95 ali 98 oktanski bencin
95 ali 98 oktanski bencin
no tukej zdej razplavljamo kaj je bolje 98 super plus ali 95 oktanski bencin
Poznal se ti bo verjetno drugi ali tretji tank, ker se ti bo raciunalnik potem na to prilagodil. Moras spraznit tank, pa potem nafilat.VIA napisal/-a:Jaz kurim 95ko!Samo ce je res razlika bom pa na 98 presaltal. Sej cena je skoraj enaka-pa ce je pol poraba manjsa kot pravi Bojci ce se ne motim-pol je itak isti $

Jaz vem da ce si imel avto z katalizatorjem in si kuril prejsnji super plus 98 (al kak se mu je ze reklo) je katalizator trpel in ga je potem nafilalo z nekim sitom in je crkno.zato je blo vedno pravilo-avtomobili z katalizatorjem kurit euro super 95-kot pise v tehnicni knjigi avta!ZOIS napisal/-a: saj narobe nic ni ce tankas 98 samo pac ni haska kaj dosti ...

Zato, ker je vseboval 98 oktanski svinec za mazanje ventilov ( to to tankali miloseviciVIA napisal/-a:Jaz vem da ce si imel avto z katalizatorjem in si kuril prejsnji super plus 98 (al kak se mu je ze reklo) je katalizator trpel in ga je potem nafilalo z nekim sitom in je crkno.zato je blo vedno pravilo-avtomobili z katalizatorjem kurit euro super 95-kot pise v tehnicni knjigi avta!ZOIS napisal/-a: saj narobe nic ni ce tankas 98 samo pac ni haska kaj dosti ...
Takrat jaz valda tud ne bi tankal tistega, ker je svinec tezka kovina in unicuje katalizator.
Zdaj vec ne vsebuje svinca!!
19-ka rules!!!!!!!!!Pa mi2 Bojci sva ze drugic na isti time pisala... kak fajn ne

Fora 98 oktanskega bencina je, da naj bi se bolj stisnil in s tem omogocil boljsi izkoristek. To je v teoriji.
V praksi pa lahko vidimo, da je razlika v ceni ne ravno zanemarljiva. Pa ne glede na to, da proizvajalec navaja 95 oktanski bencin jaz ne bi saltal. Ne vidim pa razloga, da bi blo kaj narobe, sam tle nikol ne ves. Je tolk vplivov, ki jih je treba uposevat......
V praksi pa lahko vidimo, da je razlika v ceni ne ravno zanemarljiva. Pa ne glede na to, da proizvajalec navaja 95 oktanski bencin jaz ne bi saltal. Ne vidim pa razloga, da bi blo kaj narobe, sam tle nikol ne ves. Je tolk vplivov, ki jih je treba uposevat......
Shit happens
Moja subjektivna izkusnja z neosvincenim ROZ98 in meganom 1.6e je bila taka, da je pri hitrem pospesevanju elektronika vbrizga se bolj zakasnila, kot pri ROZ95. Zgledalo je priblizno takole: Pohodis plin, reces "biskvit" in potem se motor zgane.
Vleklo je malenkost boljse. Ne bi pa mogel rec ali zaradi zavesti, da sem natankal drazji bencin ( takrat je bil po 115 SIT
) ali pa dejansko.