Sklopka
- SebastjanM
- Kraj: Celje
Sklopka
Se mi fajn zdi, ko sem tale forum nasel, zato tolk sprasujem.
Zamenjal bom sklopko, ker je ze presneto trda, na koncu, pa ze malo trese, pa me zanima ali daste za ta poseg motor ven, ali menjalnik dol. Ponavad se da menjalnik dol, sam kolk sem jst to gledal, bi blo skor laze dat motor ven...
any sugestions...?
Zamenjal bom sklopko, ker je ze presneto trda, na koncu, pa ze malo trese, pa me zanima ali daste za ta poseg motor ven, ali menjalnik dol. Ponavad se da menjalnik dol, sam kolk sem jst to gledal, bi blo skor laze dat motor ven...
any sugestions...?
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
ne dviguj panike pri meni je ze dve leti trda, res da treslja se ne, ampak sklopka se menja ko zaæne drset.
tudi jaz sem jo hotel menjat ko sem kupil avto cca. 2 leti nazaj in se vedno je taka kot pred dvemi leti.
avto pa ima 220.000 km in stavim da je se originalna, namrec poznam prejsnega lastnika.
tudi jaz sem jo hotel menjat ko sem kupil avto cca. 2 leti nazaj in se vedno je taka kot pred dvemi leti.
avto pa ima 220.000 km in stavim da je se originalna, namrec poznam prejsnega lastnika.
evo..nekaj takega je tudi z mojo..podobni km,pa laufa..sam trda je...jebigateso napisal/-a:ne dviguj panike pri meni je ze dve leti trda, res da treslja se ne, ampak sklopka se menja ko zaæne drset.
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Poskusi najprej z menjavo zajle, ker se ta s cajtom zdrgne in lahko rata trda in je pol zaradi tega trd obcutek v pedalu. Ker sklopka nebi smela postat trda ker kos se vedno upogne kakor se pac upogne. Kolega je mel na petki trdo sklopko ko kamen, menju zajlo in zdej je spet normaln obcutek v pedalu. Drugac pa sklopka je hin ko zacne drset, edino ce kako fedro utrga.
- SebastjanM
Ja, res bi znala zajla kaj pomagat, sam da bi ratala normalna pa ne verjamem.. Tanjsa lamela pomeni bolj pritisnjen- sproscen kos, ponavadi je pol tudi pedal trsi- sem siguren za druge avtomobile, verjamem pa da reno ni izjema.. Ponavad mora res drset za menjavo, ampak tudi tresljaji niso prijetni, se posebej ko je vse zagreto ornk trese.. Sej komplet stane 15 k sit (lamela, kos, lezaj..), pa ce jo sam zamejas se ni taka katastrofa, eno popoldne, pa me zato zanima ce je ze kdo to delal?
Forum sem pa nasel kar tako, google
Lepo !
Forum sem pa nasel kar tako, google
- SebastjanM
Isti problemi ocitno, le da jaz ne bom menjal. Itak samo hladen potrese, ko je vec obratov, pa se navadil sem se. Je pa res enkrat tast speljal, je pa tako cukalo da mu je glavo premetavalo od prednje do zadnje sipe
Menjalnik gre dol brez da bi motor kaj ven jemal. Take so moje informacije. Zdaj ali ga das cisto dol ali pa ga samo odmaknes, je pa stvar izbire.
Menjalnik gre dol brez da bi motor kaj ven jemal. Take so moje informacije. Zdaj ali ga das cisto dol ali pa ga samo odmaknes, je pa stvar izbire.
LP, Samojed
- SebastjanM
Forumi imajo res dobro lastnost.
Clovek slisi se druga mnenja in tako pretuhta vec opcij. Sem res poskusil z menjavo zajle (2800 sit stane), jo fino namazal, prav tako pedalo, dela je pa priblizno za pol ure. Sklopka je sedaj bistveno mehkejsa- kompaktnejsa, tresljaje bomo odmislili ter tako prihranili delo, cas in denar
Hvala za vse info.
LP
Clovek slisi se druga mnenja in tako pretuhta vec opcij. Sem res poskusil z menjavo zajle (2800 sit stane), jo fino namazal, prav tako pedalo, dela je pa priblizno za pol ure. Sklopka je sedaj bistveno mehkejsa- kompaktnejsa, tresljaje bomo odmislili ter tako prihranili delo, cas in denar
Hvala za vse info.
LP
- Guano_Apes
- SebastjanM