Tresenje motorja
-
timberwolf
Tresenje motorja
Laguna 2002 1,9 dci, pri stqandgasu ko gledam motor pri odprti havbi se motor obcutno bolj trese kot vcasih, tudi v kabini cutim rahle tresljaje. Ves cas se popolnoma enakomerno trese brez spremembe. Vcasih pa je bil motor miren ko da gledam sliko!
Zakaj pa taksna sprememba, kaj je lahko narobe oziroma kaj ga muci?
Ima prevozenih 30.000 zadnjih 5000 km dosti po mestu in zelo malo relacije. Olje, oljni filter, zracni filter menjano pred 8.000 km. Dizel filter se ni bil menjan (ker se menja kao na 60.000 po knjigi). Nosilci verjetno ne morjo bit glede na prevozene km in tudi zmatrani niso videt.
Pomagajte s kaksnim nasvetom ali izkusnjami.
Ima prevozenih 30.000 zadnjih 5000 km dosti po mestu in zelo malo relacije. Olje, oljni filter, zracni filter menjano pred 8.000 km. Dizel filter se ni bil menjan (ker se menja kao na 60.000 po knjigi). Nosilci verjetno ne morjo bit glede na prevozene km in tudi zmatrani niso videt.
se na moci kaj pozna?
Drugace pa po vsej verjetnosti ena diza ne deluje pravilno...poglej izpuh, ce se cuti kaj neizgorelega dizla. V tem primeru ena diza ne naredi dovolj tlaka za razprsitev, zato se dizel ne vzge.
Ali spucat dizo, ce se da, drugace pa menjat. Obenem pa preveriti stanje ostalih diz.
Drugace pa po vsej verjetnosti ena diza ne deluje pravilno...poglej izpuh, ce se cuti kaj neizgorelega dizla. V tem primeru ena diza ne naredi dovolj tlaka za razprsitev, zato se dizel ne vzge.
Ali spucat dizo, ce se da, drugace pa menjat. Obenem pa preveriti stanje ostalih diz.

-
timberwolf
Hja, tole tresenje motorja, weird. Meni se enako trese na Twingotu pa se nisem ugotovil vzroka. Sem dal pucat sobe z ultrazvokom, menju kable, pogledu stanje nosilcev, preveru kolektorja, dal pucat loputo za gas, dal nastavt ventile,... Pa je sam ene dva dni masinca leps laufala, potem pa isto sranje spet.
Don`t worry, be happy:)
Re: Tresenje motorja
Preveri najprej nosilce motorja, najvec krivde za prekomerne tresljaje ima zgornji...sem imel enako napako pri scenicu 1'9 dCi, pri priblizno enakih kilometrihtimberwolf napisal/-a:Laguna 2002 1,9 dci, pri stqandgasu ko gledam motor pri odprti havbi se motor obcutno bolj trese kot vcasih, tudi v kabini cutim rahle tresljaje. Ves cas se popolnoma enakomerno trese brez spremembe. Vcasih pa je bil motor miren ko da gledam sliko!
Ja, zgleda, da je tale nosilec motorja res sibka tocka. Poznam nekaj primerov, ko je bil to vzrok za cudno obnasanje motorja, tako pri Meganih, Scenicih in Lagunah. Sam sem imel sreco, da mi je "gagnu" se v garanciji...Sicer je pa cena cca 23.000 SIT + delo.Pancho napisal/-a:Sem 99% preprican, da je zgornji nosilec motorja. Sem zvedel, da je bilo ze veliko reklamacij na ta del in tudi jaz imam isto tezavo na megane-u II. Zaenkrat sem v fazi pogajanj s servisom, da mi napako odpravijo na njihove stroske; pac poskusam izsiliti cim vec, ker avto ni vec v garanciji.
-
timberwolf
Huh z rokami bos tezko precekiral zadevo. Poslji nekoga v avto. Naj zategne rocno zavoro ga da v prvo prestavo ter pocasi spusca sklopko ter doda malo plina ti pa spredaj opazujes pri odprtem pokrovu obnasanje motorja. Nato naj proba se v vzvratni predstavi ob zategnjeni rocni zavori.Ce bo zgledalo kot da zeli motor pobegnit iz svoje "nevtralne" lege pol so zagotovo nosilci. Malenkost podajanje motorja je tako normalno..timberwolf napisal/-a:Noop! Nosilec mislim, da ni. Sem ga premigal da so me roke bolele pa ne kaze nic popuscanja ali, da bi bil losan. Torej je problem vseeno kje drugje.... Zgorevanje, dize..... Se kaksna ideja?
-
timberwolf
@Klop
Prosim definiraj to tresenje motorja je to kot mocnejse trsenje celotnega motorja ali samo motor mocneje vibrira, ter od kdaj se ti to pojavlja. Ce se pojavlja samo sedaj ko je bolj vlazno vreme, je odgovor ze podal Solero (voda v naftnem filtru). Lahko se ti pojavlja tudi zaradi slabe kakovosti nafte - kje tankas?.
Da pa bi ze bile v okvari vbrizgalne sobe je pa pomoje malo preuranjeno.
Prosim definiraj to tresenje motorja je to kot mocnejse trsenje celotnega motorja ali samo motor mocneje vibrira, ter od kdaj se ti to pojavlja. Ce se pojavlja samo sedaj ko je bolj vlazno vreme, je odgovor ze podal Solero (voda v naftnem filtru). Lahko se ti pojavlja tudi zaradi slabe kakovosti nafte - kje tankas?.
Da pa bi ze bile v okvari vbrizgalne sobe je pa pomoje malo preuranjeno.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)