Obrati pri Laguni

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dule19
Kraj: okolica LJ

Obrati pri Laguni

Odgovor Napisal/-a dule19 »

Imam laguno GT 1.8 16V letnik 2001. Pred 14 dnevi mi je zasvetila lucka za elektroniko in obrati so priceli nihati med 2000 in 3000 obratov. Stopalka za plin se ne odziva. Cez nekaj casa se prizge se lucka za ekologijo. Peljal sem ga k kolegu na servis, kjer je tester pokazal da je napaka na potenciometru zracne lopute. OK Zamenjala sva zracno loputo z drugo, in po dveh dneh sta ponovno zasvetili lucki. Tokrat se je stopalka za plin odzivala, vendar le do 3000 obratov. Tester je ponovno pokazal napako na zracni loputi. Ali ima mogoce kdo kaksno idejo (izkusnjo) kaj bi lahko bilo narobe?
dule19

Vidim, da nima nihce takega problema kakor jaz z mojo Laguno. Ugotovil sem, da se mi napaka pojavlja takrat, ko je zunaj vec ko 30 stopinj celzija. Zelo bi bil vesel kakrsnega koli predloga, kako naj se lotim napake.
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

EGR ventil je lahko zapacan, potem so lahko sobe vbrizga zamazane. demontiraj EGR ventil (al pa rajsi pojdi na servis in reci da ti ga demontirajo in ocistijo), v gorivo dodaj DCI dodatek za gorivo...
cisti in podmazuje sobe in visokotlacno crpalko, odstranjuje vodo iz rezervoarja,....
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

zupi13 napisal/-a:EGR ventil je lahko zapacan, potem so lahko sobe vbrizga zamazane. demontiraj EGR ventil (al pa rajsi pojdi na servis in reci da ti ga demontirajo in ocistijo), v gorivo dodaj DCI dodatek za gorivo...
cisti in podmazuje sobe in visokotlacno crpalko, odstranjuje vodo iz rezervoarja,....
Ej moron :!: Modelima laguno BENCINARJA. :!: :!: :!:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
dule19

Po dveh mesecih iskanja zracne lopute, bi najraje svojo laguno zazgal :mad: Napaka se mi pojavlja stirikrat na dan, tako da me to spravlja v slabo voljo :evil:. (Max speed je 90 km/h, pospeski od 0-90 5 minut - halo). Ali mi lahko kdo posodi oziroma pozna nekoga, ki ima na zalogi kaksno zracno loputo. Zaradi velikega stroska nove lopute bi se rad 100% preprical ce je res okvara na loputi, kakor to prikazuje Renaultov tester. Eno loputo sem ze testiral in napaka se je zopet ponovila (loputa je bila rabljena). Vesel bom vsake pomoci s strani iskusenih forumovcev :)
Uporabniški avatar
Tommy30

dule19 napisal/-a:Po dveh mesecih iskanja zracne lopute, bi najraje svojo laguno zazgal :mad: Napaka se mi pojavlja stirikrat na dan, tako da me to spravlja v slabo voljo :evil:. (Max speed je 90 km/h, pospeski od 0-90 5 minut - halo). Ali mi lahko kdo posodi oziroma pozna nekoga, ki ima na zalogi kaksno zracno loputo. Zaradi velikega stroska nove lopute bi se rad 100% preprical ce je res okvara na loputi, kakor to prikazuje Renaultov tester. Eno loputo sem ze testiral in napaka se je zopet ponovila (loputa je bila rabljena). Vesel bom vsake pomoci s strani iskusenih forumovcev :)
Ali ti je po menjavi lopute mehanik resetiral racunalnik???
Morda je pa na cevi ki vodi iz ali v loputi ostala umazanija. Zadevo razdri pri mehaniku in naj ti preveri stanje cevi!!!
Uporabniški avatar
Tommy30

Aja pa baje se mora nova loputa nastaviti!
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Se nekaj. Imas ze motorizirano loputo al je mehanska :?:
Uporabniški avatar
tom2
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a tom2 »

Imel sem enako tezavo na svoji (no sedaj ze bivsi) Laguni, prav tako z enakim motorjem 1.8 16V in letnikom 2001. Kupil sem rabljeno pred tremi leti, hvala bogu z 6 mesecno garancijo. Tudi meni se je prizgala lucka z napako na elektroniki, vrtljaji so mi zaceli nihat okoli 3000 vrtljajev, stopalka za plin se ni odzivala. Prvc nisem vedel, da je avto pogojno vozen, zato sem klical avtovleko. No potem se je izkazalo, da je prejsnji lastnik avto prodal ravno zaradi te napake, ker avto niso znali postimat. Njemu se je to zgodilo po cca. 60.000 km. Menjali so kar nekaj teh loput in vsakic je avto (zanimivo, tako po besedah prejsnjega lastnika) deloval en mesec, potem pa se je napaka zopet ponovila. Mislim, da so menjali tudi stopalko za plin, nekajkrat re-programirali racunalnik, vendar se je napaka ponavljala. Meni se je napaka se dvakrat ponovila, potem pa sem avto vrnil nazaj in kupil novega Megana, ker z obcutkom, da lahko kadar koli kje obstanes, pac ne gre. Poleg tega je bil avto se nevaren za voznjo. Prvic se je zgodilo ravno po prehitevanju, na dvopasovni cesti. Ne predstavljam si, ce bi bil z omejenimi obrati, v bolj kocljivi situaciji... Kaj narediti v tvojem primeru? Ne bi te rad strasil, vendar dvomim, da je napaka ravno v omenjeni loputi kljub temu, da to kaze diagnostika, kot je tudi v mojem primeru. Pac to je se ena cvetka na teh zakletih letnikih 2001, zal tudi pri bencinarjih. Jaz bi avto na tvojem mestu prodal in kupil drugo...Ce te se kaj zanima, vprasaj.
LP
tom2
dule19

Loputa je motorizirana, napaka na testerju kaze potenciometer v zracni loputi.
Odgovori