Clio 1.4 energy letnik 95 trokira?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Rocky__
Kraj: Podčetrtek

Clio 1.4 energy letnik 95 trokira?

Odgovor Napisal/-a Rocky__ »

Torej ta moj clio ima se kar tezave.
Punci je zakuhal. zato sem naredil velik servis. Ravnanje glave, menjal je dihtungo, jermen, vodno pumpo, svecke, olje, hladilno tekocino, killer (puscal je),nosilec motorja....Zadeve je servisiral mojster ki ze vec let dela na renaultovem uradnem servisu. Zadeva pa je taka. Zdaj pa med voznjo trokira. Pospeske ima zelo slabe. Obrati v prostem teku tudi vcas padejo na 500 obratov pogosto pa pridejo tudi prek 1500 rpm.Ko prestavljam pogosto tudi crkne im potem ko ponovno vzge obrati ponorijo ko pritisnem sklopko. Ce potem avto ugasnem in nazaj prizgem so obrati spet dokaj normalni.Ko sem serviserju se dvakrat avto peljal naj ze zrihta mi je menjal se na uplinjacu potenciometer ter motorcek prostega teka. Vendar se kar isto. Nazadnje je menjal tudi nek "difuzor"(ne vem kaj je to).
Zdaj pa ker vidim da ste na forumu kar macki a ima kater pojma kaj bi to lahko bilo? Sploh hladnemu obrati pridejo v prostem teku tudi na 2000 rpm.
Po servisu sem morel tudi se enkrat dolit 3 deci vode... Baje je to normalno po takem servisu?

Hvala lepa za odgovore.
Res bi prosil ce pomagate ker sem ze kar veliko (prevec) denarja zdeval v ta motor pa se vedno ne gre prav. Hvala lepa!

:shock:
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Jst sm mel take probleme pri Fiat Tempri. Zamenjati je bilo potrebno neko ploscico, ki sluzi za vbrizg in potem je zadeva delovala. Prej pa je trokiral, cukal in se kaj... Ti si napisal, da si zadevo ze zamenjal...nimam pojma. Ti se nimas racunalnika noter?
Rocky__

scrat napisal/-a:Jst sm mel take probleme pri Fiat Tempri. Zamenjati je bilo potrebno neko ploscico, ki sluzi za vbrizg in potem je zadeva delovala. Prej pa je trokiral, cukal in se kaj... Ti si napisal, da si zadevo ze zamenjal...nimam pojma. Ti se nimas racunalnika noter?
Torej ne spoznam se jaz na avtomehaniko, samo mislim da ta letnik racunalnik ze ima.
Kolega mi je rekel da bi baje lahko bil neki senzor ki zaznava temperaturo motorja in da javlja napacno... ali pa da bi tudi lahko nagajal avtomatski cok?
Je to mogoce?
Drugace pa uplinjac je cel zamenjal, tak da tam naj ne bi bil problem.
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Glede na to da je avto pred posegom delal, vmes je bil pa podrt motor bi jaz najprej posumil da je ali napacen jermen ali pa jermen za 1 zob narobe zmontiran. "mackom" se to se hitreje zgodi, ker delajo rutinsko.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

kot pravi samojed...najverjetneje za en zob premaknjen jermen oziroma jermenica odmicne gredi.

3 deci vode zraven pa ni taki problem, ker je v tem casu voda obkrozila po celotnem sistemu in zapolnila prostore.
Slika
Rocky__

Samojed napisal/-a:Glede na to da je avto pred posegom delal, vmes je bil pa podrt motor bi jaz najprej posumil da je ali napacen jermen ali pa jermen za 1 zob narobe zmontiran. "mackom" se to se hitreje zgodi, ker delajo rutinsko.
Ne ne.
Avto je punca kupila in ze takrat ni sel tak kot bi moral (sam ne me vprasat zakaj sva takega kupila....pac naivna laika pa nizka cena!).Tak da smo ze takrat menjali filter goriva svecke kable... Vendar ji je kar hitro zatem zakuhal in se je se s takim vozila se nekaj casa. Pac vsak teden sem mu vode dolival. Nato sva se pac odlocila da bova avto zrihtala tak kak mora bit.
No do zdaj nama se ni uspelo. Nekje sem tudi zasledil da bi lahko bil tudi rotorcek razdelica vziga. Bom probal tudi to menjat ker ni neki strosek.
pa se to.. avto pod breg zelo malo ali sploh ne trokira. Pa tudi obcutek imam da ne trokira vedno isto..enkrat manj drugic bolj...
Hvala za nasvete!
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

kar se tice obratov je bil pr men problem ta, da sem mel tisto zajlo od gasa k pride bliz filtra, premocno nastelano ... k smo jo zmansal so tud obrati nehal skakat ... probat ni greh ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Samojed

Hja, v koncni fazi bi tudi serviser lahko kaj pogruntal. To z obrati zacasno pozabi. Imam obcutek, da ko bo avto nehal trokirat in bo vlekel kot je treba, se bodo tudi obrati umirili.
Ne vem kaksne so moznosti preverjanja posameznih sklopov, ampak jaz bi zacel pri sveckah, kablih, razdelilni kapi in rotorcku razdelilne kape.
Nadaljeval bi s pregledom podtlacnih cevk, ki jih je polno, predvsem z cevko ki pelje na merilnik tlaka. Zadnja v vrsti bi bila lambda sonda. Koliko pa ima avto kilometzrov in koliko cca kuri?
LP, Samojed
Rocky__

