avtomatski zagon
avtomatski zagon
A ve kdo kako se nardi da uzigas avto na gumb in ne z kljucem, oziroma z kljucem do kontakta z gumbom pa zazenes? 
Life Is Short...Don`t Drive Fast...Just Fly Low
zakaj ne na volanu
Kaj bi se zgodlo ce bi med voznjo slucajno pritisnil na gumb
Na avto.net sem vidu na enmu srebrnemu cliotu cliotu rs:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1061710#
Kaj bi se zgodlo ce bi med voznjo slucajno pritisnil na gumb
Life Is Short...Don`t Drive Fast...Just Fly Low
Nic dobrega, sem 1x slisal k je ena v avto soli to nardila in slisat je k da bo vse narazen padloAndrejcek napisal/-a:zakaj ne na volanu![]()
Kaj bi se zgodlo ce bi med voznjo slucajno pritisnil na gumb![]()

To ni lih fina varjanta, se razpi****, hoces potrobit pa zacnes avto verglat
Ampak pri novejsih Cliotih (najbrz tudi pri ostalih) mislim, da ni direktne povezave med kljucavnico in zaganjacem. Po mojem je za to odgovoren ECU. Ker, ce jaz pri prizganem avtu (2002) obrnem kljuc v pozicijo zagon, se kljuc premakne naprej ampak se samo luci ugasnejo ni pa zaganjaca. Vcasih je bila blokada v kljucavnici, da nisi mogel po zagonu motorja vec obrniti kljuca zdaj pa je elektronika posredi.
Torej teoreticno ne bi smelo biti tezav pri vgradnji gumba pri novejsih avtomobilih.
Ajd.
Torej teoreticno ne bi smelo biti tezav pri vgradnji gumba pri novejsih avtomobilih.
Ajd.
A to razmisljas v tej smeri, da z kljucem das kontakt. Z gumbom pa za "verglas" isto kot traktor
Saj dokler ne bos kljuca obrnil nebo ugasnilo.
Za Megane I vem, da ko avto ze laufa pa se enkrat obrnes kljuc se ne zgodi prav nicesar. Pri starih pa se je znalo zgodit, da je starter sel
V bistvu novejsi Renault-i imajo gumb START|STOP, pa tudi mors pazit,da ga kdo ne stisne med voznjo,iz varnostnih razlogov mislim,da se nic ne zgodi, ce med voznjo pritisnes na START|STOP nisem se probal. A koliko sem opazil,da ga nemores ugasnit prej dokler ne pohodis zavore in sklopke oz. dokler avtomobil popolnoma ne miruje.
Za Megane I vem, da ko avto ze laufa pa se enkrat obrnes kljuc se ne zgodi prav nicesar. Pri starih pa se je znalo zgodit, da je starter sel
V bistvu novejsi Renault-i imajo gumb START|STOP, pa tudi mors pazit,da ga kdo ne stisne med voznjo,iz varnostnih razlogov mislim,da se nic ne zgodi, ce med voznjo pritisnes na START|STOP nisem se probal. A koliko sem opazil,da ga nemores ugasnit prej dokler ne pohodis zavore in sklopke oz. dokler avtomobil popolnoma ne miruje.
Tocno to!Solero napisal/-a:A to razmisljas v tej smeri, da z kljucem das kontakt. Z gumbom pa za "verglas" isto kot traktorSaj dokler ne bos kljuca obrnil nebo ugasnilo.
Modus ma zelo trdo kljucavnico in mam vcasih kr mal probleme z vzigom, ker sem invalid in me matra obrnit kljuc. Kontakt ni problem, tezi mi je zaverglat. Zato razmisljam da bi si eno tipko omislil.
Sel bi do kakega avtoelektricarja samo me mal bega kak je pol z garancijo, k mam na avti se 3 leta garancije. Pooblasceni serviserji pa znajo to lepo racunat