laguna 1.9dci
laguna 1.9dci
pozdravljeni
odlocitev je padla obnoviti bo treba turbo pri laguni 01 1.9 dci 88kw
zaenkrat turbo se dela vendar ze cuka in zelo piska
zanimajo me vase izkusnje z obnovo turbine koliko obnova stane, kako dolgo potem deluje, ali je kaksna garancija na obnovo, kdo najkvalitetneje obnovi, kaj vse taksen poseg potegne za sabo, ali je potrebno menjati tudi interkuler,morda kakse cevke....
lp in hvala za odgovore
zanimajo me vase izkusnje z obnovo turbine koliko obnova stane, kako dolgo potem deluje, ali je kaksna garancija na obnovo, kdo najkvalitetneje obnovi, kaj vse taksen poseg potegne za sabo, ali je potrebno menjati tudi interkuler,morda kakse cevke....
lp in hvala za odgovore
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Hja , ljudje so na dopustih
drugace pa ne vem, ce bom kaj veliko pomagal. Kar se tice obnove obstaja podjetje v Trzinu, ki jih kvalitetno obnavlja. Koliksna je cena ne vem. Ni poceni a vendarle veliko ceneje kot, ce bi se kupovala nova. Sigurno dajo tudi garancijo na obnovo, vendar mislim da ne vec kot eno leto.
Kar se tice se ostalih stvari, ki jih lahko tak poseg potegne sabo pa sem prebral, da je priporocljivo tudi menjati intercoler.
Malo preisci forum pomoc in okvare, ker sem preprican da se je o tem ze govorilo
drugace pa ne vem, ce bom kaj veliko pomagal. Kar se tice obnove obstaja podjetje v Trzinu, ki jih kvalitetno obnavlja. Koliksna je cena ne vem. Ni poceni a vendarle veliko ceneje kot, ce bi se kupovala nova. Sigurno dajo tudi garancijo na obnovo, vendar mislim da ne vec kot eno leto.
Kar se tice se ostalih stvari, ki jih lahko tak poseg potegne sabo pa sem prebral, da je priporocljivo tudi menjati intercoler.
Malo preisci forum pomoc in okvare, ker sem preprican da se je o tem ze govorilo
v LJ je podjetja BEJA ki prodaja oz. obnavlja turbine. kolk kosta nimam pojma. glede garancije: tudi ce kupis novo turbino na renaultovem servisu ti dajo samo eno leto garancije, prav tako na tovarnisko obnovljeno...
intercoolerja ti ni treba menjavati, razen ce ni poskodovan (napihnjen....).
je pa treba sprati vse cevi, ki vodijo do in iz turbine (ker se je lahko v njih nabralo olje) in bi avto po zamenjavi kadil. ce je avto sel v "iberture" potem zamenjaj se motorno olje in filter....
intercoolerja ti ni treba menjavati, razen ce ni poskodovan (napihnjen....).
je pa treba sprati vse cevi, ki vodijo do in iz turbine (ker se je lahko v njih nabralo olje) in bi avto po zamenjavi kadil. ce je avto sel v "iberture" potem zamenjaj se motorno olje in filter....
Re: laguna 1.9dci
Zdravo!Cardynal napisal/-a:pozdravljeni
lp in hvala za odgovore
No,sva ze dva samo da pri meni ne piska in ne cuka ampak samo obcasno pade navor in se cuti kot da mal manj vlece.Kolk mas pa prevozenih?
Jest mam ze 180K pa je se taprva turbina gor (isti motor).Sm biu v petek pr Beji (www.beja.si) pa se je majstr zapelu z laptopom prheftanim in je po 3 minutah voznje ze porajtu da bo treba mau generalno postimat turbo.Je sicer reku da sploh ni kriticno,sam da ce mislim avto met se neki cajta je boljs da postimam. Kosta pa od 40-80KSit.Zavisi od obrabe turbota.Grancijo menda dajo 1 leto,potrebno pa je scistiti vse cevi,po potrebi menjat tud intercooler(jest ga bom mogu),pa zamenjati olje in oljni filter po montazi turbota nazaj. To mam namen narest v naslednjem tednu,pa ti lahk pol kej vec povem........