nizanje megane coupe

Modifikacije vozil
mardoc
Kraj: koper

nizanje megane coupe

Odgovor Napisal/-a mardoc »

prvo lepo pozdravljeni!!!

stvar je taka..mam megane coupe 16.16v l.00 in sm se odlocu da ga bom nizu...
skrbi me kr ta model ma alu karter ki je nevarno nizko tlem...sej kdr bojo 17"alu po mojem ne bo panike....ma do tistikrat bo mogla zvalca tekat z 15"...in me zanima ce je kdo v moji situaciji(po moznosti iz goriskega konca)da zvem kako je...sepravi:lezeci policaji,luknje,plocniki...pac splosne ovire na cesti ki nam preprecujejo dirkanje ;P
tko...to bo zaenkrat to...

malo sm se razpisu na...

hvala in lp
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

odvisn za kuk ga misls ruknat dol..ce bos 15" vozu, pol pod 4 cm ne smes it..use itq resisi, da ga spustis 4-6, pa pol 17" gor das..najleps prikaz je mcoupe, on ma res dost spuscenga, pa 17" gor
Slika
Uporabniški avatar
RedWind
Kraj: kamnik

Odgovor Napisal/-a RedWind »

jst mam s 17" nize avto, kot pozimi s 15"...

ni fora v colah, ampak o visini gume. na internetu je malo morje programov, ki ti izracunajo visino glede na razlicne velikosti feltn in visino/sirino gum. mal prebrski, pa bos ziher najdu.

ce mislis nizati samo s fedri, pol je okol -40mm ze lepo, ce pa mas namen komplet podvozje menjat, pa premisl tud o kj vec...
Uporabniški avatar
BoneS

se strinjam kar je red napisu..sam ce mas 15ke litke grd zgleda balonasta guma :wink:
Slika
mardoc

mam 195 45 15

to mislim da ni lih visoka guma a ne?
Uporabniški avatar
BoneS

to je najbols varjanta za 15"
Slika
mardoc

ma mislte da bi bil problem glede karterja?da mi ne kje poci...sej sem pazljiv samo ....
Uporabniški avatar
BoneS

tzk da bos karter usu! skor ne poznam primera pr renoju.pr golfih ja. prej usujes kaksno plastiko-odbijac,...
Slika
mardoc

:D alora bo sel avto naslednji mesec dol!!!!
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kar se tice 17 col pa nizanja, ma ze BoneS ornk porihtan.

Aja, pa fantje a se se niste naucli da , ce das normalno dimenzijo 15 col in 17 col feltn in gum gor je visina oziroma premer gume ISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ce sfalis dimenzijo gum, se tu pospeski in koncna hitrost spremenita!!!!!

Res je sam da je guma pr 15 col balon pr 17 pa leps zgleda in pozna se seveda pri udobju in voznji skoz ovinke.

Manjsi presek gume je je voznja neudobnejsa ampak sportnejsa.
Stabilnost na cesti pa res dosezes z nizanjem auta, z niskopresecnimi in sirsimi gumami. Posledica je pa tud mal vecja poraba goriva.

Fantje, ccc :wink:
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Jaz imam tudi znizan avto z apexi okoli 3-4cm, 15" gume in sem bolj v goricah in nobenih problemov ni!

Edino ce mislis gor dati pragove bo pomoje malo kriza.. zato jaz se to nisem upal nardit, ker mi prednji odbijac in lonec ze tak vcasih potegne ;)
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Jst mam tut megana znizanga za 3.5cm(apex),zadaj torzija dol pa sploh ni nobene panike pri voznji.Pac malo bolj pazis.
Zdele imam zimske 195/50/15 pa se povsod vozim,cez kaksen teden bo pa 17 gor bo pa sploh visji-kakorkoli ni panike.

Mam pa en hec pr svojmu-zanalasc sem mal spustu plastiko pod karterjem za cca. 3 cm dol,tko ,da ko grem cez grbine ta prvo slisim plastiko pa vem ,da moram bit bl previden-it works for me :)
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
mardoc

to sm tudi jst nru samo da sm zamenju plastiko szi 2mm debelim inoxem...
Benjo130
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Benjo130 »

Zdravo

Tud sam se zanimam za spustit megana na tla (Megane Coupe 1.6 !6V letnik 00). Zaenkrat imam 15col. original platisca,....
RAvno danes sm bil pri mehaniku,...(olje, svecke,...itd) pa sm ga vprasal kako je s to torzijo. Pa je reku da je lohk zelo velik problem, da se to tezko spusti, ker tko zrjavi al nekako tko,... zdej pa me zanima kaksne se imel probleme.

Kupu bi pa od eibacha fedre (ene 3-4cm)

kaj pravte

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
RedWind
Kraj: kamnik

Odgovor Napisal/-a RedWind »

Benjo130 napisal/-a:Zdravo
Tud sam se zanimam za spustit megana na tla (Megane Coupe 1.6 !6V letnik 00). Zaenkrat imam 15col. original platisca,....
RAvno danes sm bil pri mehaniku,...(olje, svecke,...itd) pa sm ga vprasal kako je s to torzijo. Pa je reku da je lohk zelo velik problem, da se to tezko spusti, ker tko zrjavi al nekako tko,... zdej pa me zanima kaksne se imel probleme.
Kupu bi pa od eibacha fedre (ene 3-4cm)
kaj pravte
Lep pozdrav
glede spuscanja avta mislm, da ne bi smelo biti vecjih problemov...

PS: imas pa se PM :wink:
Odgovori