problem z stevcem pri twingotu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Bajsko
Kraj: Lj

problem z stevcem pri twingotu

Odgovor Napisal/-a Bajsko »

Imam en hud problem! Imam Twingota l.99 1.2 motor. Vsak dan se mi dogaja da ko se peljem mi nenadoma odpove stevec za hitrost, istocasno pa se mi zgodi, da mi volan (servo) zacne delovati drugacno. Postane premehak in obcutljiv na vsak premik, ali pa mi odpove servo in imam popolnoma trd volan! Brez servota! Prosim za pomoc?
Svi goli, pa ko ?°ta voli!
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Zamenjati bos moral senzor za hitrost. Tudi meni je crknil, le da jaz nimam servo volana. Stane pa 7 cukov.
Don`t worry, be happy:)
Bajsko

Zanimivo je to, da sem ga peljal na AMZS in so mi rekli da stvar 100% ni povezana(servo in pa stevec). Povedal mi je da moram zamenjati senzor za kilometre potem pa se servo, ki pa stane "se pa jos". Jaz pa sem preprican da sta ti dve stbari povetane med seboj kajti istocasni mi crkneta in se po 5-10 minutah spet vkljucita! Istocasno!
trance0

Lazejo kot psi, ne se jim pustit. Servo volana in senzor za hitrost sta 100% povezana, ti lahko potrdi tudi Mare72! Menjaj senzor in stvar bo resena. Servo volana je elektricni in variabilni glede na hitrost, ko se pocasi premikas, je volan mehkejsi, pri visji hitrosti pa otrdi. Se to, tudi moj Twingo je letnik `99 z 8v motorjem. ;)
Bajsko

Hvala vam za pomoc!

Lp
trance0

Ni me treba vikat. :lol: