Po 2 mesecih odkar sem klimo napolnil, mi je zopet spustila.
Peljal sem avto mehaniku, ki mi je z UV lucko poiskal, kje vrag pusca. Spredaj, spodaj desno, pri susilcu, je bilo vse zelenkasto od olja in tekocine iz klime. Najprej je posumil na susilec ampak je pri bolj podrobnem pregledu opazil luknjico na gumijasti cevi. Pri poizkusni napolnitvi klime se je luknjica samo se spremenila v luknjo.
In kaj je naredilo luknjico? Pri izhodu cevi iz uparjalnika (aka hladilnik), naredi cev U zavoj. Ta U zavoj je iz gumijaste cevi blizu katere se nahaja vijak, mislim da od presostata. In ob ta vijak se cev drgne dokler ne nastane luknja in uporabnik opazi, da mu je v avtu malo bolj vroce kot prej.
Moj avto je sicer 1.5 dCi 80 KM in ne vem, ce imajo vsi enako zgradbo, vendar je v izogib kasnejsim stroskom bolje preveriti, da se kaj takega ne dogaja tudi Vam. Majhen kos gume bi problem takoj resil.
Zato pa Vas sprasujem, ce kdo pozna koga ki bi imel to cev (med uparjalnikom in kompresorjem). Bil sem ze pri enem, ki ima zaletene avtomobile (med Trzinom in Mengsem), pa je nima. Meni pa je vsak dan bolj vroce....