Samojed napisal/-a:Hja, v koncni fazi bi tudi serviser lahko kaj pogruntal. To z obrati zacasno pozabi. Imam obcutek, da ko bo avto nehal trokirat in bo vlekel kot je treba, se bodo tudi obrati umirili.
Ne vem kaksne so moznosti preverjanja posameznih sklopov, ampak jaz bi zacel pri sveckah, kablih, razdelilni kapi in rotorcku razdelilne kape.
Nadaljeval bi s pregledom podtlacnih cevk, ki jih je polno, predvsem z cevko ki pelje na merilnik tlaka. Zadnja v vrsti bi bila lambda sonda. Koliko pa ima avto kilometzrov in koliko cca kuri?
Avto ima po stevcu 115000 Km. Kuri pa mi med 7.5 in 8 l/100km. Vcasih imam obcutek da smrdi po bencinu. (predvidevam ravno zaradi problema z vzigom)
Svecke mi je zdaj menjal ko je servisiral. Kable in rotorcek sem pa narocil in dobim menda jutri. Razdelilno kapo pa sem menjal malo pred posegom (bila je zelo spikana...rotorcka pa nisem gledal).Menjal sem kapo, rotorcka pa ne. Pred servisom je avto lavfal na momente samo po treh cilindrih ker je menda prihajala voda v cilinder, sploh zjutraj ko sem ga vzgal je brundal nekaj casa. Vendar tega brundanja ob vzigu po servisu ni vec. Ostalo pa je trokiranje. Mislim da bi res lahko rotorcek bil obrabljen in bi dal pa ne bi dal stika.
Porocam ko menjam.
BTW a je zadevo zakomplicirano menjat. Ima kdo kak recept kak se to naredi?

Glede serviserja. trikrat sem mu ze peljal avto ga pustil tam, prvic 5 dni drugic pa tretjic pa cez vikend, zrihtal pa nic tak da bom zdaj poskusil varianto "sam svoj mojster". Vcasih to pomaga!
Hvala!
Uporabniški avatar
Samojed

Menjava rotorcka je enostavna. Ko snames kapo, se rotorcek samo sname. Glej da bo novi pravi, paziti moras da ga prav obrnes in ga samo nataknes na os.
Preveri cvke kot sem ti napisal. Ampak dobro preveri, najraje preperijo blizu kolektorja, kjer je vroce, vendar tega ne vidis ce jih ne snames. Najbolje je vzeti dol ohisje od filtra, potem se da kaj videti ali otipati.
Ce je kuril vodo bi verjetno tudi sonda lahko prec prisla, vendar brez kakih oprijemljivejsih podatkov ti ne bom rekel da jo menjaj. Bi kak tester ali osciloskop prav prisel, pa bi se videlo ce dela ali ne.
LP, Samojed
r4tl

Odgovor Napisal/-a r4tl »

Lej tako je... clio je tak letnik da dela racunalnik samo zgago... kot ti je samojed povedal in kot si zgoraj opisal simptome use disi po zamenjavi lamda sonde... ce iz acspuha smrdi po bencinu ali po "gnojnici" in ti obrato skacejo pri mrzlem pri toplem oz vrocem motorju pa se umirijo je napaka na sondi in sicer na gretji (zelo pogost pojav pri tej vrsti cliov). Priporocam ti da das avto an dvigalo, in pomeris vrednosti na labda sondi se mi zdi da sta beli zici (cene pa crni, ne vem tocno vec) in vrednost it mora skakati okrog 0,5V... zadeva se mora odvijati zelo hitro (napetost varira od 0,3 do 0,8V) v parih sekundah... ce je napetost nic ali 1 in vec je sonda fuc. Glede tistega da jo odklopis in je ok...pri tem cliu ne pali;(

PS: Ko je topel pa laufa uredu? Kaj se zgodi, ce spustis gas pri cca 3000 obratih in ga takoj pohodis na polno?
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Rocky__

r4tl napisal/-a:
PS: Ko je topel pa laufa uredu? Kaj se zgodi, ce spustis gas pri cca 3000 obratih in ga takoj pohodis na polno?
Mrzel ali topel zadeva je enaka. Na 3000 obr mi ne prihaja. Ce pa pr 2000 pohodm gas in sppustim pa ostane isto na 2000 obratov.
Fora je v tem da danes zjutraj je hladen cist vredu vleku in sem se vozil 15 km brez da bi kaj jebal. Zdaj zvecer pa spet trokiral. A je mozno da kej avtomatski cok steka? Oziroma tisti senzor al kaj je ki mu da podatke o tem kako mesanco mesat? Jutr dobim kable pa rotorcek pa bom menjal pa vidm kaj bo!
Rocky__

Zamenjal rotorcek in kable. Zgleda da bo zdaj vredu. Kaj vec bom itak vidu po parih dneh, ker tudi do zdaj je blo tak da vcasih je znal normalno jit.
Ce ne bo vredu bom se tezil.
Hvala vsem za nasvete!
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Rocky, mas PM.
Odgovori