Predelava legendarne katrce (Renault 4)...
Predelava legendarne katrce (Renault 4)...
Pozdravljeni...
Zadeva je taksna... doma imam eno popolnoma obnovljeno katrco (dela za 3 leta)... zadeva je povsem brez rje, ojacana, kjer se je le dalo, kompletne zavore od Renault 5 Alpine (dobil skor zastojn v lokalni trgovini z avto deli), znizana (napeta torzija)... in sedaj sem ze skor 3 mesce na mestu... motorja za not ni od nikoder... imel enega ogledanga v italiji... pa nism mel prevoza, ko sm mel prevoz pa motorja ni blo vec:( No ja.. a kdo mogoc ve za ksn motor od stare Alpine al p amogoce ce ksn brez problema v katrco pase... npr Renault 18, Fuego, Renaut 21... sicer me nosilci ne motjo prevec...mot me le smer vrtena...je prava, pa menjalnik... no ja ce kdo kej ve nej na napise... bom zlo vesel;)
LP
Marko
Zadeva je taksna... doma imam eno popolnoma obnovljeno katrco (dela za 3 leta)... zadeva je povsem brez rje, ojacana, kjer se je le dalo, kompletne zavore od Renault 5 Alpine (dobil skor zastojn v lokalni trgovini z avto deli), znizana (napeta torzija)... in sedaj sem ze skor 3 mesce na mestu... motorja za not ni od nikoder... imel enega ogledanga v italiji... pa nism mel prevoza, ko sm mel prevoz pa motorja ni blo vec:( No ja.. a kdo mogoc ve za ksn motor od stare Alpine al p amogoce ce ksn brez problema v katrco pase... npr Renault 18, Fuego, Renaut 21... sicer me nosilci ne motjo prevec...mot me le smer vrtena...je prava, pa menjalnik... no ja ce kdo kej ve nej na napise... bom zlo vesel;)
LP
Marko
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
na tem forumu nism najdu oglasa, sem ga pa na ZUPovem forumu (misli pa, da gre za eno in isto masino):
http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... ghlight=r5
http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... ghlight=r5
Problem...problem:(((
No, po dolgem iskanju in... heh 5ka se je hit omehcou in se me usmilu in mi prodal motor, menjalnik, feltne...in se neki drobnarije, sem se spravil motr obnovit... motor zalaufa dej kot nov... hud zvok... problem pa nastane pri menjalniku... od Alpine je nekoliko vecji, kar bi resil s dodatnim nosilcem menjalnika, problem pa je v polosovinah:( ki jih zal nimam:(( imam samo tist del ki je v menjalniku, kar pa je pod mansetno pa... cigani odpelal:( se komu sanja ce pase se kaka druga polos na menjalnik (je baje taka s kuglicami in ne na kriz- je se nisem videl) al pa ce se ksna komu doma vala? Je pa se ena resitev... ma kdo 5 stopenski menjalnik od stare petke, ta pa pase v nulo v katrco, tk da... se priporocam za pomoc!
LP
R4TL
LP
R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Polosovine...
