Zadnji diski problem korozija

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
timberwolf

Zadnji diski problem korozija

Odgovor Napisal/-a timberwolf »

Pri Laguni 2002 1,9dci imam problem z zadnjimi diski. Avto je stal enega pol leta. Sedaj ga vozim ze 4 mesece. Ceprav sem mislil, da se bodo diski z zaviranjem skozi cas scistili so se vedno korodirani (rjasti) razen trak sirine priblizno 1,5cm blizu pesta. Tam je disk popolnoma cist in se sveti ko sonce. Ostali del diska pa je korodiran (ne prasno rjast ampak gosto razporejene bunkice korozije premera 3-5 mm) Torej ce prav razumem prakticno samo na tistem traku ploscica res prime ker ostalo je precej nedotaknjeno. Zakaj pa ne tudi drugje? ce bi ploscica pritisnila enakomerno na vseh delih bi scasoma tako ali tako pocasi posnelo korodirani del ali ne? Kaj naj naredim. Mi je en serviser rekel, da je to tako ali tako problem teh Lagun teh letnikov, ce pa je avto stal pa se toliko bolj. A se to da resiti s struzenjem diskov ali kaj? Ali tudi s kakim smirgel papirjem??? Novih diskov mi glih ni za kupovat ker verjetno kar stanejo. Zanimivo s sprednjimi pa nobenih tezav. So cisti ko solza pa so na zacetku ravnotako bili rjavi (avto stal).
Uporabniški avatar
djsly

Odgovor Napisal/-a djsly »

ne novih kupovat, raje se s temi sumljivimi pelji, saj itak ne rabis zadnjih bremz :shock:

Najbrz so tud ploscice zjebane, zato tud ne primejo na tistem delu kjer si omenil. Meni so diski zaceli rjaveti ce je avto stal dva dni na dezju, a so po prvem bremzanju zgledali kot novi, po celi povrsini!

Nasvet: kupi nove diske in nove ploscice!
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Vse je odvisno od stanja in modela. Sam sem imel isti problem z scenicom.
Zakaj se ne spuca ne bom razlagal, ampak - ce imas zadnje diske posebej, niso pretirano dragi in kupi lepo diske in ploscice ter komplet zamenjaj. Ce imas zadnje diske v kompletu s pestom in lezajem (kot jaz), potem je najcenejsi nakup (od kar sem jih sploh nasel) na pooblascenem servisu za cca 32 jurjev/par. Vendar ce so dovolj debeli, jih lahko neses za 2 jurja postruzit in seveda zmontiras z novimi ploscicami. Nizje v forumu sem pisal ravno o vcerajsnjih izkusnjah z menjavo zavor na scenicu (megane forum).
LP, Samojed
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Ce ti avto dolgo stoji in diski orenk zarustajo jih mores dol vzet pa na roke zbrust ce gre, se najbojle pa jih je dat podrejat ce se majo dost mesa seveda in pa zamenjat pakne.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

pomoje bi bilo dovolj ce bi samo ploscice menjal...
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Ko je enkrat malo debelejsa plast rusta na disku se ta rust zakuri gor na disk in ti pol cel cajt dela sranje ker ti na tistem delu ne pobira toliko materiala kot tam ko je cist. Najboljsa resitev je drejanje ali menjava diskov + menjava ploscic. Edino ce mas namen spet avto pustit stat, pol se ti ne splaca sploh kej rihtat.
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz bi tudi rekel da diske lepo podrejat pa nove ploscice in bo mir
brez veze nove diske kupovat ce so te se dovolj debeli

jaz imam tudi isti problem na zadnjih diskih (le da je rje ohoho in ne samo par pikic) pa samo menjava ploscic ne pozdravi problema do konca
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

A mas zadnje diske dvojne ali enojne? Jst mam na Scénicu zadnje enojen in niso dragi. Okol 14k.
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Na mojemu so sicer enojni (normalni, ne ventilirani), vendar je tezava ker to ni samo disk, ampak je se pesto in lezaj obenem. Mislim da je takih primerkov hudo malo pri nas, pa ravno jaz ga najdem :lol:
LP, Samojed
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Ja to je pa druga pesem. Pol pa res drago pride. Zamenjat pa ne ores zadeve, da bi imel kot vecina drugih?
Odgovori