Megane II 1.9 DCI problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
KROKI
Kraj: Kranj

Megane II 1.9 DCI problem

Odgovor Napisal/-a KROKI »

Imam Megana Sedan L2004 z 1.9 DCI 88kw motorjem, z prevozenimi 57000km

Problem je pa sledec: Ko je motor segret, pri dobrih 2000 obratih motor rahlo cuka (podrhtava). Pri visjih obratih ne cuka, niti pri nizjih. Avto ima normalno moc, ter normalno vlece. Avto sem peljal na Renaultov servis, kjer so zamenjali naftni filter, ter avto priklopili na tester, ki pa ni pokazal nobene napake. Ker od servisa ni bilo nobenega efekta, razen da so mi sneli 14 jurckov, sem avto zapeljal do Jelena na Golmilsko, da je scistil sobe ter nastavil crpalko (racun je bil 44jurckov). On mi je zagotovil, da so sobe ter crpalka O.K., ampak zadeva se vedno ne deluje.

Ima kdo kako idejo kaj bi lahko se bilo narobe?

HVALA! LP, R.
KROKI
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a KROKI »

No t'kole....
Ker sem videl, da si clovek kaj veliko ne pomaga z nasimi servisi sem se sam spravil "posraufat" avto. Najprej sem se spravil preveriti stanje EGR ventila.....seveda sem ga unicil, ko sem ga vlekel ven, (potreben je bil nakup novega 40K SIT). Lahko pa recem, da je bilo stanje kolektorja katastrofalno. Toliko svinjarije v kolektorju, nisem videl tudi pri 10 in vec let starem avtomobilu. Sledila je demontaza kolektorja ciscenje ter brusenje kolektorja zaradi poskodb ob izbijanju EGR-a. Ob cakanju, na brusenje kolektorja, sem pa odstranil se izpusni kolektor ter turbino. Stvar sploh ni zakomplicirana, ko se clovek enkrat malo poglobi v zadevo. Turbino sem odnesel v BEJO na test........tu pa se zacne katastrofa....turbina je samo zvizgala, tlaka pa je dajala komaj se kaj.....in to pri 57K kilometrih....pa nisem nek vaski tisac, da bi avto gonil prek vseh meja, je pa res da je bil avto prvih 10K kilometrov testni avto....verjetno sem s tem vse povedal. No uglavnem, pri BEJI so bili zelo prijazni, turbino so v enem dnevu obnovili za 99K SIT, zamenjal sem se vsa tesnila na kolektorjih in raznih ceveh (cca. 10K SIT), ter na priporocilo se olje in oljni filter (cca. 12K SIT). Vse skupaj sem sestavil, in lahko recem, da avto spet "laufa" kot je treba.
Upam, da bo sedaj nekaj casa mir. In ceprav sem bil ze skoraj preprican da ga prodam, ostajam zvest svojemu sestemu Renaultu :)

LP R.
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

No,lepo da si resil problem..bo prisla morda se komu tale razlaga prav :wink:

Glede sestega renault-a...kateri bo sedmi :lol:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Mislim, da bi lahko tole zgodbo o nasih servisih dobro "prodal" Renault-u. Samo nategujejo in vcasih tudi kaj naredijo.
Sicer sem imel pred nekaj leti, ko sem se imel cliota neko tezavo z izpusnim sistemom, ki je ropotal. Zalostno je bilo to, da sem napako, pred serviserjem, odkril in odpravil sam po tistem, ko je serviser pregledal zadevo in ni odkril nic posebnega. V sali sem mu rekel, da je racun 7000 tolarjev in ga malo spravil v zadrego.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Upam da si kaj slikal potek ;)
poštar

Odgovor Napisal/-a poštar »

ZAKAJ???...pa nisi ravnal tako kot je opisano v zgornjem linku pod naslovom "ce ima kdo tecave z turbo dizlom..."...ker bi te turbina prisla ceneje...
Odgovori