Elektro sipa,poci ko je cist odprta?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
markob

Elektro sipa,poci ko je cist odprta?

Odgovor Napisal/-a markob »

Ko sprednjo sipo do konca spustim cist na koncu zadnji milimetr ornk poci in zaruka vrata.
Gledal sem desno stran ki dela in je v levi vse tako kot mora biti,motor pritrjen,tako mehanizem in vodila po katerih okno potuje,na tla ne nasede.
Nimam pojma kaj bi bilo lahko narobe,vidnih poskodb ni,ne na vodilu sipe k jo na koncu drzi,ne v vratih.

Ce spodnji konec sipe potisnem proti notranjosti avtomobila,nic ne poci,kot da bi nekam nasedla ampak ni vidnih poskodb.
Uporabniški avatar
čokaman
Kraj: Grabe-Prlekija-Slo

Meni...

Odgovor Napisal/-a čokaman »

Meni to isto dela (samo na moji strani, kjer je stikalo impulzno), pa mi je prodajalec v Ormozu rekel, da se to zajla izravna, ker je zasukana in tako poci. Ker sem najprej res mislil, da mi je sipo strlo - je ravno tak zvok.
SCANIA R620...The beast within...
Uporabniški avatar
markob

A si popravu al kaj si naredu?
Mal sem studiral ce je mehanizem zjahan in se sipa prevec dol spusti,kolkr vem ampak to je razlicno,se mora sipa v najnizji legi poravnati z gumo na vratih,pri nas se sipa spusti kaksne3mm nizje.

Ne morem odkrit napake,mozno je tudi to da se res kaj dogaja pri motorcku.

Kako ta motorcek sploh ve kje se ustavi,mehanskega stikala nisem zasledil,mozno da ve koliko obratov ima do konca.
Uporabniški avatar
čokaman
Kraj: Grabe-Prlekija-Slo

Ma

Odgovor Napisal/-a čokaman »

Ma nic se nisem naredil...poka se vedno...pa tudi off topic...tudi gas me v rikvercu nekaj zajebava....noce reagirat...ko peljem rikverc vcasih "ne prime" in avto pelje nazaj pod "standgasom"....
SCANIA R620...The beast within...
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

glede pokanja pri spuscanju sipe.....pri meni na scenicu je odstopila absorbcijska obloga na notranji strani vrat, ki je pritrjena na plocevino....pri spuscanju sipe je le ta udarila ob njo....smo lepo vzeli vratno oblogo dol in prilepili nazaj, pa je mir... :D
Uporabniški avatar
markob

Kje in kam je to tocno pritrjeno,ker sem iskal napake in ce kje kaj fali in mi ni ratalo.
Uporabniški avatar
scenicII

markob napisal/-a:Kje in kam je to tocno pritrjeno,ker sem iskal napake in ce kje kaj fali in mi ni ratalo.

ta absorbcijska obloga je v bistvu kos plastike v obliki nekaksnega satovja (vsaj pri scenicu), ki ima funkcijo absorbirati bocne udarce v predelu medenice in je pritrjena (zataknjena) na plocevino vrat....ko se sipa spusti do konca, udari v to oblogo, ce ni pritrjena na svojem mestu, saj visi stran....vsaj v mojem primeru je bilo tako.....sicer pa, kateri avto imas..??
Uporabniški avatar
markob

Megane 2000 letnik dizl.
To me zanima kje je to satovje,ali bocno na vodilih ali vodilu,ali cisto na dnu k mehanizem na sredini drzi sipo?
Slik nimas ne?
Uporabniški avatar
scenicII

verjetno je pri tvojem problemu vzrok nekje drugje in ne v tej absorbciji......nisem siguren ampak mislim da tega prejsnji megani se nimajo,.....jaz imam novega scenica..in kot sem omenil v prejsnjih sporocilih, sem s pritrditvijo absorbcije nazaj na svoje mesto problem resil...pri tebi pa zal ne vem, kaj bi lahko bilo, ker ne vem, kako ima ta avto sploh sestavljen mehanizem za sipe.... :cry:
Uporabniški avatar
markob

Vrjetno ne more biti 10 razlogov za isto napako,povej kje si ti najdu ta absorber.
Uporabniški avatar
scenicII

v zadnjem sporocilu sem napisal, da verjetno tvoj megane te absorbcije se nima in da je verjetno vzrok napake kje drugje
Uporabniški avatar
markob

Caki a si ti to sam delal,al so ti drugi ali zakaj mi noces povedati kje ta absorbcija je,da vidim ce pri meni obstaja namesto da ti ugotavljas.
Uporabniški avatar
scenicII

scenicII napisal/-a:glede pokanja pri spuscanju sipe.....pri meni na scenicu je odstopila absorbcijska obloga na notranji strani vrat, ki je pritrjena na plocevino....pri spuscanju sipe je le ta udarila ob njo....smo lepo vzeli vratno oblogo dol in prilepili nazaj, pa je mir... :D

kje ta absorbcija je, sem povedal ze v tem, kar vidis zgoraj, slik pa na zalost nisem delal......

ce povzamem.....ko snames tapeto iz vrat in odklopis vse, kar se je drzi (kabli, rocka za odpiranje), bi moral najprej zagledati mehanizem za spuscanje sipe, takoj za njim pa bi morala biti ta absorbcija (pritrjena je na plocevino vrat)...se pravi ce je v tvojem meganu ni, je ne mores videti in le-ta ne more biti vzrok za pokanje v tvojih vratih....
Odgovori