Clio II pobiranje moci..

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Clio II pobiranje moci..

Odgovor Napisal/-a smiley »

Zivjo,

mam neke tezke probleme z avtom: Ko startam avto laufa normalno pod stangasom, ko pa speljem in ko pospesujem pa se dogajajo cudne reci. Ce dodajas plin mora avto lepo enakomerno vleci, moj pa najprej potegne pol pa na intervale vzame moc, spet potegne, vzame moc,.... Vcasih celo ko peljem pod nizkimi obrati in dodam gas noce pospesit, na hitro posveti lucka za motor(oranzna), no pol pa kr iznenada avto rukne(potegne), pa pol opet zgubi obrate.

Vzigalna tuljava je bla menjana 5.000km nazaj, bencin filter 2 tedna nazaj, svecke 5.000km nazaj, zracni filtr+olje+ol. filter 5000km nazaj. Kaj si mislite da bi lahk blo? Mogoce kaksne zamasene sobe?

AVTO: r clio 1.2 16v l.. 2002

lp
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Mogoce sobe ali pa je tezava z dovodom goriva. Pelji avto na servis, da ti ga prikljucijo na tester. Moje laicno misljenje je, da ti mogoce nagaja benz pumpa ali kaj podobnega.
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Clio II pobiranje moci..

Odgovor Napisal/-a robertp »

smiley napisal/-a:Zivjo,

mam neke tezke probleme z avtom: Ko startam avto laufa normalno pod stangasom, ko pa speljem in ko pospesujem pa se dogajajo cudne reci. Ce dodajas plin mora avto lepo enakomerno vleci, moj pa najprej potegne pol pa na intervale vzame moc, spet potegne, vzame moc,.... Vcasih celo ko peljem pod nizkimi obrati in dodam gas noce pospesit, na hitro posveti lucka za motor(oranzna), no pol pa kr iznenada avto rukne(potegne), pa pol opet zgubi obrate.

Vzigalna tuljava je bla menjana 5.000km nazaj, bencin filter 2 tedna nazaj, svecke 5.000km nazaj, zracni filtr+olje+ol. filter 5000km nazaj. Kaj si mislite da bi lahk blo? Mogoce kaksne zamasene sobe?

AVTO: r clio 1.2 16v l.. 2002

lp
Ker se ti prizge rumena lucka za napako je le ta shranjena v pomnilniku, zato kar na tester z njim... Se je pa mami na identicnem motorju dogajalo isto...Razlog: zanic vzigalna svecka.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
smiley

Re: Clio II pobiranje moci..

Heh ... je komu znan izraz OGLENA(OGLJENA) POSODA? ;)

lp
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Jap. Ene vrste filter al kako bi opisal. Sicer si nisem cisto na jasnem, ampak neko vracanje benc. hlapov ali podobno se dogaja tam skozi. Pa se en elektromagnetni ventil bi moral biti blizu. a ti to zeza al kaj?
LP, Samojed
Uporabniški avatar
smiley

Samojed napisal/-a:Jap. Ene vrste filter al kako bi opisal. Sicer si nisem cisto na jasnem, ampak neko vracanje benc. hlapov ali podobno se dogaja tam skozi. Pa se en elektromagnetni ventil bi moral biti blizu. a ti to zeza al kaj?
Ma mi je prklopu na tester pa je pokazal napako na delovanju na vseh 4-ih cilindrih, pol je pa slucajno neki brklu tam odspred pr ta desni luci pa je reku ...hjaaaa ce ti je pa pokrov z ogljene posode dol vrglo.... grem zdj postimat pa javim v cem je bla fora.

lp
Uporabniški avatar
smiley

Hm, ogljena posoda je zamenjana- je mal bols sam ma se vseeno cudne simptome.

Poraba se mi je dvignila iz 6.8 na 8.0. Ko je avto hladen oz. ce je ugasnjen vsaj 5min. in ko ga vzges, zacnejo vrtljaji skakat, zadaj pri izpuhu se kadi cisto crno, masin se trese in smrdi po bencinu. To so simptomi da jebe kak cilinder. Ko mu dodas gasa po par sekundah neha in izgleda kot da zalaufajo vsi cilindri - iz izpuha se neha kadit, potem se peljes normalno. Ko ga spet ugasnes vsaj za 5min in ponovno prizges se simptomi ponovijo. Js vec nevem kaj bil lahk blo.

Na ogljeni posodi mi je vrglo tisti pokrov iz nje, ko je bla menjana sem vido da je blo polno saj v njej.

Ima kdo kako idejo?

LP
Uporabniški avatar
smiley

Ok, nove ugotovitve. Ociscena loputa za zrak, pregledane vse sobe vbrizga, vzigalna tuljava ok, menjane svecke. Ko mi je ocisto loputo za zrak je avto postal neuporaben. Ko ga prizges, 1min laufa ok pol se pa zacne: Tam pri loputi za zrak neki skrcne obrate potegne na 400, motor se celi zatrese(ful) pol popusti in zopet. Vozit se prakticno ne da ker ga mores drzat skos nad 3000obr/min. Dajte prosim poznavalci napisat, kaj je tam pr loputi lahk pokvarjeno, kaj se da menjat, se da se mogoce kaj ocistit al je sel kak senzor?

LP
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ko so ti pucali loputo, so ga priklopili na racunalnik in ti nastavili polozaj lopute oz. resetirali vrednosti. -avto tud nekaj casa rabi da se utece. Pri meni je bilo podobno v obratni smeri. Obrati so nihali na 1500 in jih je vcasih tud drzalo na tej vrednosti. Problem resen z ciscenjem lopute in motorcka za prosti tek ter priklop na rac. in resetiranje oz nastavljanje na vrednost 0.
Uporabniški avatar
smiley

killah bee napisal/-a:Ko so ti pucali loputo, so ga priklopili na racunalnik in ti nastavili polozaj lopute oz. resetirali vrednosti. -avto tud nekaj casa rabi da se utece. Pri meni je bilo podobno v obratni smeri. Obrati so nihali na 1500 in jih je vcasih tud drzalo na tej vrednosti. Problem resen z ciscenjem lopute in motorcka za prosti tek ter priklop na rac. in resetiranje oz nastavljanje na vrednost 0.
Hm, po pucanju lopute se ne spomnim da bi mi nastavljal kaj na racunalniku, ker ga niti ni imel. Je pa pred pucanjem nalagal neki na novo softwer. Hvala da si omenu, da ga vprasam. Je pa fora da pred ciscenjem je to cukanje trajalo cca 2min pol je nehalo, zdaj pa ne neha. Je pa res da je bila loputa zabasana ful z drekom.

lp
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Res da je stara tema ... kako si resil, ce si. :lol:
Odgovori