Menjava peCke

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Menjava peCke

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Mal mi curi iz peCke in bi jo zamenju predn me zalije pa me zanima ce je treba snet celo armaturo dol al je kaka druga alternativa za menjavo. Avto pa je R19 16v. Pa sej majo tak vse 19 isto.

Hvala za pomoC
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

nisem ziher, ampak mislim, da se vse da opraviti iz motornega pokrova. Vzames komplet ventilacijo ven in potem prides do pecke.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik

Em pecka je cist spodaj pri pedalu za gas, tam ni proti motorju nobene luknje razen male, skozi katero gresta dve cevi iz kabine v motorni prostor. Sicer pa tudi ce bi bla luknja bi verjetno raje vzel dol armaturo, ker mim masine bi tezko vse skup spravu.

Se kaka ideja ?
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Armaturo je treba ven potegnt.
Cajt si vzet posravfat stikala okol volana dol, pa sredinska stikala dol(gretje, pa okol salthebla pa itd..). :wink:

Z zunanje strani je treba ventilator odsravfat ker so spodaj se vijaki od ohisaja pecke.
Ker same pecke ne bos dobil ven, potegnt je treba celo ohisje z loputami ven....
Uporabniški avatar
privatnik

Ok, pol sm tak prav mislu, sm tak ze na polovici, jutr razdrem do kraja pa menjam.

Hvala
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

:shock:
upam, da ne bom imel kaksno sranje s pecko..
Slika
Uporabniški avatar
privatnik

Jap je kr neki dela, sam ce je treba je treba. Drugac bom lah akvarij odpru :lol: . Sm pa zdej gledu manual od R19 in pise da je treba snet armaturo da prides do vent box-a, ker ga mores snet dol da lahko dobis ven pecko. No ja lahk bi renojevci nagruntal kak bolj eleganten dostop da res nebi blo treba pol avta razdret.

p.s. sicer pa odvisno kolk je kej star tvoj avto, men je na petki spustu po cca 15 letih, na 19 pa po 14 letih (sklepam da se prej noben ni menjavu tega) je pa odvisno tut kak antifriz je not pa kolk ga je, ker bolj ko mas gajstno mesanco bolj razzira.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Dej mal poslikaj kako si to naredu pa lahko pol v eni temi predstavis pa se da lepljivcek :)
Uporabniški avatar
astegn
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a astegn »

A si kupu novo, al bos dal rableno notri. Kok te je stala?
Uporabniški avatar
privatnik

Kupu sm itak novo ker je prevec dela da bi sparu par jurjov pa bi pol pa par 1000 km spet spustila. Dal sm pa 11.500 sit. Je blo pa ze kr hudo ker je blo v tisti skatli v keri so not lopute pa pecka ze kr mal vode in antifriza.
Odgovori