kangoo 1.9 dci 4x4

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mares1

kangoo 1.9 dci 4x4

Odgovor Napisal/-a mares1 »

Pred kratkim sem postal drugi lastnik kangooja 1.9 dci 4x4. Cca. 60k km, preprogramiran na 100KM. Naredil sem servis na 60k km pri Kalanu v Lj.
Vse o.k. Po 14h dneh se mi zacela prizigat spirala samo na zacetku pri pospesevanju,(izguba moci ) potem pa v redu. Spet h Kalanu, zamenjal so el. kabel za gas ( diagnoza prevec konektorjev, zato slabi kontakti ), potem avto spet norm. dela( cena : 30k sit ), Danes, po enem tednu pa se je zgodilo kar sem ze slisal da se dogaja. Ostal na cesti. Pred neko cestno zaporo sem ustavil, avto je ugasnil in ni vec vzgal. Poklical sem amzs, prisel je s sleperjem, nic pogledal, rekel to so 1.9 dci-ji, verjetno pumpa, nalozil avto in domov. Spotoma me je potolazil, da ima takih primerov veliko, poleg tega pa je ze vozil primerke, ki so jim sli diferencijali 4x4 ????. Pravi, cimprej prodej, jaz pa novi lastnik!!!!!?????
Ce nisem bil predolg bi prosil za kaksno oceno, nasvet kako naprej. Novopeceni lastnik renaulta, pa takoj tezave. Ze na zacetku sem zgubil zaupanje, ce ze ne v renaulte pa vsaj v njihove dizle
mares1

mogoce sem prevec nakladal. zanima me mnenje kaj bi lahko blo, da je avto kar crknu ko sem ustavu. A je res pumpa??? Jutri ga bom spravu na servis. Ce ne bo noben nic odgovoru, bom porocal kaj je blo
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

definiraj, kako ni vzgal...je verglau ali sploh to ne?
Drugace pa porocaj. :wink:
Slika
mares1

Normalno verglal, skoraj malenkost trznu, pol pa nic. Trenutno ze na servisu
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

po vsej verjetnosti visokotlacna crpalka ne daje tapravega tlaka.
Slika
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Sla je nizkotlacna pumpica, mas sreco vcasih so bile 60jurjev, pa so tok sle da je reno spustu ceno na 35000sit :D , zamenjana je pol urce.
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
mares1

Napisal sem kaksna je situacija z mojem avtom, ne vem zakaj se ni pojavilo v rubriki. Mogoce sem ga pomotoma poslal brokerju.
Vsekakor ce kdo ima ta odgovor naj ga objavi sicer ga bom napisal se enkrat
mares1

Bom se enkrat napisal.
Avto popravljen, dela ko urca. Sla elektricna crpalka (tista nizkotlacna pumpica za 35000 sit ) Placal 49000sit. Pumpa+2 uri dela+kontrola elektronike!? Upam da bo nekaj casa mir.

Ce kdo kaj ve o problemih diferencila 4x4 naj kaj napise. AMZ jevec pravi, da pride do unicenja diferenciala ze zarad razlicne obrabe gum. Sprednja kolesa vecja kot zadnaj, ali obratno, razlicno hitro se vrtijo, diferenciala spredaj in zadaj se ne ujameta in bum????. A je to mogoce
Mogoce sem ga narobe razumel, vsekakor pa so primeri.
Pa se nekaj. Kajksne napake je najverjetneje pricakovati v naslenjih 10000, 20000,.....60000km. Kaj najraj crkuje. ( sedaj imam 60000km)

Hvala za prejsnje in morebitne bodoce odgovore
Odgovori