clio 1.6 16v
clio 1.6 16v
Pozdravljeni. zanima me par stvari glede doticnega avta, se pravi clio 1.6 16v od letnika 00 naprej.razmisljam o nakupu taksnega avta pa me zanima ce ima ksne hibe oziroma tovarniske napake na katere bi moral biti pozoren?peljal se se nism z njim vendar me je navdusi z cliotam kolega ki ima cliota 1.2 16v l.02 pa gre zelo dobro za taksno masino,vendar bi jaz vseeno nekaj vec, zato je pomoje najbolsa masina 1.6 16v.ker za rs ni denarja je pomoje to se najbol kaj pravite? kupoval bom pa avto tam nekje do 1 mio sit.aja ima pa prijateljica 1.4 16v masino v cliotu pa se mi zdi za tako masino velika poraba okoli osem se raje cez zato mi ta masina ni v interesu.
no kakor koli ze povejte mi cimvec o tem avtu
hvala za odgovore
lp, gasper
no kakor koli ze povejte mi cimvec o tem avtu
hvala za odgovore
lp, gasper
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
O avtu samem: eni pravijo slab, drugi vredu
Za moje pojme pa da najvec za svoj denar
O motorju, ti bom znal bolj malo povedat.Naceloma ni problemov. Kar sem zasledil so na vseh 16Vjih crkavale vzigalne tuljave, ne velja za RS
Verjetno pa , ce kupujes rabljen avto, da je bilo tudi to menjano.
Kar se tice porabe je kar podobna motorju 1.4-16V, gre pa absolutno bolje. Na a.com sem zasledil v eni temi, kako sta sla dregat, seveda bolj za hec Clio 1.6-16V in P206-S16 2.0-16V pa sta bila avta prakticno enaka
Uglavnem, pomoje res ne mores sfaliti z tem avtom in motorjem
Uglavnem, pomoje res ne mores sfaliti z tem avtom in motorjem
avto je kul
glede porabe:
mestna: 10+
relacija: 7
je pa tko, da res fajn potegne. Najbolj zabavno se je po avtocesti vozit pa nateravat z raznimi passati hehe, ko vsi mislijo kaj je to zaen clio pa vsi po gasu pa se te ne morejo znebit
ce ne delas veliko kilometrov priporocam
ce imas se kaksno vprasanje povej. Zaenkrat sem naredil 10.000 kilometrov pa nimam nobene pripombe. Itak si zelim imeti 2.0 masino, sam tega nikol ne bi mogel vzdrzevati. Zlo fajn je, ker pades v nizji rang registracije (pod 80 kW).
?†it ... spet mam prav!
hvala za odgovore
hm kilometrov delam okrog 15k na let raje manj kot vec tako da s tega vidika se pomoje splaca
aja tist mestna 10+ to ni ravno lahka noga ane
do sedaj sem imel lantro 1.8 tako da pomoje poraba zna biti dost mansa
avto pa se vedno gre
pa se za registracijo je ugodno
imperator ti bos dal v kratkem 17 ultralegerra gor ane,no dj potem sporoc kako se obnesejo kolk se pozna na pospeskih,porabi itd. ker s temi feltnami se mi zdi clio res najlepsi in bi si nekaj takega potem tudi jaz omislil,omahujem pa med 16 in 17 col ker me za 17 col skrbi da bo kj drsal.a kdo ve a na cliotu 00 letnik drsa ce das 17 col gor?
hm kilometrov delam okrog 15k na let raje manj kot vec tako da s tega vidika se pomoje splaca
aja tist mestna 10+ to ni ravno lahka noga ane
imperator ti bos dal v kratkem 17 ultralegerra gor ane,no dj potem sporoc kako se obnesejo kolk se pozna na pospeskih,porabi itd. ker s temi feltnami se mi zdi clio res najlepsi in bi si nekaj takega potem tudi jaz omislil,omahujem pa med 16 in 17 col ker me za 17 col skrbi da bo kj drsal.a kdo ve a na cliotu 00 letnik drsa ce das 17 col gor?
poraba je 10 ob zmerni voznji po mestu, takoj ko ga pritiskas je 12+. verjetno sem eden redkih, ki ne laze o porabi svojega vozila in povem tako kot je. Ce sparam po mestu ga spravim na 8.9 in nizje ne gre. To je bla zdej vecinoma voznja po zimi na kratke relacije pa ful musko na glas. Sigurno da varira, ampak tam nekje se mora sukat. Avto je dokaj pozresen.
v sredo pridejo feltne. vulkanizer me nateguje prasec, ampak je tako ugodna cena da se splaca pocakat.
ce bo slucajno drsal bom dal distancnike noter pa blatnike posiru in bo stvar resena.
v sredo pridejo feltne. vulkanizer me nateguje prasec, ampak je tako ugodna cena da se splaca pocakat.
ce bo slucajno drsal bom dal distancnike noter pa blatnike posiru in bo stvar resena.
?†it ... spet mam prav!
Ja fak...
O kaksnih stevilkah nekateri govorite??
Meni 1.4 16v nikakor ne pije vec kot 7l/100km ob normalni voznji (malo cez omejitve, po AC pa po omejitvi). Povprecje zadnjih nekaj tankanj je 6,8l/100km, pa je bilo kar nekaj pospesevanj do blokade. Najvisja poraba,ki sem jo kadarkoli dosegel, je bila 8,2l/100km, ampak to je bilo res IZZIVLJANJE cel tank (med drugim tudi 220km/h po vrhniskem klancu navzdol itd.
).
