Katalizator

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Katalizator

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Torej rabim cim vec informacij. Kje ga dobit in za koliko? Mehanik mi je reku da mi ga zamenja za 40ksit. Se mi to splaca, ali se mi bolj splaca po stacunah iskat katalizator? On je reku da mi menjavo racuna 10k sit, torej 2 uri dela.

Torej kdor je menjal naj mi odgovori na teh par vprasanj:

1) Koliko je stal katalizator?
2) Koliko je stala menjava?
3) Kje si kupil katalizator?
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

No glih zadnc sem ga menjal.....jst sem se pozanimal in nov univerzalni pride okoli 24k sit plus predelava (ker je univerzalen in bi vseskupaj prislo nekaj cez 35k sit.....tak da ni neke razlike v primerjavi z tvojo ponudbo.....

Pol sem se pa odlocu da dam rablenga gor.....zanj sem dal okol 10k sit plus montaza 1k sit no ce tako pogledam bom lahko vsaj se dva zamenjal za iste pare :P .....sam zdej pa avto leti kot raketa razlika je taksna kot bi mu dal turbino :lol: moj je bil napol zdrobljen in zapacan povrhu tako.....
ampak cez tehnicnega je vseno sel :roll:

Mal poglej kolk pridejo rableni za Megana :idea: sam da gre cez tehnicnega pol pa direkt cev gor :P
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Od 27.000 so "ne-original" za Megana I. Original pa kr krepko cez 40.000. Tako da razmisli kaj bos nardil. Ni ravno poceni ta stvar.

Pa se nekaj, lahko grema iskat tudi vzroke zakaj se je sesul katalizator. Ko bos menjal preveri se kolektor izpuha.Kajti,ce imas kolektor pocen in bos menjal samo katalizator, lahko pricakujes,da se bo ta v kratkem spet sesul.
Uporabniški avatar
Tadej

Kolektor je pred kratkim menjan...
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Jst sm ga dobil pr lausu(letaliska)...eno varianto imajo, ki stane 35k drugo univerzalno, ki ima 2 leti garancije pa 45k...zamenjal mi ga je pa moj mehanik.
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

mam jest doma en katalizator 1.4e masine.Ce ustreza pa prides za male pare skoz.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Kak pa je ce jaz katalizator dol vzamem? Kak bo uspeh na tehnicnem? Razmisljam v tej smeri ker pomojem ni vec nic od njega ceprav mi zadnje case spet nekaj smrdi po gnilih jajcih :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

ma sej katalizator kar veliko km zdrzi primeni je preko 200.000 km zdrzu...ce ga bos dol snel in bos sel na tehnicnega in ce tam vejo da mora imeti tvoja petka katalizator potem tehnicnega nebos naredu....ker pac izpuhi nebodo ustrzali normam... 8)
Recimo eni avti istega letnika imajo motorje z katalizatorjem in brez njega...tako da....mene vedno na tehnicnem uprasajo ce moj ma katalizator...sepravi ce bi dal lonec brez katalizatorja gor in bi rekel da ga nima bi vseeno naredu... :P no cist odvisno od tehnicnega...
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

http://www.olef-sp.si/
22.500 K+ varjenje prirobnice
Red steelers
Uporabniški avatar
collector
Kraj: Selo pri Ihanu

Odgovor Napisal/-a collector »

elzorro napisal/-a:http://www.olef-sp.si/
22.500 K+ varjenje prirobnice

Kje si najdu 22 jurjev? Na tej strani so se enkrat drazji.
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Na vrhu pise ... skopiram:

Univerzalni katalizatorji BOSAL 099948 so namenjeni bencinskim motorjem do 2.500 ccm delovne prostornine. Da boste taksen katalizator lahko vgradili v vase vozilo pa boste potrebovali varilca, ki vam bo privaril prirobnice. Najbolj aktualna pa je cena, saj taksen univerzalni katalizator stane 22.500,00SIT, ne glede na znamko vozila.
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Tadej

Jaz bom dal 60k za menjavo katalizatorja in menjavo termostata. Malo drazje kokr mi je prvic reku, sam naj mu bo, ker je tako blizu mojega doma :)

Mislim pa da je katalizator in menjavo racunal 53000sit, menjavo termostata pa 7000sit.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Kr realna cena.
Uporabniški avatar
Tadej

Evo dans je bla Megy na servisu. Katalizator in termostat sta zamenjana, sem pa zvedu da mi je odtrgal en prekat na srednjem loncu in da mi hladilnik pusca. Kar se lonca tice ni problema ker mam garancijo, kar se pa hladilnika tice sem pa mal v skrbeh, zato ker bi me nov stal okoli 20000 sit.

Nadaljevanje
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

pa sj 20000 sit ni take panike...
Odgovori