Cenik storitev na servisu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
James
Kraj: Maribor

Cenik storitev na servisu

Odgovor Napisal/-a James »

Ker morm v kratkem opraviti mali servis (menjava olja in oljnega filtra), sem malo poklical okoli, da sem vidu kaksne so kaj cene. BTW, zracni filter sem menjal pred kratkim, tako da pride sedaj na vrsto samo olje. Poklicem na Avto Koletnik MB in vprasam koliko pri njih stane menjava olja in filtra. In mi postavijo ceno 13.000 sit. Potem pa poklicem enega privat mehanika, ki ima delavnico blizu moje punce, pa mi postavi ceno 6.000 sit. Razlika je vec kot ocitna.

Kaj imajo original Renault servisi res tako nabite cene? Al samo pri Koletniku? :?
cliouser
Kraj: Lenart-Maribor

Odgovor Napisal/-a cliouser »

Jaz sem na AMZS-ju menjal pa sem kljub temu, da sem clan dal 12 jurjev. Tako da NIMAJO samo renault servisi tak drago. :mad:
Ni lahko, nam!
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Majo...ker ena ura dela stane okoli 8k SIT.
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Cist takole ti bom povedal - mozno je, da ti privat naredi za tak denar, ampak za info - brez kaksnih hudih vez je olje Elf competition 4l skoraj 7 jurjev, vsak spodoben oljni filter je jurja. Kaj ti naredi z 8 jurjev ne vem, ampak mi je sumljivo.
13 jurjev na servisu ni slaba cena - olje imajo nekaj cenejse, ura je res draga, a je norma za menjavo samo kakih 15 minut - to je cca 2 jurja. filter je original, mislim da je malenkost cez 2 jurja, pa ekoloska taksa za staro olje in je. Realna cena je okoli 10 jurjev (za ta denar bi ti npr jaz zamenjal olje - Elf competition 10 ali 15$W 40 - polsintetika)
LP, Samojed
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Olje ELF na servisu mene pride 4,5l cca. 8000sit tu nekje...filter cca. 1800sit + 3000delo..ponavadi dam za menjavo olja + filtra olja + tesnilo + priklop na tester nekje 12000-13000sit.
natalija1
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a natalija1 »

taka je realna cena in ceno so dokaj nabite vendar kamor koli bos sel in nebo privat se bo cena gibala okrog 10 000.
....I want to believe...
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

13k z delom in materialom na uradnem servisu sploh ni drago
za 6k pa res ne vem kaksno olje ti je nalil....edino ce ga ne gre v avto vec kot 3l :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
James
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a James »

Shusuglao napisal/-a: za 6k pa res ne vem kaksno olje ti je nalil....edino ce ga ne gre v avto vec kot 3l :D

Fora je v tem, da ta mehanik, kateri mi je postavil ceno 6.000 sit, ma nizke cene, ker je brez racuna, olje pa nabavlja v celih sodah, tako da se mu cenovno bolj splaca in pride ceneje skozi. Njegove stranke so pa zadovoljne tako, da to je najbolj vazno. Ima pa zato non stop guzvo.

Npr. ko sem prisel pred casom pokazat avto in je reku da bi blo treba menjat zracni filter, mi ga je zamenjal, racunal pa samo toliko kot pride nov 1600 in se nekaj malega drobiza. Pa bi mi lahko racunal tudi svoje delo.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

no pol mi pa naj nekdo pove zakaj pa mene pride prvi servis na kterem menjajo olje, oljni filter in filter klime 30000!!!!??????

Avto pa je 2 leti star, zracni filter se menja na 60000 km!

Ce bi meu twinga bi sam menjau pa bi blo cenej pa itak rabis sam posodo pa en kvadrat kljuc kterga si pa nardis doma iz kakega starega orodja!

Pa resetiranje compa je tud enostavno, pac 10 sek drzis gumbek k sluzi za resetiranje dnevnega stevca!

LP!
Uporabniški avatar
thesharky

Doctor prvi servis je pa tut mene na 30 000km prisel 31 al 32 000sit...menjal so filter klime, kabine, olje + tesnilo + filter olja + dolitje vse tekocine + razstavljanje prednjih in zadnjih zavor, ciscenje zavor + drobni material + delo pa je tok nanesl.
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

James napisal/-a:
Shusuglao napisal/-a: za 6k pa res ne vem kaksno olje ti je nalil....edino ce ga ne gre v avto vec kot 3l :D

Fora je v tem, da ta mehanik, kateri mi je postavil ceno 6.000 sit, ma nizke cene, ker je brez racuna, olje pa nabavlja v celih sodah, tako da se mu cenovno bolj splaca in pride ceneje skozi. Njegove stranke so pa zadovoljne tako, da to je najbolj vazno. Ima pa zato non stop guzvo.

aha, tako pa ze :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Saj sem napisal, ampak vseeno je hudo nizka cena in me zanima katero olje ima to v sodih. Ker po vecini, kar sem jih jaz videl takih mehanikov, tocijo Valvoline (ce sploh, ce ni samo sod tak).
Ker rabis cca 4 litre olja, pa ce je samo po jurja, je to 4 jurje. Dvomim da ima kdo dobro olje za jurja/liter.
Ni moj namen kritizirat, samo resno svetujem - ce ni pravo olje, prisparas trenutno par jurjev, ko pa gre hudicu zvizgat (npr ribne), je pa joj.
LP, Samojed
moped

Odgovor Napisal/-a moped »

thesharky napisal/-a:Doctor prvi servis je pa tut mene na 30 000km prisel 31 al 32 000sit...menjal so filter klime, kabine, olje + tesnilo + filter olja + dolitje vse tekocine + razstavljanje prednjih in zadnjih zavor, ciscenje zavor + drobni material + delo pa je tok nanesl.
OK, zdej pa mene tud zanima, kolk me bo prsu servis na 30000 km za scenica 1.5 dci. To je prvi servis.
Sem pa z Gorenjske, ampak k ASP ne grem, k Alpetourju pa tud rajs ne...
Uporabniški avatar
thesharky

Za dizla bo verjetno kak tolar drazji, vsaj vsi vedno govorijo da je za dizla drazje. Vem pa ne...sem pa tut js an gorenjskem servisiru ampak tut ne pr teh dveh ki se jih ti izogibas :D
prijam

Odgovor Napisal/-a prijam »

moped napisal/-a:
thesharky napisal/-a:Doctor prvi servis je pa tut mene na 30 000km prisel 31 al 32 000sit...menjal so filter klime, kabine, olje + tesnilo + filter olja + dolitje vse tekocine + razstavljanje prednjih in zadnjih zavor, ciscenje zavor + drobni material + delo pa je tok nanesl.
OK, zdej pa mene tud zanima, kolk me bo prsu servis na 30000 km za scenica 1.5 dci. To je prvi servis.
Sem pa z Gorenjske, ampak k ASP ne grem, k Alpetourju pa tud rajs ne...
jst ga vozm k krek maretu... to je med Kranjem in Loko.
Odgovori