Zavorne ploscice Fritech

Modifikacije vozil
Odgovori
melonca'r
Kraj: Celje

Zavorne ploscice Fritech

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Verjetno velika vecina vas se ni slisala za to znamko zavornih ploscic.. ..Fritech oz Trusting je podjetje, ki izdeluje od diskov, zavornih cilindrov, zavornih ploscic itd. V ponudbi imajo tudi Race varjanto zavornih ploscic, ki so po izkusnjah dosti ljudi zelo dobro obnesejo.. ..ploscice imajo tako pozitivne kot tudi negativne lastnosti:

+ izredno dobro primejo, ko so ogrete in hladne
+ se ne pregrejejo hitro

- orecej prasijo
- obcasno malo cvilijo
- manjava ploscic in diskov na 15k km

Pa se ciitat enega od zadovoljnih uporabnikov:
cruiser napisal/-a:Osebno imam Fritech race ploscice na Integri in lahko povem da boljsih zavor se nisem imel. Tudi na mazdo (RX-7) sem hotel dati Fritech race ploscice pa jih zal ne delajo, tako da sem sel na Ferodo DS2500 race, ki pa so sicer super ampak zacetnega "ugriza" pa nimajo taksnega, kot bi si zelel in ga ima Fritech.
Cena zavornih ploscic je med 60eur in 90eur.. ..konkretno za R5 GTT (Bendix zavorni sistem) pridejo 17.000SIT oz R5 GTT (Girling zavorni sistem) pridejo 14.000SIT. Za druga vozila bi se bilo potrebno pozanimati, ce izdelujejo te ploscice (kontakt - [email protected]).

Z uvoznikom (IST) se da dogovoriti za skupinski popust in na hondinem forumu so se dogovorili (tocen popust se ni znan, bo pa ziher 10, 20%), tako da ce bi kdo kupil te zavorne ploscice se nam lahko pridruzi pri group buy-u na hondinem forumu LINK do teme).

LP
melonca'r

Zaenkrat je dobrioh 10 narocil za te ploscice in s strani prodajalca je bilo receno, da bo vsaj 20% popusta, torej pridejo ploscice za R5 GTT 13.600SIT, kar je ceneje od Sintarjevih karbonskih ploscic, Ferodo DS2500 itd. so pa po izkusnjah Fritech ploscice tako dobre kot DSxxxx oz se boljse!

Ce bi se kdo odlocil za nakup, se ima nekaj casa...
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

kako pa so kej u rangu z GreenStuff?
cenovno in po kvaliteti?
I know U got soul
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

@Ruff_RydeR: Verjetno imas v mislih GreenStuff od EBCja?
GreenStuff so "zacetniske" ploscice oziroma civilne (skoraj serijske). Samo zaviranje je se kar vredu, ampak so ploscice drugac pri vzdrzljivosti bolj zanic, meni so se priblizno na polovici obrabljenosti razletele (razdrobile in odlepile). Osebno jih nebi ravno priporocal (ceprav je kot omenjeno zavorni ucinek dokaj vredu). Drugac pa za malo manj denarja se Textar (popolno civilna roba, dobavljiva v vecini trgovinah z avtodeli, tudi prva vgradnja) zelo pribliza tem EBCjevim. Aja pa EBCjevi so delal zelo slabo dokler jih nisem zacel unicevat. Ko sem jih pregrel so zacele delat vredu.
Cenovno so tak al tak pri vecini dokaj podobne cene od oka 15k SIT.

@mloncar: Ne vem, jst se vseeno prisegam na Ferodo Racing DS3000 :D. Sam je pa res, da z njimi pogosteje menjas diske kot ploscice :D. Morm it mal tole Fritech zadevo precekirat (ceprav za Trusting sem ze nekaj casa nazaj gledal), da vidim ce me slucajno premami :D. A iskrice so? :D

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
melonca'r

schkorc napisal/-a:@mloncar: Ne vem, jst se vseeno prisegam na Ferodo Racing DS3000 :D. Sam je pa res, da z njimi pogosteje menjas diske kot ploscice :D. Morm it mal tole Fritech zadevo precekirat (ceprav za Trusting sem ze nekaj casa nazaj gledal), da vidim ce me slucajno premami :D. A iskrice so? :D
Plascice dobim konec meseca oz v zacetku februarja. Na hondinem forumu smo naredili group buy in vse robe je beilo za skoraj 400k :o Ploscice me bodo prisle cca 12k (prvotna cena je 17k). Tadej jih ima na Integri in je z njimi zelo zadovoljen, potem Grega jih ima na Civicu 1.8 VTI in je prav tako zelo zadovoljen, pa se nekaj zelo srecnih uporabnikov je :lol:
Upam, da se bodo dobro obnesle :twisted: Je pa res, da je tu menjajo diski in ploscice skupaj na cca 10-15kkm (odvisno od voznje).

Ko dobim ploscice porocam ;)
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

torej bi naj jaz na vsake pol leta menjaval diske in ploscice?? :shock:
To pa potem grize ko sam hudic.. :wink:
Slika
melonca'r

Bojci napisal/-a:torej bi naj jaz na vsake pol leta menjaval diske in ploscice?? :shock:
To pa potem grize ko sam hudic.. :wink:
Ce se lepo zmerno peljes, potem verjetno tudi dlje zdrzijo.. sam ce se umirjeno vozis, potem niti ne nucas taksnih ploscic.
schkorc napisal/-a:A iskrice so? :D
Iskric pa verjetno ne bo, ker za tist nucas Gr.N ploscice in diske, ki so pa precej drage (beri 200eur+).
Uporabniški avatar
david rs

Odgovor Napisal/-a david rs »

Na Cliu vozim Fritech race z EBC blank diski in pletenimi "lajtangami", majo res dober ugriz 8) malo cvilijo ko so mrzle, so pa opazno boljse kot prejsnje DS3000.
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

david rs napisal/-a:Na Cliu vozim Fritech race z EBC blank diski in pletenimi "lajtangami", majo res dober ugriz 8) malo cvilijo ko so mrzle, so pa opazno boljse kot prejsnje DS3000.
Zdravo

:shock: Zgleda, da bo res treba poskusit se te Fritechove. A DS3000 si vozil isto na teh EBCjevih diskih in s temi pletenimi cevkami?

Res me firbec daje kaksna je razlika, ker osebno (do zdaj) se nisem videl boljsih ploscic kot DS3000 in po resnici nisem mislil, da obstaja se kaj hujsega :shock: .

@mloncar: Pri DS3000 so iskrice :D, sam je pa res 35k SIT mal huda za 4000 km koliko so zdrzale (prav tako diski :)) (sam to je blo 4000km skor samega zaviranja, drugac bi verjetno zdrzali malo vec).
Obvezno moras porocat kako se bojo teb obnesle te ploscice.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
melonca'r

Ponovno se organizira group buy teh ploscic na hondinem forumu.. ..ce koga zanima, si naj pogleda spodnji link:

http://www.hondaclub-si.com/forum/viewtopic.php?t=30406
melonca'r

Aja.. ..cena ploscic za R5 GTT, Megane 1 1.6 RT in druge avte s 238x20mm diski in Lucas/Bendix celjustmi je 16.156,80sit oz 11.309sit s popustom.
Odgovori