Aja, ne govorim za porabo po pot. racunalniku (znajo zelo lagati, v + ali -), ker ga nimam. Vedno jo racunam "rocno".
Glede mojega nacina voznje pa naj povem se to, da imam vecinoma od 70km/h naprej v 5. prestavi, seveda takrat, ko ni treba mocno pospesevati ali prehitevati, saj se da avto enostavno voziti od 2000obr. naprej. Mestnih vozenj imam zelo malo.
p.s. nimam klimatske naprave, ki zna prispevati vsaj 0,5l, ce ne vecje kolicine porabljenega bencina na 100km.
O kaksnih stevilkah nekateri govorite??
Meni 1.4 16v nikakor ne pije vec kot 7l/100km ob normalni voznji (malo cez omejitve, po AC pa po omejitvi). Povprecje zadnjih nekaj tankanj je 6,8l/100km, pa je bilo kar nekaj pospesevanj do blokade. Najvisja poraba,ki sem jo kadarkoli dosegel, je bila 8,2l/100km, ampak to je bilo res IZZIVLJANJE cel tank (med drugim tudi 220km/h po vrhniskem klancu navzdol itd.
Aja, ne govorim za porabo po pot. racunalniku (znajo zelo lagati, v + ali -), ker ga nimam. Vedno jo racunam "rocno".
Glede mojega nacina voznje pa naj povem se to, da imam vecinoma od 70km/h naprej v 5. prestavi, seveda takrat, ko ni treba mocno pospesevati ali prehitevati, saj se da avto enostavno voziti od 2000obr. naprej. Mestnih vozenj imam zelo malo.
p.s. nimam klimatske naprave, ki zna prispevati vsaj 0,5l, ce ne vecje kolicine porabljenega bencina na 100km.
jaz ti verjamemImperator napisal/-a:poraba je 10 ob zmerni voznji po mestu, takoj ko ga pritiskas je 12+. verjetno sem eden redkih, ki ne laze o porabi svojega vozila in povem tako kot je.
ampak taka poraba za ta motor je noro visoka
kam ga bos pa tiscal po mestu,
komaj prestavis v drugo si ze pri naslednjem semaforju
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Aha, mozno jathesharky napisal/-a:Cebelj...tuljave so problem na vseh 16V cliotih...tudi RS-u. Sem bil na servisu in je bil en RS tam zarad tuljavPa po info serviserja so najvecji problem tuljave pri 1,4 16V in 1,6 16V motorjih. Tuljava je pa na servisu cca. 15 000sit potrebujes pa 4 kom.
Kar se pa porabe tice: moja realna zdaj po mestu je od 8,7-9,2. Ob cijazenju je lahko tud pod 8,7
Ce sparam po mestu ga spravim na 8.9 in nizje ne gre.
ja glej tkole ti povem zakaj je poraba taksna. Med mestno voznjo jaz stejem ce se peljes iz vica do btc-ja oz, taksne povezave, da se na vsakem drugem semaforju ustavis. in pol spet speljes ... bremzas ... speljes. Hitro se nabere, sploh ce je guzva. Po mestu ga res nimas kej tiscat, ker je vedno nekdo pred tabo in nimas kam it.
Ce se gremo pa tako "blizjemestno voznjo" je pa tko:
tole je moja pot na faks:
podutik - podutiska - vecna pot - rozna dolina - ZD vic - elektro fax. To je okol 7km. Po vecni poti kaze BC okoli 6.5 l/100 km pri 70 km/h in 5. prestavi. Za to pot poravim 0.6 L bencina . Torej znese 8.6L / 100km, . To sem enkrat meril tko za foro.
mater kompliciramo s to porabo. Glej stari tkole ti povem. Ce misls jamrat okol porabe si kupi dizla.
Ful mi je smesen folk na avto salonu si ogleduje porsheja pa vprasa hosteso: "kolk pa to kej zre?"
Ce se gremo pa tako "blizjemestno voznjo" je pa tko:
tole je moja pot na faks:
podutik - podutiska - vecna pot - rozna dolina - ZD vic - elektro fax. To je okol 7km. Po vecni poti kaze BC okoli 6.5 l/100 km pri 70 km/h in 5. prestavi. Za to pot poravim 0.6 L bencina . Torej znese 8.6L / 100km, . To sem enkrat meril tko za foro.
mater kompliciramo s to porabo. Glej stari tkole ti povem. Ce misls jamrat okol porabe si kupi dizla.
Ful mi je smesen folk na avto salonu si ogleduje porsheja pa vprasa hosteso: "kolk pa to kej zre?"
?†it ... spet mam prav!
Potem se pa razumeva.Imperator napisal/-a:sam si si odgovorilB1 16v napisal/-a: Mestnih vozenj imam zelo malo.
Zdi se mi, da bi morala biti tvoja poraba na relacijskih voznjah blizu moji. Samo ocitno se res vozis vec ali manj samo po mestu.
10l/100km pa je se vseeno veliiiko, sploh za tako majhen/lahek avto kot je clio.
Porabi toliko, kakor ga vozis! Meni porabi 1.2 16V 7,5 l/100km, ce ga tiscim pa okoli 10. Dedi ima pa megana 1.6 16V (zadnji model) in ima porabo pravtako 7,5 l/100km, pa je avto mnogo tezji in vecji. Vse je odvisno od nacina. Ko sem jaz peljal megana sem mu zvisal porabo po racunalniku za 1 liter, naredil sem pa ene 70km, na njegovih 10.000 podlage. Ob moji voznji je pil tudi krepko cez 15 l/100km