Pred kratkim sem postal drugi lastnik kangooja 1.9 dci 4x4. Cca. 60k km, preprogramiran na 100KM. Naredil sem servis na 60k km pri Kalanu v Lj.
Vse o.k. Po 14h dneh se mi zacela prizigat spirala samo na zacetku pri pospesevanju,(izguba moci ) potem pa v redu. Spet h Kalanu, zamenjal so el. kabel za gas ( diagnoza prevec konektorjev, zato slabi kontakti ), potem avto spet norm. dela( cena : 30k sit ), Danes, po enem tednu pa se je zgodilo kar sem ze slisal da se dogaja. Ostal na cesti. Pred neko cestno zaporo sem ustavil, avto je ugasnil in ni vec vzgal. Poklical sem amzs, prisel je s sleperjem, nic pogledal, rekel to so 1.9 dci-ji, verjetno pumpa, nalozil avto in domov. Spotoma me je potolazil, da ima takih primerov veliko, poleg tega pa je ze vozil primerke, ki so jim sli diferencijali 4x4 ????. Pravi, cimprej prodej, jaz pa novi lastnik!!!!!?????
Ce nisem bil predolg bi prosil za kaksno oceno, nasvet kako naprej. Novopeceni lastnik renaulta, pa takoj tezave. Ze na zacetku sem zgubil zaupanje, ce ze ne v renaulte pa vsaj v njihove dizle
kangoo 1.9 dci 4x4
Bom se enkrat napisal.
Avto popravljen, dela ko urca. Sla elektricna crpalka (tista nizkotlacna pumpica za 35000 sit ) Placal 49000sit. Pumpa+2 uri dela+kontrola elektronike!? Upam da bo nekaj casa mir.
Ce kdo kaj ve o problemih diferencila 4x4 naj kaj napise. AMZ jevec pravi, da pride do unicenja diferenciala ze zarad razlicne obrabe gum. Sprednja kolesa vecja kot zadnaj, ali obratno, razlicno hitro se vrtijo, diferenciala spredaj in zadaj se ne ujameta in bum????. A je to mogoce
Mogoce sem ga narobe razumel, vsekakor pa so primeri.
Pa se nekaj. Kajksne napake je najverjetneje pricakovati v naslenjih 10000, 20000,.....60000km. Kaj najraj crkuje. ( sedaj imam 60000km)
Hvala za prejsnje in morebitne bodoce odgovore
Avto popravljen, dela ko urca. Sla elektricna crpalka (tista nizkotlacna pumpica za 35000 sit ) Placal 49000sit. Pumpa+2 uri dela+kontrola elektronike!? Upam da bo nekaj casa mir.
Ce kdo kaj ve o problemih diferencila 4x4 naj kaj napise. AMZ jevec pravi, da pride do unicenja diferenciala ze zarad razlicne obrabe gum. Sprednja kolesa vecja kot zadnaj, ali obratno, razlicno hitro se vrtijo, diferenciala spredaj in zadaj se ne ujameta in bum????. A je to mogoce
Mogoce sem ga narobe razumel, vsekakor pa so primeri.
Pa se nekaj. Kajksne napake je najverjetneje pricakovati v naslenjih 10000, 20000,.....60000km. Kaj najraj crkuje. ( sedaj imam 60000km)
Hvala za prejsnje in morebitne bodoce odgovore