Vzigalne svecke za avto

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Vzigalne svecke za avto

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Torej cas je da se menjajo kaksne svecke v avtu :) Pa me zanima katere so dokaj dobre svecke ali tu ni velike razlike med njimi in je vseeno katere kupit? Neki sem prebral da je fajn ce se menja se tista tuljava ki se da gor potem nate svecke.....torej katere? Gre se za R5 Five 1.4 95l

Se mi zdi da imam zdaj noter od Boscha
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Do zdej sem mel Bosch, Champion, Eyquem, NGK. (Prve tri v R5GTT, zadnji dve pa v R19 16V)

Champion je bula tak da toplo odsvetujem. Laufale niso prevec dolgo, kolega jih je pravtako mel pa so bli razmiki napacni tak da sploh ni vzgal tu pa tam in mu je zadnji lonec razgnal :D (biu je ze bogi).

Bosch je delu kr vredu, ni blo problemov, crknale po cca 20.000 km pol sm dal not Eyquem in tut te so delale brezhibno. Prav tako mi delajo BP v R19 16V. Pa tut NGK so delale ok.

Zdej tvoja masina ni tak obremenjujoca za svecke kot recimo GTT, tak da pomoje se samo izogibaj Championu.
Uporabniški avatar
MaTe0

JA tud sam mislim da bom kr ostal pri Boschu :) Kak pa je z tisto tuljavo ki gre na svecke gor? Oz ki potem pride na svecke?
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Na sveckah nimas nobene tuljave,vcasih se je sicer uporabljal nastavek ki je naj bi povecal iskro.Vecina teh nastavkov na sveckah pa je bila namenjen proti motnjam ki povroci iskrenje v radiu.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Priporocam NGK, katero cifro pa ma, ne bi vedel...vem samo za 1.4 energy masino.

Tuljava? Mislis verjetno kable za svecke oziroma tisti tulec, ki se natakne na svecke?
Ce ni zdelan...ce ni znotraj kontakt nic osmojen, temen zarostan, potem ni panike. Ce mas ze dosti prevozenih in je se fertajlerkapa originalna, potem priporocam menjavo le-te in menjavo rotorcka v kapi.
Slika
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Najbrz misl na vzigalne kable.
Uporabniški avatar
MaTe0

Ja :) Sem gledal :) tam ko pride od svecke potem tisti kabl gre na neko kapico. Tisto sem mislo. In ce je bojci reko potem fertajlerkapa. To sem mislil. Danes sem za foro pogledal malo in odprl pa sem vido na eni taksno malo pikico. To je verjetno osmojeno drugace pa je noter se zelo cisto ( Baker ) Avto ima pa 96k km :)

Vzel sem NGK ena je bla 580sit !
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Torej si mislil razdelilne kable,ce ne prebijajo jih ni potrebno zamenjati.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

razdelilna kapa ima lahko znucane kontakte oziroma hrapave kontakte. Najbolj se to vidi na rotorcku. Priporocljivo je menjati, saj upam da veste, da nastane iskra ko gre rotorcek mimo kontakta. Ce je kontakt znucan, je iskra posledicno vecja, kar pomeni izgubo elektricne energije, to pa povzroci slabso iskro na svecki. Saj vse dela, dokler dela, ker se to ne opazi hitro, je pa lahko slaba iskra tudi povzrocitelj nepopolnega izgorevanja!
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Razdelilno kapo sem mislo :) To kar je bojci lepo povedal. Morem vprasat kolko stane:) Kabli so vredu
Odgovori