menjalnik?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Pred 6leti sem imel podobno tezavo na Meganu ('97) 1.6 z menjalnikov. Najprej sem avto peljal k enemu poznanemu mehaniku, ta je zadevo malo na hitro precekiral in svetoval da naj vseeno peljem avto k pooblasenemu serviserju Renault, da mi on nebo narazen vzel menjalnika, ker mi ne mora dat garancije na to delo.

Peljem avto k Renault-u oz. Stajerski Avto dom..
Tam so ugotovili da je glavna gred neenakomerno obrabljena, kar je bila posledica ekscentricne obdelave gredi. Seveda me je zanimalo ker pac sem tudi strojne smeri kako zgleda ta gred. In res gred je bila neenakomerno obrabljena na mestu kjer je bil lezaj. Avto je bil 14dni na servisu..

Cena: obnovljen menjalnik + delo je zneslo nekaj vec kot 300.000 sit + 35.000sit se za nadomestno vozilo 7dni (Stajerski Avto Dom mi je sel tolko na roko, da so mi dali 7dni brezplacno nadomestno vozilo, ker je pac bla krivda z strani Renault-a.)

Ta Megane ima trenutno 116.000km in je se vedno pri hisi, kljub temu da smo se pred 3meseci odlocli za nakup novega Megana..

Upam da te nisem prestrasil, namrec taksne tezave sem jaz imel

Lp
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Re: menjalnik?

Odgovor Napisal/-a VIA »

mega-ne napisal/-a:Imam Megana 1,6 16vRT 1999. Po speljevanju mi v nizjih brzinah rocica za menjalnik preskoci (slisi se tudi top udarec). V peti brzini mi pri pospesevanju nekaj piska, ki poneha pri normalni voznji. Menjal sem ze spodnji nosilec motorja, pa je sedaj (zdi se mi) se slabsi. Mi lahko kdo o tem kaj svetuje? Hvala! :(
Menjalnik narazen vtrgat!
Slika
modriDIRKAC

Odgovor Napisal/-a modriDIRKAC »

jz tocn vem kaj je....na lezaju druge osi je pocla varovalka ki drzi lezaj v ohisju da se ta ne premika v aksialni smeri....verjetno je odlomljeno tudi ohisje na mestu kjer je namescena ta varovalka...ker stvar zdaj hodi sem ter tja ti takrat ko speljes oz spustis gas nekaj poka ker se os zaletava v ohisje....
ce bos rabu se kake inf me pa kar kontaktiraj

lp 040 43 16 43 tomaz
Odgovori