Jutranje cukanje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
MaliVeliki
Kraj: Maribor-Radvanje

Jutranje cukanje

Odgovor Napisal/-a MaliVeliki »

Kot sem ze opisal v eni izmed predhodnih tem, da mi cuka avto (Twingo) se je obcutno zmanjsalo to cukanje odkar tankam na OMV in se to tankam 100 oktanski bencin. Vendar tezava je naslednja, zjutraj ko je avto hladen mi vcasih cuka kot nor ali da se bolje izrazim ne potegne in mu zmanjka moci ko pa dodam gas pa rabi 1-2 sekunde da se obrati dvignejo. Zdaj ne vem kaj mene zafrkava. Bencin pumpa je tiha in se slisi samo takrat ko dam kontakt. Fertajler je suh ko poper, svecke so nove pa kabli tudi. To se mi dogaja samo kadar je avto oziroma motor hladen ko pa pride na delovno temparaturo pa je vse O.K. in gre cisto normalno brez kaksnega cukanja ali upada obratov. Ali mogoce kdo ve kje senzor ali tipalo mrzlega vziga? Ker po mojem je to krivo samo ne vem kje je to. Twingo letnik 93. Hvala vsem za odgovore in pomoc. :roll:
MALI...VELIKI...TWINGO!!!
MaliVeliki
Kraj: Maribor-Radvanje

Re: Jutranje cukanje

Odgovor Napisal/-a MaliVeliki »

Kaj nobeden ne ve kaj bi to lahko bilo????? :roll: :roll:
MALI...VELIKI...TWINGO!!!
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

zgleda da je res nakaj z zaugom narobe
kje je pa senzor na twingu pa ne vem
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Mozno da je senzor za pretok zraka ....

Najbols da ga das na racunalnik ...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Kakega pretoka zraka. Prvic to ni dizel, drugic bi zezal tudi ogret. Najverjetneje napaka v senzorju temperature motorja ali senzorju temperature vstopnega zraka. Kje se nahajata ne vem tocno povedat, ce ima kdo autodato naj pogleda, je lazje najti kot v dialogysu.
LP, Samojed
Odgovori