S polosovinami pa nimam srece:( Kamorkoli poklicem me se enkat uprasajo za ker avto pol pa odgovor: "Alpina... to je tastara petka... ne tega pa nimamo!" edin pri Realu sem naletu na drgacen odziv: "Polosi? Jah..na zalogi jih nimamo... lahk pa jih narocimo..." in jst nazaj "ka pa kej cena?" in on... "Poklicite cez 5 min..." in ko poklicem... se kr vsedem 110 do 150 kSIT na komad:( in jst rabm obe:(( No ja.. iskou sem tud, ce od ksnga druzga pasejo ripne na menjalnik.. slike so od edinega dela ki gha mam od polosi:) No ja se v Fermiju os rekl, da bi lahk skp sesvasal ta del, pa del od katrce, samo.. ne garantirajo da je to to:( No ja.. sedaj sem pa na netu vidu v nekem forumu, da sta si diferenciala od katre in od Alpine podobna in sem razmislu ce kdo ve (da nebi zastojn razstavlu) ce se tud po velikosti in stevilu zob ujemata, ker... bi potem enostavno diferenciala in koncne salcke, ki drzijo diferencial zamenjal zaradi semeringov;)
Re: Problem...problem:(((
Zakaj ne bi poizkusil kar s katrinim menjalnikom in polosmi? Zadeve zdrzijo precej vec, kot si clovek prestavlja - to lahko potrdim na lastnem primeru (Twingo 1.4 Turbo).r4tl napisal/-a:No, po dolgem iskanju in... heh 5ka se je hit omehcou in se me usmilu in mi prodal motor, menjalnik, feltne...in se neki drobnarije, sem se spravil motr obnovit... motor zalaufa dej kot nov... hud zvok... problem pa nastane pri menjalniku... od Alpine je nekoliko vecji, kar bi resil s dodatnim nosilcem menjalnika, problem pa je v polosovinah:( ki jih zal nimam:(( imam samo tist del ki je v menjalniku, kar pa je pod mansetno pa... cigani odpelal:( se komu sanja ce pase se kaka druga polos na menjalnik (je baje taka s kuglicami in ne na kriz- je se nisem videl) al pa ce se ksna komu doma vala? Je pa se ena resitev... ma kdo 5 stopenski menjalnik od stare petke, ta pa pase v nulo v katrco, tk da... se priporocam za pomoc!
LP
R4TL
LP,
Milan
Sej v skrajnem primeru bom naredu tko:) Sam eni k so to probaval pravjo, da se pol tretja na 150 vrti, tk da... se motor od Alpine vrti za 3000 obratov vec kot od katrce;(, tk da..glede moci menjalnika se pa sploh ne sekiram, tk da... vem kaj prenese;)
PS: Ma kdo doma ksn menjalnik od stare petke 5-stopenj al pa polosi za Alpino?
LP
R4TL
PS: Ma kdo doma ksn menjalnik od stare petke 5-stopenj al pa polosi za Alpino?
LP
R4TL
Jst mam se en kup delov od katrce, karoserijskih, mehanskih... Bo za speljat na odpad, ce pa rabis kej ti rade volje dam.. Mel tudi sam katrco in se jo hotel spravljat obnavljat (tunana je ze bla
) tako da te 100% podpiram v projektu in ti zelim vso sreco! 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Polosi za Alpino
Se eno vprasanje glede polosovin za Alpino... preducerisnim sem mel na servisu Cliota I in sem si ogledal njegovo polos... ripne so enake kot na Alpini, diagonala trkotnika zgloba je enaka katrini, pa... po vseh merilih se mi ujame, zato da bi kroz vn uzeu pa nism mel casa, tk da... ma kdo doma ksno rableno polosovino (desno) za Cliota I? da bi zadvo mal premeru in tud v resnicnosti poskusu... al sa ce kdo pomer kok je premer obrocka ki v krizu drzi valcke?
PS: Diferenciala od katre in Alpine sta si po zasnovi cisto drugacna in... ni sanse da bi kej menu;(
LP
Marko
PS: Diferenciala od katre in Alpine sta si po zasnovi cisto drugacna in... ni sanse da bi kej menu;(
LP
Marko
Polosi
No ja dej sm dubu eno staro polos od cliota (twinga)... notranji zglob pase na menjalnik od lapine kriz je pa enak kot od katre, tko da... polosovine sm najdu dej;) Mam problem, ker je od alpine menjalnik tok dolg da do odbijaca pride, pa se prenose bi mogu delat za saltat:( pa me zanima ce ma kdo doma al pa pozna ksnga k ma petstopenjski menjalnik od stare petke doma... bi ga bil zelo vesel:)
LP
R4TL
LP
R4TL
No pa smo mal napredoval...
No da se mal potezim... dej sem pred dilemo... na katrci bom obdrzal TL lonec pod blatnikom... pa me dej zanima, ker mam dva izpusna kolekotrja... kje bi blo bol zdruzt cevi za avspuh.. pred loncem al pa... bi blo bols kr na lonc dve cevi fi 35 prpelat vn pa eno fi 50? Ma kdo kej izkusenj?
PS: Motor je generalno obnovljen;) Kumi cakam da zadiha s vsemi svojimi konji:)
LP
R4TL
PS: Motor je generalno obnovljen;) Kumi cakam da zadiha s vsemi svojimi konji:)
LP
R4TL