Obrati nihajo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Obrati nihajo

Odgovor Napisal/-a elzorro »

Pri R 19 1.8 RTI zacnejo obrati nihati. To se pojavlja predvsem ko dezuje zunaj oz pri vlaznem voziscu. Ali ima kdo idejo, zakaj se to dogaja? :?:
Red steelers
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Na to je mnogo odgovorov, pa dvomim da ti bo kateri pomagal. Ce drugace ne nihajo, bi rekel da zaradi dolocenih parametrov regulacijski krog zaniha, pride v resonanco. To je pogost pojav pri vseh regulatorjih, ce niso vsi parametri optimizirani ali ce zelimo prehiter odziv. Lahko so pri tebi tako nastavljeni parametri, lahko pa samo steka regulator (motorcek /ventil) ker ga vlaga zeza. Lahko senzor temperature vstopnega zraka ne dela povsem v redu, lahko zaradi vlage prebija kak kabel, odvisno koliko so zjahane svecke itd. Pri takih problemih je tezko ugotoviti tocen vzrok, ker je obicajno vec dejavnikov prisotnih. Vcasih das namesto novega, star in zapacan zracni filter, pa avto dela ko urca.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

Samojed napisal/-a:Na to je mnogo odgovorov, pa dvomim da ti bo kateri pomagal. Ce drugace ne nihajo, bi rekel da zaradi dolocenih parametrov regulacijski krog zaniha, pride v resonanco. To je pogost pojav pri vseh regulatorjih, ce niso vsi parametri optimizirani ali ce zelimo prehiter odziv. Lahko so pri tebi tako nastavljeni parametri, lahko pa samo steka regulator (motorcek /ventil) ker ga vlaga zeza. Lahko senzor temperature vstopnega zraka ne dela povsem v redu, lahko zaradi vlage prebija kak kabel, odvisno koliko so zjahane svecke itd. Pri takih problemih je tezko ugotoviti tocen vzrok, ker je obicajno vec dejavnikov prisotnih. Vcasih das namesto novega, star in zapacan zracni filter, pa avto dela ko urca.
To tud nameravam, fiter sem ze nabavu. Spucat komplet cev od zracnega filtra, svece. Kabli pe zgledajo OK. Pri vklopljeni klimi lepo pojaca vrtljaje in jih drzi, brez pa niha.
Red steelers
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

A si ugotovil kaj je narobe da obrati nihajo? Ker imam jst isti problem ko vklopim klimo mi nihajo. To se najbolj opazi ko stisnem na pedalko sklopke in zavore in se ustavim na semaforju. Potem mi zanihajo.

Ce se bos kaj zvedel mi odpis!!
Uporabniški avatar
anze

Odgovor Napisal/-a anze »

Danilo napisal/-a:A si ugotovil kaj je narobe da obrati nihajo? Ker imam jst isti problem ko vklopim klimo mi nihajo. To se najbolj opazi ko stisnem na pedalko sklopke in zavore in se ustavim na semaforju. Potem mi zanihajo.

Ce se bos kaj zvedel mi odpis!!
pri meni je isto sranje da mi obrati nihajo ko imam vklopljeno klimo (bila je dodatno vgrajena) se posebej ko stisnes sklopko, tedaj bi se morali obrati obdrzati na ~850 meni pa ob vklopljeni klimi padejo tudi na 600 in to ravno na semaforju!! :mad:
zgleda da se bo treba navadti ugasat klimo pred semaforjem ali kaj?? :cry:
trance0

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Ma to se ziher da zrihtat drugac kot z ugasanjem klime pred vsakim semaforjem. :lol: Ce ima Danilo originalno klimo, ti pa naknadno vgrajeno in imata oba iste probleme, to pomeni, da naknadno vgrajena klima ne bi smela vplivati na te tezave in problem lezi kje drugje. Js bi reku, da vaju zajebava motorcek prostega teka ali pa potenciometer na loputi za zrak. Najbolje kar celo loputo zamenjat ali pa eno testno rabljeno dobit pa preverit, ce stvar dela. Tele lopute zraka se mi zdijo skoraj potrosna roba na Renaultih glede na to kolk jih nagaja. Tudi sam jo bom moral zamenjati, ker mi je avto spet zacel tresti v prostem teku in sicer se enkrat bolj trese drugic pa manj, spet tretjic pa skoraj nic. To kljub intenzivnemu servisu masine(pucanje sob z ultrazvokom, menjava kablov sveck, nastavljanje ventilov, tesnjenje izpusnega kolektorja, pregled filtrov, nosilcev motorja, ciscenje lopute za regulacijo zraka,...), po posvetu z Maretom72 bo treba zamenjati se loputo, ce se bom hotu tega tresenja dokoncno znebit.
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
anze

kje pa se ta potenciometer nahaja ter loputa za zrak?? :roll:
trance0

To je pa odvisno od tipa motorja in js zal nisem mehanik, da bi ti to lahko tocno povedal. Na moji D7F masini je loputa na desnem robu motorja zgoraj in na mehanizem lopute je pritrjena zajla za gas. Je pa moja loputa taksne sorte, da se ne da razstavit in posledicno se ne da dobro spucat motorcka prostega teka in potenciometra zato je v mojem primeru priporocljiva menjava. Marsikdaj pa povsem zadosca, ce dobro spucas loputo in vse sestavne dele in potem avto laufa kot nov. Pri meni se zal to ne da zato jo bom zamenjal in upam, da se bom potem dokoncno resil tresenja v prostem teku. ;)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ce niste dobro prebrali, njemu nihajo obrati ko ima izklopljeno klimo :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
anze

drmocar zmotil si se ce govoris zame :P meni nihajo obrati,ce imam VKLOPLJENO klimo :wink: [/b]
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

Premau konjickov pa klima jih nek pobere pa avto cuka! :lol:
Slika
trance0

Jah, meni se zdi logicno, da racunalo dvigne stevilo obratov v prostem teku kadar je klima vklopljena ne pa da celo padejo. Tu mogoce neki hinavi elektronika, kdo ve. :lol: Js bi vseeno dal najprej loputo precekirat pa spucat, ker je najcenej in najhitreje narejeno potem se pa naprej isce vzroke.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

anze napisal/-a:drmocar zmotil si se ce govoris zame :P meni nihajo obrati,ce imam VKLOPLJENO klimo :wink: [/b]
ne jest sm mislu elzorra, k je odpru temo :wink:

drgac je pa to cist normalno da obrate malo dvigne pri vklopljeni klimi, sploh pa ce je avtomatska klima obrati nihajo ker se klima vklaplja in izklaplja.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

**** pa te klime, potli bols da si brez nje. Obrati nic ne nihajo, ce imas odprto sipo... :D
trance0

Obrati ti lahko zacnejo nihati zaradi 100 razlicnih razlogov in tudi nihajo lahko zelo razlicno, od minimalnega do taksne mere, da ti motor v avtu celo crkne zaradi premalo obratov.
Odgovori