeljes do ampa od tu dalje pa kable do zvocnikov.
potrebno je se potegnt negativni kabl, minus pol.

ce bos pa tole delau pa ti povem da so velike motnje v signali.

najboljsa varijanta je da, ce se spuscas v akustiko z uporabo ampa, menjava radija, vem, ni original, ampak je najcenejsa in najboljsa varijanta.

lp
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Podobno je verjetn tudi, ce hocem dodat samo aktiven woofer, a ne?
Na Cabasse avtoradio imam samo AUX prikljucek, na katerega pa verjetno ne mores prikljucit sub-a. Nekje sem slisal, da obstajajo neki konektorji, ki preko AUX posiljajo signal v sub, ampak ne vem kako je to kaj resnicno?
Uporabniški avatar
matic600

king_m napisal/-a:Podobno je verjetn tudi, ce hocem dodat samo aktiven woofer, a ne?
Na Cabasse avtoradio imam samo AUX prikljucek, na katerega pa verjetno ne mores prikljucit sub-a. Nekje sem slisal, da obstajajo neki konektorji, ki preko AUX posiljajo signal v sub, ampak ne vem kako je to kaj resnicno?

Zdravo!
Sm se mau umiru glede tega z ampom in subom.Sem pa 100% fiksno odlocen da bom nekak spravu na original fersterk od tega radia MP3 player preko vmesnika. Prosim kogarkoli ce bi kaj vedel o tem tovarniskem ''adapterju'' ki se ga menda dobi tud nekje u tujini,kosta 100Eur ampak j...
ga,ce bo delovalo bom kupu. Ali je isto ce priklopis gor na ta konektor CD izmenjevalec ali MP3 player? Ali ga bo radio zaznal kot AUX in?

Se moj model radia:
Slika
LPM
Uporabniški avatar
matic600

king_m napisal/-a:Podobno je verjetn tudi, ce hocem dodat samo aktiven woofer, a ne?

Zdravo!
Sm se mau umiru glede tega z ampom in subom.Sem pa 100% fiksno odlocen da bom nekak spravu na original fersterk od tega radia MP3 player preko vmesnika. Prosim kogarkoli ce bi kaj vedel o tem tovarniskem ''adapterju'' ki se ga menda dobi tud nekje u tujini,kosta 100Eur ampak j... ga,ce bo delovalo bom kupu. Ali je isto ce priklopis gor na ta konektor CD izmenjevalec ali MP3 player? Ali ga bo radio zaznal kot AUX in?

Se moj model radia:
Slika
Moj radio NI CABASSE.
LPM
Uporabniški avatar
matic600

No, sm ze skor na pol poti resitve problema.In sicer sem prevril kaksne
konektorje ma radio ozad:
Slika
Rabim pa takle adapter:
Slika

Slika
Tuki ga prodajajo:
http://www.dension4u.de/shop/product_in ... cts_id=121

A kdo ve ce bo radio avtomatsko prepoznal da je priklopljen zunanji source in mi bo ponudil moznost da izberem radio,cd in ta AUX(mp3 player), kajti ta
konektor je namrec misljen za CD wechsler. Ampak ce gre signal od wechslerja v radio, pol bi mogu tud signal od mp3 playerja prepoznat al se motm? :roll:
Tale stavek me moti:
''AUX - IN adapter for all VDO - DAYTON devices, with the option of AUX-IN in the menu.''
Boh ve ce ma moj radio opcijo AUX IN? Mam namrec nemski jezik in se prou nc vn ne znajdem iz menija......... :evil:

LP
Odgovori