Lepo prosim naj pomaga kdo! Scenic mi trokira

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bokyto

Lepo prosim naj pomaga kdo! Scenic mi trokira

Odgovor Napisal/-a bokyto »

In sicer zadeva sledeca ugotovim, da mi motorcek prostega teka ne dela zastekal. ne da se ga ne namazat ne scistit kupu novega originalnega avto delal pol dneva. Razlika v zvoku in nacinu delanja vec kot ocitna bolj tiho dela in vse.
Problem se je pojavil proti veceru avto zacel trokirat in stekat kot da bi delal samo s polovicno mocjo. Dodajam gas pa nic ne bu ne mu dela obrati na nuli.
V renaultovem servisu mi je mozakar dejal, da ko zamenjam ventil dam avto v kontakt in odklopim + klemo na akumulatorju, da se bo s tem motorcek avtomatsko nastimal v pravi polozaj.

To sem naredil, kot mi je dejal sedaj mi pa avto dela pa ne dela, ali bi ga moral peljati na servis, da mi ga priklopi na racunalnik ali ne?

In ali bi lahko bilo kaj drugega mogoce?

Ali pa sem ga jst posral kej pri menjavi?

Sem pa odklopil konektor z motorcka, avto je vzgal a sicer malo tezje po tem je delal nekaj km normalno potem pa spet isto komaj sem se pripeljal do doma.

Avto pa je Megane Scenic l98 1.6 i.e.

pocasi bom obupal!!!
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

Ce je prot veceru ti je mogoce kam vlaga prisla. Nebom nic pametoval kaj kupit kaj ne, jest bi preveru kable (pejt do lokalne avto stacune pa rec ce lohka sprobas, da ne kupis zastonj), preveru vakumsko cevko do MAP senzorja:
http://www.renault-turbo.com/chris/MAP%20pipe.jpg (to je tista zgornja gladka), preveru se svecke (nevem kdaj so ble nazadnje menjane). Naprej pa nevem, ce tester nic ne pokaze bo mogoce kak strucko vedu. Verjetno sm tut zgorej mim usekov.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
bokyto

sajko napisal/-a:Ce je prot veceru ti je mogoce kam vlaga prisla. Nebom nic pametoval kaj kupit kaj ne, jest bi preveru kable (pejt do lokalne avto stacune pa rec ce lohka sprobas, da ne kupis zastonj), preveru vakumsko cevko do MAP senzorja:
http://www.renault-turbo.com/chris/MAP%20pipe.jpg (to je tista zgornja gladka), preveru se svecke (nevem kdaj so ble nazadnje menjane). Naprej pa nevem, ce tester nic ne pokaze bo mogoce kak strucko vedu. Verjetno sm tut zgorej mim usekov.

razstavu sem komplet sesalno cev vse dol tudi loputo sem dal dol in vse zgleda je v rokah mel avto nek silikon mojster jebemu mater vse je blo namazano s silikonom (katero tesnilno pasto naj uporabim) da zatesnim med stiki. kovinskih povrsin se mi zdi da je zvok sedaj malce drugacen pa vrtljaji grejo do 5000 in ne vec kot ponavadi na 7500 ??? :mad: bolj kot slatam slabse je sem se odlocu za nek pameten servis sam kje v celju ali v velenju je kak tak pa da ni oderuh???

Ups delal sem po navodilih iz enega prejsnih postov samo sem naredil napako oni senzor ko ga ne smes pipat sem dal dol pa nazaj gor kaj naj naredim?
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ma, ce trokira prvo preglej vzigalne tuljave.
LP, Samojed
bokyto

Samojed napisal/-a:Ma, ce trokira prvo preglej vzigalne tuljave.

prav si mel strosek 10.000 za eno
Uporabniški avatar
Markomark

Odgovor Napisal/-a Markomark »

A smem vprasat koliko si dal za motorcek prostega teka in kje si ga kupil?
Mene tudi nekaj drka ze cel cas. Vsakic ko na hitro zabremzam, mi zacnejo obrati ful nihat. Tako da predvidevam da je to to.
Hvala!
No money, no funny...
bokyto

Markomark napisal/-a:A smem vprasat koliko si dal za motorcek prostega teka in kje si ga kupil?
Mene tudi nekaj drka ze cel cas. Vsakic ko na hitro zabremzam, mi zacnejo obrati ful nihat. Tako da predvidevam da je to to.
Hvala!
motorcek je bil 23.900 sit (RS Strasek podplat) ena cin spula pa 12.000 sit
(GMT bivsi avtoplus) no nekaj sem se danes se naucil vedno je fajn met eno cin spulo v rezervi ker ponavadi crkne samo ena redkokdaj se zgodi, da bi crknale obe ali pac koliko jih kater avto ima. Najbrz se sprasujete zakaj. No pa, da vam povem kot je povedal meni osebno mehanik.
Zato ker v primeru, da ti crkne ena pac ti bencin steka direktno v kolektor od tu pa po lambdi v katalizator, to pa ni dobro bencin zelo slabo vpliva na katalizator zelo mu zmanjsa zivljensko dobo ce pa je ze star pa se lahko zgodi, da boste kr obstali se zabije po domace povedano. No toliko od mene.

Tebi samojed pa hvala in se velikokrat ti najlepsa dala ;)
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

bokyto napisal/-a:vrtljaji grejo do 5000 in ne vec kot ponavadi na 7500 ???
Si se tle mal zmotu? 1.6e motor se 100% ne vrti do 7500rpm...
bokyto

Tadej napisal/-a:
bokyto napisal/-a:vrtljaji grejo do 5000 in ne vec kot ponavadi na 7500 ???
Si se tle mal zmotu? 1.6e motor se 100% ne vrti do 7500rpm...

ja sorry tipkarska napaka 750
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Caki pol hoces rect da ti stantgas dela na 5000 al si se tudi tam zatipkal :P
bokyto

Tadej napisal/-a:Caki pol hoces rect da ti stantgas dela na 5000 al si se tudi tam zatipkal :P
ma zatipku sem se pod 500 komaj da se kasljal je
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

bokyto napisal/-a:
Tadej napisal/-a:Caki pol hoces rect da ti stantgas dela na 5000 al si se tudi tam zatipkal :P
ma zatipku sem se pod 500 komaj da se kasljal je
Izklopi in se enkrat vklopi motorcek prostega teka.
Loputo zraka scisti pa motorcek dej prej dol, da ga takoj ne zrihtas.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

Da nisi slucajno pral motor?
Red steelers
Odgovori