Menjalnik
Menjalnik
Pred kratkim so mi pod garancijo popravljali menjalnik ( menjava lezajev, saj se je med 3 in 4 prestavo slisalo sumenje lezaja. Menjani so bili vsi lezaji ( set ), kot so rekli).
Sedaj po 1000 prevozenih kilometrih se je zacelo slisati v 2 prestavi med 1500 in 2500 rpm kot bi vse skupaj prislo v resonanco ( malo poje...tezko opisti zvok ). To se slisi le, ce pospesujem v 2 prestavi zelo zelo pocasi ali peljem konstantno.
Najbrz ni nic narobe ali pac. Lahko da se bo ta zvok s casoma ojacal ali pa tudi ne. Naj grem nazaj in jih seznanim s stvarjo ali naj se vozim.
Vozilo ni vec v tovarniski garanciji.
Garancija je veljala, ker sem pri Malgaju kupil vozilo in to napako na menjalniku so mi takoj garancijsko takoj priznali.
Vozilo je staro 3 leta in prevozenih 64000km, Slo poreklo ( Laguna 2.0 T 16V bencinar).
Sedaj po 1000 prevozenih kilometrih se je zacelo slisati v 2 prestavi med 1500 in 2500 rpm kot bi vse skupaj prislo v resonanco ( malo poje...tezko opisti zvok ). To se slisi le, ce pospesujem v 2 prestavi zelo zelo pocasi ali peljem konstantno.
Najbrz ni nic narobe ali pac. Lahko da se bo ta zvok s casoma ojacal ali pa tudi ne. Naj grem nazaj in jih seznanim s stvarjo ali naj se vozim.
Garancija je veljala, ker sem pri Malgaju kupil vozilo in to napako na menjalniku so mi takoj garancijsko takoj priznali.
Vozilo je staro 3 leta in prevozenih 64000km, Slo poreklo ( Laguna 2.0 T 16V bencinar).
Da ne odpiram nove teme bom kr tle napisal kak problem mam. No sej ga je tezko opisat ampak vseeno.
V 4 in 5 prestavi, se posebaj v 4 mi nekaj ropota, ampak samo ko avto pospesuje ali opocasnjuje. Ce mam lih tok gasa da drzi hitrost ni pa nic slisat. Ropot je pa tak k da bi dal kak kos plastike med sprikle bicikla
Se komu sanja kaj bi lahko bilo?
V 4 in 5 prestavi, se posebaj v 4 mi nekaj ropota, ampak samo ko avto pospesuje ali opocasnjuje. Ce mam lih tok gasa da drzi hitrost ni pa nic slisat. Ropot je pa tak k da bi dal kak kos plastike med sprikle bicikla
Se komu sanja kaj bi lahko bilo?
Re: Menjalnik
Isto se je dogajalo pri nasem bivsem avteku (japonskega porekla, nic v sorodu z renaultomalfa156 napisal/-a:Pred kratkim so mi pod garancijo popravljali menjalnik ( menjava lezajev, saj se je med 3 in 4 prestavo slisalo sumenje lezaja. Menjani so bili vsi lezaji ( set ), kot so rekli).
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
-
Gost
Re: Menjalnik
Popolnoma isti zvok pri moji laguni... najprej sem mislil, da je lezaj 5 prestave... ko so zdrli so ugotovili zobnik.
Ker je slo v garancijo (rabljeno vozilo, 3 mesece, vse skupaj se je zgodilo januarja), so mi zamenjali zobnika. Stara sem zahteval nazaj in jih imam na mizi kot stojalo za kemicni svincnik. Opral sem jih v pomivalnem stroju (ne pralnem, da ne bo pomote). Ce jih kdo zeli videti, naj mi sporoci... zelo zelo ocitno je videti kje sta zjebana.
Zvok je bil sledec, opazila v bistvu zena med pauso dveh komadov na radiu: v peti prestavi, ko sem dodal gas, je bil piskajoc, "nezen" zvok, ko si spustil gas ni vec cvililo, piskal... komaj opazno... ampak to se je lepo slisalo do 80 km/h potem ze itak ne slisis zaradi ostalih zvokov (glasnost masine, okolja, itd...).
Pelji gladko nazaj.
Btw: je to mogoce srebrna laguna?
) Kdaj so ti tole popravljali... ker sem pri Malgaju pred nedavnim videl par dni eno laguno na dvigalu 
Lp.,
Ales
Ker je slo v garancijo (rabljeno vozilo, 3 mesece, vse skupaj se je zgodilo januarja), so mi zamenjali zobnika. Stara sem zahteval nazaj in jih imam na mizi kot stojalo za kemicni svincnik. Opral sem jih v pomivalnem stroju (ne pralnem, da ne bo pomote). Ce jih kdo zeli videti, naj mi sporoci... zelo zelo ocitno je videti kje sta zjebana.
Zvok je bil sledec, opazila v bistvu zena med pauso dveh komadov na radiu: v peti prestavi, ko sem dodal gas, je bil piskajoc, "nezen" zvok, ko si spustil gas ni vec cvililo, piskal... komaj opazno... ampak to se je lepo slisalo do 80 km/h potem ze itak ne slisis zaradi ostalih zvokov (glasnost masine, okolja, itd...).
Pelji gladko nazaj.
Btw: je to mogoce srebrna laguna?
Lp.,
Ales
alfa156 napisal/-a:Pred kratkim so mi pod garancijo popravljali menjalnik ( menjava lezajev, saj se je med 3 in 4 prestavo slisalo sumenje lezaja. Menjani so bili vsi lezaji ( set ), kot so rekli).
-
Gost
Zaradi opilkov ali delckov ti lahko naredi vec skode... in ti po dolocenem casu spet shodi kak zobnik... sicer bi magnet spodaj mora pomagati... samo ziher je vseeno ziher, pelji nazaj, ker ti bo sigurno crknilo 1 dan po preteku garancije.
Lp.,
Ales
Lp.,
Ales
alfa156 napisal/-a:Ja, to je srebrna Laguna in pri Malgaju je bila med prvomajskimi prazniki.
Videl sem menjalnik na mizi razdrt in tudi zobnike sem natancno pregledal. Bilo je vse o.k.
Sicer se ta zvok ne slisi veliko, pa vendar se malo. Ce bi ali bo ostalo pri tej jakosti me ne moti.
Menjalnik
Bil sem danes na Malgaju in naredili smo testni krog, kjer so ugotovili, da je vse tako kot mora biti.
Pac malo malo tega zvoka je prisotnega, vendar ni nic narobe.
Imam pa garancijo na menjalnik se leto dni...., tako, ce se se bo kaj pokazalo imam cas.
Moram jih pohvaliti, da so korektni.
Pac malo malo tega zvoka je prisotnega, vendar ni nic narobe.
Imam pa garancijo na menjalnik se leto dni...., tako, ce se se bo kaj pokazalo imam cas.
Moram jih pohvaliti, da so korektni.