Vzmeti Eibach???
Vzmeti Eibach???
Mogoce se vam bo zdelo smesno ampak me zanima ce ima kdo od vas montirane vzmeti Eibach z originalnimi blazilniki.
Gledal sem stran od Amortizerja in prebral vse o tem in pise da lahko vzmeti montiras tudi z originalnimi blazilniki in dosezes optimalne rezultate.
Mene sicer ni prepricalo zato pa sprasujem vas ce ima kdo take izkusnje.
Bi pa znizal avto za 3 cm!!!
Miha
Gledal sem stran od Amortizerja in prebral vse o tem in pise da lahko vzmeti montiras tudi z originalnimi blazilniki in dosezes optimalne rezultate.
Mene sicer ni prepricalo zato pa sprasujem vas ce ima kdo take izkusnje.
Bi pa znizal avto za 3 cm!!!
Miha

Ja, nekaj ljudi poznam iz portala avtomobilizem.com in pravijo, da je ze kar vredu ta opcija. Ni to nevem kako ekstremna trdota, je pa za nas smrtnike baje cist zadosti.
Tudi jaz sem ze imel cilj to naredit, vendar za -4 cm, sem ze pisal email Turnsku. Kompletna cena za mene bi bila 48.000 SIT, komplet z delom in kompletno homologacijo. On porihta sam z LPP.
Ampak pr meni je $ zmanjkalo...
Kratko povedano: Veliko ljudi je zadovoljnih s tem. Lahko pa ti po zelji po trdoti utrdi original amortizerje. Mislim da je 8.000 na komad.
Tudi jaz sem ze imel cilj to naredit, vendar za -4 cm, sem ze pisal email Turnsku. Kompletna cena za mene bi bila 48.000 SIT, komplet z delom in kompletno homologacijo. On porihta sam z LPP.
Ampak pr meni je $ zmanjkalo...
Kratko povedano: Veliko ljudi je zadovoljnih s tem. Lahko pa ti po zelji po trdoti utrdi original amortizerje. Mislim da je 8.000 na komad.

apex so malo bolj mehke od eibacha , pa apex se posedajo (npr ce kupis 35mm znizane se ti cez cas malo posedejo in je avto malo nizji se) osebne izkusnje in tut verjetno pri vecini tut isto ... ampak to nic ni!
glede kvalitete eibach -apex pa ni razlike
edino pri trdoti kot sem ze napisal .. apex so bolj mehke in bolj udobne za voznjo...(meni so osebno vredu za voznjo)
te sportne fedre lahko das na navadne blazilnike...
dobenega problema ni!
pac blazilniki majo pol malo manjso zivljensko dobo ker pac niso nareti za delovanje v "znizanem stanju"- ker je avto pac znizan (tak mi je na servisu rekel) ampak to je v par primerih ...
jaz sem si menjal navadne potem za Monroe Plinske blazilnike .. ker sem mel tut stare blazilnike tut hin , in je s plinskimi taka velika razlika , ...
avto se dosti bolj ceste drzi in tut bolj udobna voznja .. ker so plisnki blazilniki hitrejsi -hitreje blazijo udarce ...
no zakljucek eibach so trse - apex so mehkejse fedre = kaj se pac sam odlocis ..
glede kvalitete eibach -apex pa ni razlike
edino pri trdoti kot sem ze napisal .. apex so bolj mehke in bolj udobne za voznjo...(meni so osebno vredu za voznjo)
te sportne fedre lahko das na navadne blazilnike...
dobenega problema ni!
pac blazilniki majo pol malo manjso zivljensko dobo ker pac niso nareti za delovanje v "znizanem stanju"- ker je avto pac znizan (tak mi je na servisu rekel) ampak to je v par primerih ...
jaz sem si menjal navadne potem za Monroe Plinske blazilnike .. ker sem mel tut stare blazilnike tut hin , in je s plinskimi taka velika razlika , ...
avto se dosti bolj ceste drzi in tut bolj udobna voznja .. ker so plisnki blazilniki hitrejsi -hitreje blazijo udarce ...
no zakljucek eibach so trse - apex so mehkejse fedre = kaj se pac sam odlocis ..

Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
Se bom jaz kar za apex-e odlocu, ker mi ni pomembna trdota ampak predvsem izgled, je pa nekaj tudi v sami legi avtomobila to pa bom itak dosegel z komplet kitom. Pa zaenkrat kar stock blazilnike cez cas pa potem kake monroe plinske kot si napisal.
Bom videl zdj mam gor gume 175-65/14 pa se mi zdi brez veze nizat in sploh ne vem ce bi slo da nebi pol kaj drgnilo.
Bom videl!!!
LP Miha
Bom videl zdj mam gor gume 175-65/14 pa se mi zdi brez veze nizat in sploh ne vem ce bi slo da nebi pol kaj drgnilo.
Bom videl!!!
LP Miha

nee nic nebo drgnilo! to se ti sploh ni treba bat!
ker vse te fedre so homologorane!
drgne ti v primeru da si fedre rezes ali pa das ful velika kolesa gor ...
s temi apex-ovimi ali drugimi fedrami ko spustis avta NI SANS DA TI BO DRGNILO .. drgac nebi mel papirov poleg!si lahko brez skrbi!
ker vse te fedre so homologorane!
drgne ti v primeru da si fedre rezes ali pa das ful velika kolesa gor ...
s temi apex-ovimi ali drugimi fedrami ko spustis avta NI SANS DA TI BO DRGNILO .. drgac nebi mel papirov poleg!si lahko brez skrbi!

no zabija jih nena ravno .. ce res nekak brutalno ne vozis .. ampak pri apexu se malo bolj posedejo pa je pac tisto povprecno delovanje blazilnika malo nizje prestavleno zarad feder in malo bolj trpijo .. samo je tak malo da se res skor ne pozna .. no saj sem v zgornjem postu tak poleg napisal da so zelo redki primeri ko bi crknili prej zarad feder ...
so pa plinski pac boljsi za kombinacijo trde fedre +plinskki blazilniki ... kot pa naprimer oljnati ..
so pa plinski pac boljsi za kombinacijo trde fedre +plinskki blazilniki ... kot pa naprimer oljnati ..

JAZ SI MORAM TUDI BLAZILNIKE MENJAT KER SE MI ZDI, DA JIH ZE V MALIH LUKNJAH NABIJA!SICER MI JE ONI, KO MI JE APEX FEDRE NOT MONTIRAL, DA SO KAO BLAZILCI HIN TKO DA MOEM NEKO PAMETNO OPCIJO NAJT Z MALO DENARJA!!!BOJCI TI SI NEKAJ PAMETNEGA PREDLAGAL ZGORAJ!!SE BO TREBA K TOTEMU TURNSKU ZAPELAT!!!!
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Drgac ni nujno treba k turnsku peljat strsat, obnovit in krajsat... Lahk tud k vegi peljes, baje bolje naredi in ceneje. Par folka poznam ki niso glih zadovoljni s turnskom in so jim amortizerji spustili... Tko da jest nam su do njega. Zaradi homolomo pa sploh ni treba skrbet-kdo ti bo pa amortizerje gledu in ugotovu da niso original.