Jermen in ostali problemi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Spidi
Kraj: Gorenjska

Jermen in ostali problemi

Odgovor Napisal/-a Spidi »

No najprej mojre trenutno pocutje :mad: :mad: :mad: :mad:

torej situacija je taksna...mati si je sposodila moj avto (petka, 1.5 dizel), pa je crknil, med voznjo seveda, mikro jermen...torej zasvetila je lucka za akumulator, ona je vse to ignorirala in se peljala naprej, potem je seveda zasvetila se lucka za vodo, saj tudi vodna crpalka ni delala. Se vedno se je peljala okoli dobrih 5 minut do doma.......seveda ko sem jaz to zvedel sem mislil da se mi bo tatalno utrgalo...sedaj pa vas prosim ce mi lahko napisete kaj vse je lahko pokvarjeno.
Mikro jermen definitivno...kaksna je kaj moznost da je crknila vodna dihtunga? Kako bi lahko na pogled to videl oz. sprobal?
Tudi masina je sedaj vsa mastna, saj je pomoje skozi vsako dihtungo butnilo olje........

Men se bo cist utrgal :( :( :( :( :( :(

P.S.: Nekje na Vrhniki je tudi nek majster za bosch pumpe pa ce ima kdo kaksno stevilko bi mu bil zelo zelo hvalezen za le to.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

5 min voznje v takem primeru je prevec...verjetno ni opazila stevca temperature, ker je verjetno hudo narasla.

Verjetno bo pa potreben vecji poseg v motor...glava je verjetno dobila svoje..
Slika
Uporabniški avatar
Spidi

Se motis...je opazila takoj ko se je lucka prizgala...glih zato sem pa tako razp***** grrrrrrrrrr
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ce ga je dobro skuhalo je tudi glava najbrz skrivljena, tesnilo je spustilo, ce pravis da je mastno
pomeri kompresijo da vidis ce je prepih :wink:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Shusuglao napisal/-a:ce ga je dobro skuhalo je tudi glava najbrz skrivljena, tesnilo je spustilo, ce pravis da je mastno
pomeri kompresijo da vidis ce je prepih :wink:
Res je najprej kompresijo zmer da sploh vids kok je ura.
Uporabniški avatar
Spidi

Pocasi se tudi jaz ucim malo sravbati pa to, pa bi malo prosil za kaksna navodila kako lahko pomerim kompresijo ;)

Hvala vsem za pomoc!!
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Rabis merilno zadevo za merjenje kompresije.

Ena taka zadeva, ki pride na svecko oz svecko odstranis, tisto zadevo privijacis na mesto kjer je drugace svecka in potem eden vergla avto, ti pa pogledas kaksna je kompresija.

Kompresija na sveckah mora biti nad 20, vendar bolj pomembno je da je na vseh 4-ih enaka.

Ce je avto zakuhal, in je slaba kompresija, potem, glavo dol, jo dat pobrusti, zamenjat dihtungo na glavi, menjava hladilne tekocine, menjava termostata, menjava olja, pa se svecke, ter nove sraufe za glavo.

edit: nisem dobro prebral da je dizel pa sem premajhno vrednost kompresije napisal. 8)
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Bojci

kompresija za stare dizle je okoli 20...Renault 5 recimo 22.
bencinarji pa okrog 10.
Slika
Uporabniški avatar
natko
Kraj: Semič - Bela krajina

Odgovor Napisal/-a natko »

Men je na bivsi skodi pocil jermen 200m pred hiso, pa sem vseeno nadaljeval voznjo. Se preden sem prisel domov (voznja v hrib) je stevec za temp. zabilo do konca. Najbolje je poravnati glavo, zamenjat tesnilo, teflone ko je glih glava razkopana in zamenjat olje, ter hladilno tekocino. Poglej ce je tesnilo pri vodni crpalki vredu.

Ce bos sam popravljal ni drago. Jaz sem skodi cel motor vn vzel ker sem moral se sklopko in ketnico menjat. Zame je bil to prvi taksen podvig, pa je blo v dveh popoldnevih koncano.
Uporabniški avatar
Spidi

Da vam malo sporocim kako napreduje. Zanekrat sem samo zamenjal mikro jermen, pregledal olje in vodo (v olju ni videti nic vode, tudi v vodi ni olja) Je pa olja manj kot ga je bilo preden se je utrgal jermen, kar je dobro ker ni vode notri.

Vse tudi lavfa brez problema, kaj bo bomo se vidli.

Naslednji teden bom tudi preveril kompresijo, ker majstr prej nima casa.
Hvala vsem za pomoc ;)
Uporabniški avatar
Bojci

super...predvidevam, da glava ni fasala.
lahko pa se kaksni simptomi pojavijo cez cas.
Slika
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

:smt008
Odgovori