Laguna 1.8 16V 2001 mrtev gas pedal

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bluerunner

Laguna 1.8 16V 2001 mrtev gas pedal

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Pozdrav..

Avto je od frenda,ki nima neta tko da bom jst opisal problem..

Avto je laguna 1.8 16V 2001.Problem se pojavlja neredno vendar zadnje case pogosteje.Stvar je v tem,da avto vcasih sam navija gas.To se lahko zgodi ob prvem vzigu ali celo med voznjo.
Avto vzges in navije do 2500 ali 3000 rpm.Pedal za gas je mrtev in ne reagira.To se je zgodilo tudi med voznjo kar je zelo neprijetno.
Avto moras ugasniti za cca. pol ure in potem dela normalno.
Na armaturi posveti lucka za asr in lucka ki kaze na tezave z motorno elektroniko.
Na testerju ne pokaze nic.
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

preprogramirati elektroniko
Slika
bluerunner

To pomeni kaj in kje se to da narest-kaksne senzor fore ni?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Na uradnem servisu, ker dvomim, da ima kaksen fusar to doma. Kompleten program morajo nponovno naloziti na elektroniko, ker zgleda, da nekaj vmes skace ob zagonu motorja...neka motnja je. Ce tester ne pokaze napake, sklepam, da je motnja v algoritmu programa, malo verjetno da je kaksen senzor kriv za to...ugibam, tocno ne morem trditi, lahko da se motim.
Slika
bluerunner

ok hvala.. :wink:

sem odprt za se kaksne ideje-izkusnje s tem
dule19
Kraj: okolica LJ

Odgovor Napisal/-a dule19 »

Jaz sem imel enako napako, ki pa sem jo odpravil sam s pomocjo kolega in foruma. Napaka je v motorizirani loputi. Poglej kaksno loputo ima kolega (ali je plasticna ali zelezna). Testiral sem razlicne lopute zato ti lahko iz prve roke povem da pasejo vse lopute od bencinskih 16V motorjev(ne glede na tip renaulta samo da je letnik enak ali novejsi od njegove lagune). Edina stvar na katero moras biti pozoren je da zelezno loputo zamenjas z zelezno, plasticno pa s plasticno.(v nasprotnem primeru racunalnik ne sprejme lopute neglede na reprogramiranje na pooblascenem servisu)
Se ena fora je bla pri enemu znancu, ko mu ni nic pokazalo na testerju, pa je bila napaka na motornih kablih. Probaj prvo dobiti testno motorizirano loputo, nato pa preglej kable.
Zadnjič spremenil dule19, dne 03 Okt 2006, 19:46, skupaj popravljeno 1 krat.
bluerunner

dule19 hvala za odgovor.. :wink:

zdej od frenda sem zvedel da je loputo ze menjal,tko da ostanejo samo motorni kabli-zdej me pa zanima kateri kabli so to..

tisti ki grejo od gas pedala do lopute,tisti ki grejo na vzigalne tuljave ali kateri.. :?:
Odgovori